
Voorgerecht
4 personen
15 minuten
Ingrediënten
- 1 Ronde Brie (250 gram)
- 2 eetlepels Gepelde Walnoten
- 2 eetlepels Gepelde Pistachenoten
- 2 Vijgen
- Je favoriete Stokbrood
Overige benodigdheden
- BBQ met Deksel
- Gietijzeren Pan (ø 17 cm)
Bereiding
Steek de BBQ aan en ga hierbij voor indirect hitte en een temperatuur van ongeveer 200 graden.
Snijd ondertussen de bovenkant van de brie en leg de brie in je gietijzeren pannetje. Neem een pannetje dat ongeveer even groot is als je brie. Net iets groter mag, maar neem niet een al te grote pan. De kaas zal namelijk smelten en dus uitlopen.
Snijd de vijgen in dunne plakjes en hak de walnoten en pistachenoten grof. Bestrooi de brie met de noten en leg de plakjes vijg over de brie.
Is de BBQ op temperatuur? Dan mag je pannetje op het rooster. Sluit de BBQ met de deksel en laat de kaas in 10 minuutjes heerlijk zag worden.
Haal de pan hierna van de BBQ. Snijd je stokbrood en serveer direct. Je kunt met een mes of lepel je broodjes smeren, of gewoon met je brood in de kaas dopen. Eet smakelijk!
