brie vijgen noten bbq 3

Gebakken Brie

Bij de BBQ wordt vaak flink wat stokbrood weg gegeten. Zonde, zou je kunnen zeggen, want zo zit je sneller vol en kun je dus minder genieten van heerlijk vlees en andere BBQ gerechten. Wil je toch een broodje serveren? Doe het dan als voorgerecht en maak er iets speciaals van. Ik maakte dit pannetje met een gebakken brie, met pistachenoten, walnoten en vijgen. Een lekker stokbroodje er bij en je hebt een heerlijk voorgerecht!
Deze gebakken brie van de BBQ is heerlijk als voorgerecht of bijgerecht!

Voorgerecht

4 personen

15 minuten

Ingrediënten

- 1 Ronde Brie (250 gram)
- 2 eetlepels Gepelde Walnoten
- 2 eetlepels Gepelde Pistachenoten
- 2 Vijgen
- Je favoriete Stokbrood

Overige benodigdheden

- BBQ met Deksel
- Gietijzeren Pan (ø 17 cm)

Bereiding

Steek de BBQ aan en ga hierbij voor indirect hitte en een temperatuur van ongeveer 200 graden.

Snijd ondertussen de bovenkant van de brie en leg de brie in je gietijzeren pannetje. Neem een pannetje dat ongeveer even groot is als je brie. Net iets groter mag, maar neem niet een al te grote pan. De kaas zal namelijk smelten en dus uitlopen.

Snijd de vijgen in dunne plakjes en hak de walnoten en pistachenoten grof. Bestrooi de brie met de noten en leg de plakjes vijg over de brie.

Is de BBQ op temperatuur? Dan mag je pannetje op het rooster. Sluit de BBQ met de deksel en laat de kaas in 10 minuutjes heerlijk zag worden.

Haal de pan hierna van de BBQ. Snijd je stokbrood en serveer direct. Je kunt met een mes of lepel je broodjes smeren, of gewoon met je brood in de kaas dopen. Eet smakelijk!

Deze gebakken brie van de BBQ is heerlijk als voorgerecht of bijgerecht!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *