Wil jij graag een heel menu bereiden op de BBQ? Dan mogen bijgerechten niet ontbreken! Naast groente hoort een aardappel gerecht er ook bij. En dat hoeft helemaal niet ingewikkeld te zijn om heerlijk te smaken. Neem deze Crispy Leaf Potatoes. Ja, het is even wat voorbereiding, maar dan serveer je wel met gemak een mooi aardappelgerecht voor 6 tot 8 personen van de BBQ. Met de looks van dit bijgerecht is het zelfs een Kerst BBQ waardig gerecht, al zijn deze Crispy Leaf Potatoes het hele jaar door heerlijk om te eten!
Voorbereidingstijd: 45 minuten minuten
Bereidingstijd: 1 uur uur 15 minuten minuten
Totale tijd: 2 uur uur
Servings: 6 personen
Calories: 386kcal
Voorkomt dat je scherm op zwart gaat
Ingrediënten:
- 2 kilo Iets Kruimige Aardappelen
- 3 tenen Knoflook
- 6 eetlepels Olijfolie
- 2 eetlepels Citroensap
- 2 eetlepels Gedroogde Rozemarijn
- Versgemalen Zwarte Peper
- Grof Zeezout
Overige Benodigdheden:
- BBQ met Deksel
- Braadslede (ongeveer 24 x 30 cm)
- Ruime Mengkom
- Knoflookpers
- Kaasschaaf of Mandoline
Instructies
- Steek de BBQ aan en ga hierbij voor indirecte hitte en een temperatuur van ongeveer 200 graden.
- Neem de mengkom en doe hier de olijfolie, citroensap, rozemarijn, zwarte peper en grof zeezout in. Knijp vervolgens de teentjes knoflook uit boven de kom en meng alles door elkaar.
- Schil alle aardappelen en snijd er vervolgens dunne plakken van, met een kaasschaaf of mandoline. De plakjes aardappel moete 2 á 3 mm dik zijn.
- Doe alle aardappel plakjes in de mengkom en meng met het oliemengsel, zodat alle plakjes een beetje olie om zich heen hebben.
- Neem vervolgens de braadslede en maak hier een aantal banen van rechtopstaande aardappel plakjes in, zodat je de hele braadslede vult.
- Neem vervolgens de mengkom en giet het restant aan olijfolie en kruiden over de banen met aardappel plakken. Bestrooi het geheel met nog een beetje grof zeezout.
- Is de BBQ op temperatuur? Zet de braadslede dan op de BBQ en sluit de BBQ met de deksel. Bak de Crispy Leaf Potatoes een uur tot 75 minuten, tot de aardappel gaar is en de bovenkant een mooi kleurtje heeft gekregen.
- Haal de braadslede nu weer van de BBQ en serveer de Crispy Leaf Potatoes in de braadslede aan tafel. Zo kan iedereen zelf opscheppen en zien ze ook nog eens hoe mooi dit gerecht er uit ziet. Eet smakelijk!
Benadering van voedingswaarden
Calories: 386kcal | Carbohydrates: 60g | Protein: 7g | Fat: 14g | Saturated Fat: 2g | Polyunsaturated Fat: 2g | Monounsaturated Fat: 10g | Sodium: 21mg | Potassium: 1421mg | Fiber: 8g | Sugar: 3g | Vitamin A: 28IU | Vitamin C: 68mg | Calcium: 52mg | Iron: 3mg
BBQ Junkie maakt gebruik van affiliate links in recepten en blogs. Door op één van deze links te klikken kom je bijvoorbeeld terecht bij The Butchery, Bol.com, Vanbeekumspecerijen.nl of Amazon. Als je vervolgens iets bij één van deze webwinkels koopt, ontvang ik daar commissie over, zonder dat jij extra betaalt. Zo steun je BBQ Junkie simpel tijdens het online shoppen! Meer over weten of kijken bij welke webshops je me kunt steunen door te winkelen? Check dan deze affiliate marketing pagina!



Hoe lang van te voren kan ik de aardappels snijden, zodat ze niet verkleuren?
Lijkt me zeer leuk recept. Ga het ook zeker proberen.
Daar durf ik geen uitspraken over te doen, want daar heb ik verder geen ervaring mee helaas.
Hallo Hilde,
In principe zou je dat zelfs een dag er voor moeten kunnen doen als je ze maar in het water zet, als je ze dan gaat kruiden zal je ze wel eerst goed uit moeten laten lekken
Bedankt voor de toevoeging!