Crispy Leaf Potatoes

Crispy Leaf Potatoes

Wil jij graag een heel menu bereiden op de BBQ? Dan mogen bijgerechten niet ontbreken! Naast groente hoort een aardappel gerecht er ook bij. En dat hoeft helemaal niet ingewikkeld te zijn om heerlijk te smaken. Neem deze Crispy Leaf Potatoes. Ja, het is even wat voorbereiding, maar dan serveer je wel met gemak een mooi aardappelgerecht voor 6 tot 8 personen van de BBQ. Met de looks van dit bijgerecht is het zelfs een Kerst BBQ waardig gerecht, al zijn deze Crispy Leaf Potatoes het hele jaar door heerlijk om te eten!

Crispy Leaf Potatoes
Crispy Leaf Potatoes

Bijgerecht

6-8 personen

1 uur en 30 minuten

Ingrediënten

– 2 kilo Iets Kruimige Aardappelen
– 3 teentjes Knoflook
– 6 eetlepels Olijfolie
– 2 eetlepels Citroensap
– 2 eetlepels Gedroogde Rozemarijn
– Versgemalen Zwarte Peper
– Grof Zeezout

Overige Benodigdheden

– BBQ met Deksel
– Braadslede (ongeveer 24 x 30 cm)
– Ruime Mengkom
– Knoflookpers
– Kaasschaaf of Mandoline

Bereiding

Steek de BBQ aan en ga hierbij voor indirecte hitte en een temperatuur van ongeveer 200 graden.

Neem de mengkom en doe hier de olijfolie, citroensap, rozemarijn, zwarte peper en grof zeezout in. Knijp vervolgens de teentjes knoflook uit boven de kom en meng alles door elkaar.

Schil alle aardappelen en snijd er vervolgens dunne plakken van, met een kaasschaaf of mandoline. De plakjes aardappel moete 2 á 3 mm dik zijn.

Doe alle aardappel plakjes in de mengkom en meng met het oliemengsel, zodat alle plakjes een beetje olie om zich heen hebben.

Neem vervolgens de braadslede en maak hier een aantal banen van rechtopstaande aardappel plakjes in, zodat je de hele braadslede vult. Neem vervolgens de mengkom en giet het restant aan olijfolie en kruiden over de banen met aardappel plakken. Bestrooi het geheel met nog een beetje grof zeezout.

Is de BBQ op temperatuur? Zet de braadslede dan op de BBQ en sluit de BBQ met de deksel. Bak de Crispy Leaf Potatoes een uur tot 75 minuten, tot de aardappel gaar is en de bovenkant een mooi kleurtje heeft gekregen.

Haal de braadslede nu weer van de BBQ en serveer de Crispy Leaf Potatoes in de braadslede aan tafel. Zo kan iedereen zelf opscheppen en zien ze ook nog eens hoe mooi dit gerecht er uit ziet. Eet smakelijk!

4 reacties

Reacties zijn gesloten.