Peren galette van de BBQ

Peren Galette

Deelde ik pas nog het recept voor een heerlijke appel galette, maakte ik ook een variant met peer in plaats van appel. Ziet er minstens zo mooi uit en smaakt ook erg lekker! De galette is van origine een Frans recept. In dit geval met een vulling van peer, maar je kunt er alle kanten mee op. Naast allerlei soorten fruit kun je bijvoorbeeld ook voor een hartige variant gaan. Deze peren galette wordt gebakken op de pizzasteen en is lekker als dessert, maar hij smaakt ook erg lekker bij de koffie!

Wil jij een lekker toetje van de BBQ met fruit? Ga voor deze peren galette!
Wil jij een lekker toetje van de BBQ met fruit? Ga voor deze peren galette!

Dessert

6-8 personen

45 minuten

Ingrediënten

– 1 rol Vers Bladerdeeg
– 3 grote Peren
– 3 eetlepels Suiker
– 1 theelepel Gemalen Kaneel
– 1 Ei

Overige Benodigdheden

– BBQ met Deksel
– Pizzasteen
– Bakpapier
– Pizzaschep (optioneel)

Bereiding

Steek de BBQ aan en ga hierbij voor indirecte hitte en een temperatuur van ongeveer 200 graden. Leg de pizzasteen niet direct op de BBQ, maar pas 5 minuten voor je de peren galette gaat bakken. Anders wordt de steen te heet en verbrandt de onderkant van de galette.

Snijd ondertussen de peren in kwarten, maar schil ze niet. Ontdoe ieder kwart van het klokhuis. Snijd de parten vervolgens in dunne plakken van 2 á 3 mm dik. Houd de gesneden parten peer wel bij elkaar, want zo plaats je ze straks op het deeg.

Meng in een kommetje de suiker met de kaneel. Rol het bladerdeeg uit en snijd er een grote cirkel uit, die net iets groter is dan je pizzasteen. Leg deze cirkel bladerdeeg op een vel bakpapier.

Beleg nu het deeg vanuit het midden met de schijfjes peer. Neem steeds één van de parten en leg deze op je bladerdeeg. Beleg het deeg op deze manier tot je rondom nog ongeveer 5 cm bladerdeeg overhoudt. Neem nu het suiker en kaneel mengsel en verdeel het grootste deel over de peren. Zorg er hierbij ook voor dat de kaneelsuiker ook een beetje tussen de plakjes peer komt.

Vouw nu de randen van het bladerdeeg om, zodat het over de peer wordt gevouwen. Druk dit een beetje aan. Klopt daarna het ei los en bestrijk het vrije deeg hiermee. Strooi hier tot slot het restant van de kaneelsuiker over.

Ondertussen zal de BBQ op temperatuur zijn. Leg nu de pizzasteen op de BBQ en laat deze 5 minuten voorverwarmen. Schuif de peren galette daarna met bak papier en al op de pizzasteen. Hiervoor kun je eventueel een pizzaschep gebruiken. Sluit nu de BBQ met de deksel en bak de peren galette 20 tot 25 minuten, tot het deeg goudbruin kleurt, gaar is en krokant aanvoelt.

Haal de peren galette nu van de BBQ en laat hem op een taartrooster 10 minuutjes afkoelen. Serveer de galette terwijl deze nog een beetje warm is, met slagroom en/of ijs. Zowel vanille ijs, als kaneelijs doen het goed! Eet smakelijk!

Toetje van de BBQ maken? Ga voor deze peren galette van de pizzasteen!
Toetje van de BBQ maken? Ga voor deze peren galette van de pizzasteen!

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *