BBQ recept voor appel galette

Appel Galette

Tijd om weer eens voor een toetje van de BBQ te gaan! Al kan deze appel galette ook prima voor bij de koffie. De galette is van origine een Frans recept. In dit geval met een vulling van appel, maar je kunt er alle kanten mee op. Naast allerlei soorten fruit kun je bijvoorbeeld ook voor een hartige variant gaan. Maar in dit geval gaan we voor een galette als dessert of voor bij de koffie, dus we gaan voor appel. Beetje slagroom en/of een bolletje ijs er bij en je hebt een eenvoudig, maar mooi ogend en vooral lekker toetje van de BBQ!

Indruk maken met een dessert van de BBQ? Deze appel galette ziet er schitterend, smaakt nog lekkerder en is stiekem heel makkelijk te bereiden!
Indruk maken met een dessert van de BBQ? Deze appel galette ziet er schitterend, smaakt nog lekkerder en is stiekem heel makkelijk te bereiden!

Dessert

6-8 personen

45 minuten

Ingrediënten

– 1 rol Vers Bladerdeeg
– 3 Jonagold Appelen
– 3 eetlepels Suiker
– 1 theelepel Gemalen Kaneel
– 1 Ei

Overige Benodigdheden

– BBQ met Deksel
Pizzasteen
– Bakpapier
Pizzaschep (optioneel)

Bereiding

Steek de BBQ aan en ga hierbij voor indirecte hitte en een temperatuur van ongeveer 200 graden. Leg de pizzasteen niet direct op de BBQ, maar pas 5 minuten voor je de appel galette gaat bakken. Anders wordt de steen te heet en verbrandt de onderkant van de galette.

Schil ondertussen de appels en snijd ze in kwarten. Ontdoe ieder kwart van het klokhuis. Snijd de appelparten vervolgens in dunne plakken van 2 á 3 mm dik. Houd de gesneden parten appel wel bij elkaar, want zo plaats je ze straks op het deeg.

Meng in een kommetje de suiker met de kaneel. Rol het bladerdeeg uit en snijd er een grote cirkel uit, die net iets groter is dan je pizzasteen. Leg deze cirkel bladerdeeg op een vel bakpapier.

Beleg nu het deeg vanuit het midden met de schijfjes appel. Neem steeds één van de parten en leg deze op je balderdeeg. Beleg het deeg op deze manier tot je rondom nog ongeveer 5 cm bladerdeeg overhoudt. Neem nu het suiker en kaneel mengsel en het grootste deel over de appels. Zorg er hierbij ook voor dat de kaneelsuiker ook een beetje tussen de plakjes appel komt.

Vouw nu de randen van het bladerdeeg om, zodat het over de appel wordt gevouwen. Druk dit een beetje aan. Klopt daarna het ei los en bestrijk het vrije deeg hiermee. Strooi hier tot slot het restant van de kaneelsuiker over.

Ondertussen zal de BBQ op temperatuur zijn. Leg nu de pizzasteen op de BBQ en laat deze 5 minuten voorverwarmen. Schuif de appel galette daarna met bak papier en al op de pizzasteen. Hiervoor kun je eventueel een pizzaschep gebruiken. Sluit nu de BBQ met de deksel en bak de appel galette 20 tot 25 minuten, tot het deeg goudbruin kleurt, gaar is en krokant aanvoelt.

Haal de appel galette nu van de BBQ en laat hem op een taartrooster 10 minuutjes afkoelen. Serveer de galette terwijl deze nog een beetje warm is, met slagroom en/of ijs. Zowel vanille ijs, als kaneelijs doen het goed! Eet smakelijk!

Indruk maken met een dessert van de BBQ? Deze appel galette ziet er schitterend, smaakt nog lekkerder en is stiekem heel makkelijk te bereiden!
Indruk maken met een dessert van de BBQ? Deze appel galette ziet er schitterend, smaakt nog lekkerder en is stiekem heel makkelijk te bereiden!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *