Bavette Rollade

Bavette van de BBQ is altijd een goed idee. In een eerder recept legde ik al uit hoe je een bavette op de BBQ bereidt. In dit recept gaan we ook met een lekkere bavette aan de gang, maar maken we er een bavette rollade van. Die vullen we met heerlijke ingrediënten, waarna we hem eerst rustig garen en vervolgens nog even afgrillen. Dan nog een paar minuutjes geduld om de rollade van bavette te laten rusten, om hem vervolgens in mooi plakken te snijden en te serveren. En wat helemaal leuk is: Met de ingrediënten die in de bavette rollade gaan kun je lekker je eigen gang gaan!

Recept afdrukken Pin recept
0 van 0 stemmen
Voorbereidingstijd: 30 minuten
Bereidingstijd: 1 uur
Totale tijd: 1 uur 30 minuten
Gang: Hoofdgerecht
Trefwoord: bavette, bavette rollade, rollade
Porties: 4

Ingrediënten:

  • 800 gram Bavette
  • 4 plakken Prosciutto
  • 60 gram Parmezaanse Kaas (Geraspt)
  • 1 handje Verse Bladspinazie
  • 8 Groene Olijven
  • 8 Zwarte Olijven
  • Versgemalen Zwarte Peper
  • Grof Zeezout

Overige Benodigdheden:

Instructies

  • Steek de BBQ aan en ga hierbij voor indirecte hitte en een temperatuur van 120 graden.
  • Haal nu de bavette uit de koeling en uit de verpakking en leg het stuk vlees met de draad van je af op een snijplank. Neem nu een scherp vlees mes en snijd de bavette van één van de zijkanten in, maar niet helemaal door. Stop zo’n 2 centimeter voor je de bavette zou doorsnijden en klap het vlees nu open, zodat je een groter opperval hebt.
  • Bestrooi de opengeklapte zijde van het vlees nu met versgemalen zwarte peper en grof zeezout en beleg het vervolgens met de plakken prosciutto. Verdeel er daarna de bladspinazie over. Snijd de olijven in ringen en verdeel ook over de rollade. Strooi er tot slot de Parmezaanse kaas over en rol de rollade van links naar rechts op.
  • Is de rollade opgerold? Draai hem dan een kwartslag en gebruik het slagerstouw om de rollade te knopen. Dit zorgt er voor dat de rollade tijdens het garen niet uit elkaar valt.
  • Ondertussen zal de BBQ op temperatuur zijn. Steek daarom nu de probe van je kernthermometer in de bavette rollade en leg de rollade op de BBQ. Sluit de BBQ met de deksel en gaar de bavette rollade tot een kerntemperatuur van 48 graden. Dit duurde bij mijn ongeveer 45 minuten.
  • Is de kerntemperatuur van 48 bereikt? Dan mag het vlees even van de BBQ. Stook de BBQ vervolgens op en ga hierbij voor directe hitte en een temperatuur tussen de 220 en 240 graden. Als die temperatuur bereikt is, mag de rollade in 5 minuten rondom afgegrild worden.
  • Laat het vlees na het afgrillen 5 minuutjes rusten en verwijder dan voorzichtig het slagerstouw. Hierna kun je de bavette rollade in mooie plakken snijden. Eet smakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *