Eén van de mooiste stukken vlees om te zien en te bereiden vind ik toch altijd de Cote de Boeuf. Met dat bot en de vetmarmering in het vlees is het simpelweg een genot om te zien en qua bereiding hoef je geen gekke dingen te doen om toch een fantastische smaak te krijgen. Dat bewijst ook dit recept wel, met slechts 5 ingrediënten. Het belangrijkste ingrediënt in dit recept is, na het vlees uiteraard, de knoflook. Deze wordt namelijk eerst gepoft en krijgt hierdoor een heerlijke zachte en zoete smaak, die erg goed bij de Côte de Boeuf past. Dit recept is dan ook zeker een aanrader voor de liefhebber van een mooie grote steak van de BBQ!

Voorbereidingstijd: 10 minuten minuten
Bereidingstijd: 2 uur uur
Rusttijd: 10 minuten minuten
Totale tijd: 2 uur uur 20 minuten minuten
Porties: 4 personen
calorieën: 761kcal
Voorkomt dat je scherm op zwart gaat
Ingrediënten:
- 1 kilo Côte de Boeuf
- 1 bol Knoflook
- 2 eetlepels Olijfolie
- Versgemalen Zwarte Peper
- Grof Zeezout
Overige Benodigdheden:
- BBQ met Deksel
- Aluminiumfolie
Instructies
- Steek de BBQ aan en ga hierbij voor indirecte hitte en een temperatuur van ongeveer 150 graden.
- Neem de bol knoflook en snijd de bovenkant er vanaf, zodat je de teentje net ziet. Zet de bol nu op een stuk aluminiumfolie en druppel er wat olijfolie overheen. Bestrooi met een beetje zeezout en zwarte peper en vouw de knoflook vervolgens in het aluminiumfolie.
- Is de BBQ op temperatuur? Leg de knoflook dan op de BBQ, sluit de BBQ met de deksel en laat de knoflook een uur poffen. Haal nu ook de Côte de Boeuf uit de koeling en laat deze rustig op kamertemperatuur komen.
- Haal na een uur de bol knoflook van de BBQ en pas de temperatuur van de BBQ aan. Ga nog steeds voor indirecte hitte, maar nu op een temperatuur van ongeveer 120 graden.
- Haal nu ook de Côte de Boeuf uit de koeling en bestrooi deze rondom met versgemalen zwarte peper en grof zeezout.
- Is de BBQ wederom op temperatuur? Leg het vlees dan op het rooster en sluit de BBQ met de deksel? Gebruik je een kernthermometer met een probe aan een draad? Steek de probe dan eerst in het vlees, zodat je de temperatuur goed kunt bijhouden. Gaar de Côte de Boeuf nu indirect tot een kerntemperatuur van 45 graden.
- Neem ondertussen de bol knoflook uit het aluminiumfolie en knijp de bol uit in een kommetje. Voeg een eetlepel olijfolie toe aan de kom en meng deze met de gepofte knoflook. Zet het kommetje weg. Deze heb je pas later nodig.
- Heeft het vlees de kerntemperatuur van 45 graden bereikt? Dan mag het even van de BBQ. Maak de BBQ vervolgens klaar om direct te grillen en ga hierbij voor een temperatuur van ongeveer 200 graden. Is die temperatuur bereikt? Leg de Côte de Boeuf dan weer op de BBQ en gril hem 2 minuten aan één kant. Draai het vlees vervolgens om en gril ook de andere kant 2 minuten. Bestrijk ondertussen met een bakkwast de gegrilde kant met de gepofte knoflook.
- Keer de Côte de Boeuf na 2 minuten weer om en bestrijk ook de zojuist gegrilde kant met gepofte knoflook. Gril nu beide kanten van het vlees nog een minuutje, tot het vlees een kerntemperatuur van 52 graden heeft bereikt.
- Haal vervolgens de Côte de Boeuf van de BBQ en laat hem op een bord 8 minuutjes rusten. Daarna kun je het vlees meenemen naar tafel en onder het oog van je gasten aansnijden. Gebruik hiervoor een scherp mes. Eet smakelijk!
Benadering van voedingswaarden
Calories: 761kcal | Carbohydrates: 2g | Protein: 34g | Fat: 67g | Saturated Fat: 28g | Polyunsaturated Fat: 2g | Monounsaturated Fat: 29g | Cholesterol: 151mg | Sodium: 113mg | Potassium: 582mg | Fiber: 0.2g | Sugar: 0.1g | Vitamin A: 1IU | Vitamin C: 2mg | Calcium: 32mg | Iron: 4mg
BBQ Junkie maakt gebruik van affiliate links in recepten en blogs. Door op één van deze links te klikken kom je bijvoorbeeld terecht bij Bol.com, Vanbeekumspecerijen.nl of Amazon. Als je vervolgens iets bij één van deze webwinkels koopt, ontvang ik daar commissie over, zonder dat jij extra betaalt. Zo steun je BBQ Junkie simpel tijdens het online shoppen!

Helemaal top, de extra smaak van de knoflook op het langzaam gegaarde vlees EN vet is geweldig. Top recept!
Goed om te horen 😁
Ik heb deze koningsdag gemaakt. Ik vond het een simpel maar erg goed recept voor een mooi en lekker stuk vlees. Bedankt.
Goed om te horen! Graag gedaan 🙂
Morgen gaat hier een stuk der op!
Is rond de 1200 gram!
Hoe lang duurde het bij jou voor dat die de kern had?
Heb er zin in!!
Geniet er van! Ieder stuk vlees is anders, maar voor een kilo zit je op 45 minuten tot een uur. Voor 1200 gram dus ongeveer een uur rekenen.
Vraagje kan ik het vlees ook eerst in de oven garen en dan weer op de BBQ verder garen?
Ja dat kan uiteraard!
Roy!
Wederom een van je recepten erbij gepakt….weer ernom lekker gegeten! Keep it up!
Dit bericht had ik even gemist. Thanks voor de complimenten!
Vraagje ik wil deze met kerst maken.
heb een stuk van 1600 gram.
kan ik deze naar een kern van 45 graden brengen en dan voor een langere tijd in de oven op die tempratuur houden tot voor het afgrillen?
om ze zeker weten dat hij optijd klaar is wanneer nodig voor het menu
Hi Tim, warm houden in de oven kan wel, maar als je dat lang doet kan vlees wel uitdrogen. Neem dus een goed stuk vlees met mooie dooradering van vet.
Heerlijk! Een echte aanrader!
Goed om te horen!
Mijn eerste gerecht op mijn nieuwe Kamado, top beschreven en wat een lekker gerecht. Dankjewel!
Goed om te horen! Graag gedaan!
Goedemorgen , jullie beschrijving ziet er perfect uit alleen wat ik mis is hoelang doet een Côte de Boeuf van 1 kilogram Er over om op de juiste kerntempratuur te komen ivm mij. Andere producten die gekookt gaan worden
Exacte tijden zijn altijd lastig, maar houd rekening met 45 minuten tot een uur. Is ook afhankelijk van de kerntemperatuur bij start, de hoeveelheid intermusculair vet, etc.
Als ik stuk van 4 kilo neem hoe lang moet ik dan rekenen voor haren?
Voor een stuk van 4 kilo aan één stuk zou ik bij een temperatuur van 100 graden indirect zou ik uitgaan van 3 tot 4 uur.