Peren in Bladerdeeg

Peren in Bladerdeeg

Een toetje van de BBQ hoort er bij mij vaak wel bij. En vaak probeer ik mensen dan ook te verrassen met iets dat ze niet zo snel van de BBQ verwachten. Daarnaast wil het oog natuurlijk ook wat en zeker bij desserts is het leuk als je gerecht er mooi uit ziet. Dat zit bij deze heerlijke peren in bladerdeeg wel goed. De smaak ook trouwens, want dit BBQ dessert ga ik zeker vaker bereiden!

Peren in Bladerdeeg
Peren in Bladerdeeg

Dessert

4 personen

45 minuten

Ingrediënten

– 4 Handperen
– 6 plakken Diepvries Bladerdeeg
– 300 gram Suiker
– 1 theelepel Kaneel
– 500 milliliter Water
– 1 Ei

Overige Benodigdheden

– BBQ met Deksel
– Pizzasteen of Bakplaat
– Steelpan
– Bakkwast

Bereiding

Voor dit recept beginnen we met het pocheren van de peren. Zet hiervoor een steelpan op laag vuur en doe hier het water in, samen met de suiker. Bewaar echter 4 eetlepels suiker, want die heb je straks nog nodig. Verwarm het water tot de suiker is opgenomen en het richting het kookpunt gaat. Zet dan het vuur op de laagst mogelijke stand.

Schil ondertussen de peren, maar laat de steeltjes zitten. Zet de peren rechtop in het suikerwater en pocheer ze 10 minuutjes. Let er hierbij op dat het water niet begint te koken.

Steek ondertussen de BBQ aan en ga hierbij voor indirecte hitte en een temperatuur van ongeveer 200 graden.

Haal de peren na 10 minuten pocheren uit het suikerwater en zet ze op een stuk keukenpapier om ze een beetje uit te laten lekken en af te laten koelen. Haal ondertussen de vellen bladerdeeg uit de vriezer en laat deze ontdooien.

Snijd het bladerdeeg vervolgens in repen van ongeveer een centimeter breed. Dep de peren nog eens goed droog en omwikkel ze vervolgens met de repen bladerdeeg. Het is daarbij prima als de peren hier en daar tussen het bladerdeeg door te zien zijn.

Meng daarna in een kommetje de achtergebleven suiker met de kaneel en klop in weer een ander kommetje het ei los.

Ondertussen zal de BBQ op temperatuur zijn. Leg nu de pizzasteen of bakplaat op de BBQ en leg hier een stuk bakpapier op.

Bestrijk vervolgens het bladerdeeg met het losgeklopte ei en bestrooi de peren daarna met de kaneelsuiker.

Nu is het tijd om de peren rechtop op de pizzasteen of bakplaat te zetten. Sluit daarna de BBQ met de deksel en bak de peren in bladerdeeg ongeveer 20 minuten. Het bladerdeeg moet goudbruin en krokant worden.

2 reacties

  1. Hallo,
    Misschien een domme vraag maar kan ik de peren ook ruim van te voren pocheren zodat ik ze later op de dag alleen nog maar goed in te pakken in bladerdeeg en dan op mijn kamado?

    Ik gebruik vaak jullie site voor recepten en info..
    Tot nu toe geweldig heerlijke recepten en leer ik al veel hoe en wat met de kamado.. dank jullie wel daarvoor!
    Groetjes joyce

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *