Barbecue Recept: Chorizo Haloumi Spiesjes

Chorizo Haloumi Spiesen

Soms ben je op zoek naar een eenvoudig maar smaakvol bijgerecht voor de BBQ, dat niet veel voorbereidingstijd kost en ook nog eens snel klaar is. Bijvoorbeeld omdat je ook al een low & slow hoofdgerecht aan het bereiden bent. In dat geval zijn deze spiesjes, met chorizo, haloumi en tomaatjes precies wat je zoekt. Een combinatie van 3 op zichzelf al heerlijke ingrediënten, maar dan simpel omgetoverd tot een spiesje.

Een simpel maar overheerlijk BBQ bijgerecht maken? Ga voor deze chorizo haloumi spiesen!

Bijgerecht

6 personen

25 minuten

Ingrediënten

- 225 gram Haloumi
- 125 gram Chorizo
- 12 Cherry Tomaatjes

Overige Benodigdheden

– BBQ met Deksel
– 6 (Houten) Spiesjes

Bereiding

Steek de BBQ aan en ga hierbij voor directe hitte en een temperatuur van 180 tot 200 graden. Gebruik je houten spiesjes? Leg deze dan in wat water, zodat ze wat vocht opnemen en niet zullen verbranden op de BBQ.

Snijd de chorizo over de lengte doormidden en snijd er daarna blokjes van ongeveer 2 cm van. Snijd de haloumi in blokjes die ongeveer even groot zijn als de stukjes chorizo. Was de cherry tomaatjes.

Hebben de spiesjes lang genoeg geweekt in water en is de BBQ op temperatuur? Rijg dan de verschillende ingrediënten aan de spiesjes. Begin met een tomaatje, gevolgd door een blokje chorizo en een blokje haloumi. Dan nogmaals een blokje chorizo en nogmaals de haloumi en eindig vervolgens met nog een tomaatje.

Herhaal bovenstaande met alle spiesjes. En let op, want de haloumi heeft de neiging om te scheuren als je deze spiest. Doe dit dus voorzichtig!

Als de spiesjes klaar zijn, mogen ze op de BBQ. Leg ze direct boven de hete kolen en gril de spiesjes rondom, tot de tomaatjes poffen, en de chorizo en haloumi een mooi kleurtje krijgen. Dit duurt zo’n 7 á 8 minuutjes.

De spiesjes mogen nu weer van de BBQ. Serveer ze direct. Eet smakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.