Chimichurri

Chimichurri. Misschien ken je het wel. Als je in Zuid Amerika hebt gereisd, of hier in Nederland bij een Argentijns restaurant hebt gegeten kan het je niet ontgaan zijn. Chimichurri is een salsa of saus, gebaseerd op groene kruiden, die heerlijk is bij rundvlees, maar ook bij kip. Het kent zijn oorsprong in Argentinië, waar ze het vaak serveren als saus, maar ook wel gebruiken om vlees te marineren. De naam van dit sausje komt vermoedelijk van de Ier Jimmy McCurry, die zich in de 19e eeuw inzette voor de onafhankelijkheid van Argentinië. Hij schijnt de eerste persoon te zijn die de chimichurri maakte en chimichurri is dan ook een verbastering van zijn naam. Maak jij de volgende keer een mooie steak op de BBQ? Dan mag chimichurri eigenlijk niet ontbreken!
Op zoek naar een lekker sausje voor bij je gegrilde steak of kip? Dit chimichurri recept is wat je zoekt!
Soort gerecht: Bij; Aantal personen: 4; Tijd: 15 minuten

Ingrediënten

- 6 eetlepels Olijfolie
- 3 eetlepels Azijn
- 1 teentje Knoflook
- 1 Rode Ui
- 1 Rode Peper
- 1 bosje Verse Peterselie
- 1 eetlepel Gedroogde Koriander
- 2 eetlepels Gedroogde Oregano
- Versgemalen Zwart Peper
- Grof Zeezout

Bereiding

Neem een mengkom en doe hier de olijfolie en azijn in. Knijp er vervolgens het teentje knoflook in uit en voeg de gedroogde oregano en koriander toe. Meng dit even door elkaar, zodat de gedroogde kruiden wat vocht op kunnen nemen.

Ontdoe nu de rode peper van de zaadjes en snipper de peper ragfijn. Snipper ook de rode ui goed fijn. Voeg rode peper en rode ui toe aan de mengkom.

Hak tot slot ook de blaadjes van de peterselie klein en voeg deze toe aan de kom. Meng alles goed door elkaar en breng op smaak met peper en zout.

De chimichurri is nu klaar. Tijd voor het vlees dus, want je moet de chimichurri toch ergens bij eten! Maak mooie biefstukspiesen, gril een lekker biefstukje of een andere steak en serveer deze samen met de chimichurri. Ook bij kip met chimichurri is erg lekker. Zorg er dan wel voor dat de kip niet al te veel gekruid is. Eet smakelijk!

2 reacties

    • Hoi Edwin,

      Excuses voor de late reactie. Ik heb tijdens mijn vakantie een spam aanval gehad en jouw reactie onder dit recept is tussen honderden spam berichten terecht gekomen!

      Het gaat om 1 teentje knoflook. Meer mag natuurlijk 😉 Ik zal het recept gelijk even aanpassen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *