Iberico Pluma

Pluma Iberico met Mojo Rojo

Als je mijn recepten wel eens leest weet je dat ik van ben van Iberico vlees. Het varkensvlees van het Iberico varken is zó smaakvol dat je me er wakker voor kunt maken! Wat ik daarnaast fijn vindt aan het Iberico vlees is dat er veel andere snits zijn, omdat ze de Iberico varkens in Spanje anders uitbenen. Dat is ook het geval bij de Pluma Iberico. Deze wordt gesneden uit het deel net achter de nek en wordt gekenmerkt door de mooie marmering en malsheid. Klinkt goed toch? Aan het vlees zelf heb ik niet te veel smaken toegevoegd, maar ik besloot deze steaks van Iberico wel te serveren met een heerlijke Spaanse Mojo Rojo. Een salsa op basis van geroosterde puntpaprika en rode peper, met knoflook en amandelen. Zó lekker!

Iberico Pluma met Mojo Rojo
Recept afdrukken Pin recept Deel op Facebook
5 van 1 stem
Voorbereidingstijd: 30 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Totale tijd: 50 minuten
Porties: 4

Ingrediënten:

Overige Benodigdheden:

  • BBQ met Deksel
  • Keukenmachine
  • Grote Diepvrieszak

Instructies

  • Steek de BBQ aan en ga hierbij eerst voor directe hitte en een temperatuur van ongeveer 200 graden.
  • Haal ondertussen de Pluma Iberico uit de verpakking en dep de steaks rondom droog met keukenpapier. Meng het grove zeezout, de zwarte peper en het knoflook granulaat door elkaar en bestrooi het vlees hier aan beide kanten mee.
  • Is de BBQ op temperatuur? Leg dan de puntpaprika’s en de rode peper op het rooster en rooster deze tot ze rondom zwartgeblakerd zijn. Dit duurt voor de paprika’s ongeveer 10 minuten. De rode peper is iets sneller klaar.
  • Doe de geblakerde paprika’s en peper vervolgens in de diepvrieszak. Draai de zak dicht en laat zo 10 minuten liggen.
  • Maak nu de BBQ klaar voor directe hitte en een temperatuur tussen de 230 en 250 graden. Als die temperatuur is bereikt mogen de Pluma Iberico steaks op de BBQ. Gril ze ongeveer 4 minuten per kant en meet eventueel de kerntemperatuur. Bij een kerntemperatuur van 60 graden heb je een mooi medium resultaat.
  • Zijn de steaks klaar? Haal ze dan van de BBQ en laat ze even rusten. In die tijd heb je mooi de tijd om de paprika’s en peper van hun velletje en zaadlijsten te ontdoen. Doe de paprika’s en peper vervolgens in de keukenmachine met de teentjes knoflook, amandelen, komijn, olijfolie en azijn en draai dit tot een grove salsa. Breng op smaak met wat zeezout en serveer samen met de Pluma Iberico. Eet smakelijk!
BBQ Junkie maakt gebruik van affiliate links in recepten en blogs. Door op één van deze links te klikken kom je bijvoorbeeld terecht bij Bol.com, Vanbeekumspecerijen.nl of Amazon. Als je vervolgens iets bij één van deze webwinkels koopt, ontvang ik daar commissie over, zonder dat jij extra betaalt. Zo steun je BBQ Junkie simpel tijdens het online shoppen!
Iberico Pluma met Mojo Rojo

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.