iberico tapilla uitgelicht

Iberico Tapilla

Bij een heerlijke steak van de BBQ denken we toch al snel aan rundvlees. Een mooie ribeye is hier bijvoorbeeld favoriet. Toch hoeft een mooie steak niet per se van het rund te komen. Eerder bewees ik dat al met bijvoorbeeld de Iberico Secreto en in dit recept laat ik je wederom kennis maken met een mooie steak van het Iberico varken: Iberico Tapilla. De Tapilla wordt gesneden uit de onderkant van de procureur van het Iberico varken en staat garant voor een mals stukje vlees, met een mooie vetmarmering. Zoals je van eerdere recepten wellicht weet houd ik het bij Iberico vaak simpel wat betreft kruiden en dat geldt ook voor deze steaks. Peper, zout en knoflook granulaat zijn de enige dingen die er op het vlees gaan. Je kunt dit kopen in de vorm van SPG rub, maar zelf maken is net zo makkelijk! Het resultaat? Waanzinnig malse en sup er smaakvolle Iberico steaks van je BBQ!

iberico tapilla recept
Recept afdrukken Pin recept Deel op Facebook
5 van 2 stemmen
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Rusttijd: 5 minuten
Totale tijd: 30 minuten
Porties: 4 personen

Overige Benodigdheden:

Instructies

  • Haal het vlees ongeveer een uur voor je de steaks wilt bereiden uit de koeling en de verpakking.
  • Steek de BBQ aan en ga hierbij voor directe hitte en een temperatuur van ongeveer 230 graden.
  • Dep de Iberico Tapilla steaks rondom droog met wat keukenpapier en breng ze daarna op smaak door ze te bestrooien met zwarte peper, zout en knoflook granulaat. Laat de steaks op een bord even rustig op kamertemperatuur liggen, tot de BBQ op temperatuur is.
  • Is de BBQ heet? Haal dan even een borstel over je rooster en leg daarna de steaks op de grill. Grill de Iberico steaks 4 tot 5 minuten per kant, tot ze een mooie grilstreep hebben en er een kerntemperatuur van 55 graden is bereikt.
  • Haal de Iberico steaks bij die kerntemperatuur van de BBQ en laat ze 5 minuten rusten op een houten snijplank of voorverwarmd bord. Serveer de steaks daarna in hun geheel of snijd ze eerst in dunne repen en serveer ze daarna. Eet smakelijk!

Notities

Iberico Tapilla is met alleen zout, peper en knoflook erg lekker, omdat dan de smaak van het vlees mooi terugkomt in het gerecht. Dat neemt niet weg dat dit stukje vlees ook erg lekker is met een mooie dry rub.
BBQ Junkie maakt gebruik van affiliate links in recepten en blogs. Door op één van deze links te klikken kom je bijvoorbeeld terecht bij Bol.com, Vanbeekumspecerijen.nl of Amazon. Als je vervolgens iets bij één van deze webwinkels koopt, ontvang ik daar commissie over, zonder dat jij extra betaalt. Zo steun je BBQ Junkie simpel tijdens het online shoppen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *