Caribische Ribfingers van de BBQ

Caribische Ribfingers

Als er Iberico ribfingers op de BBQ gaan scoor ik hier thuis punten. En dat snap ik wel, want ze zijn gewoon heel erg lekker. Op de site staan dan ook al een aantal recepten voor ribfingers online en daar komt er nu weer eentje bij. Dit keer ging ik voor een Caribisch tintje, door de ribfingers eerst in een jerk achtige rub te zetten, om ze vervolgens af te maken met een zelfgemaakte BBQ saus met rum en ananas. En dat beviel erg goed! BBQ Junkie raadt dit recept van BBQ Junkie dus zeker aan!

Caribische Ribfingers van de BBQ
Recept afdrukken Pin recept Deel op Facebook
Nog geen beoordelingen
Voorbereidingstijd: 20 minuten
Bereidingstijd: 2 uur
Marineren: 2 uur
Totale tijd: 4 uur 20 minuten
Porties: 4 personen
calorieën: 906kcal

Ingrediënten:

Voor de rub:

Voor het stomen:

  • 25 milliliter Appelsap
  • 25 milliliter Rum
  • 2 eetlepels Ananas Sap

Voor de saus:

  • 150 milliliter Ananassap
  • 200 milliliter Ketchup
  • 50 milliliter Rum
  • 50 milliliter Azijn
  • 100 gram Donkere Basterdsuiker

Overige Benodigdheden:

  • BBQ met Deksel
  • Braadslede of Skillet
  • Aluminiumfolie
  • Steelpan
  • Keukenmachine

Instructies

  • Voor de bereiding van deze ribfingers begin je met het maken van de rub, zodat de ribfingers daar een paar uurtjes in kunnen doorbrengen. Doe daarvoor eerst de piment en kruidnagels in de keukenmachine en maal klein. Meng dit vervolgens met alle overige ingrediënten voor de rub.
  • Haal nu de ribfingers uit de verpakking en bestrooi ze rondom met de zojuist gemaakte rub. Doe de ribfingers vervolgens in een schaal of ziplock zak en leg deze in de koeling. Laat de ribfingers daar 2 tot 4 uur liggen.
  • Liggen de ribfingers lang genoeg in de koeling? Steek dan de BBQ aan en ga hierbij voor indirecte hitte en een temperatuur van ongeveer 120 graden.
  • Is de BBQ op temperatuur? Voeg dan eventueel een blokje rookhout toe en leg daarna de ribfingers op de BBQ. Sluit de BBQ met de deksel en gaar de ribfingers 45 minuten.
    Caribische Ribfingers van de BBQ
  • Pak na 45 minuten een braadslede, ovenschaal of skillet en doe hier de appelsap en de 25 milliliter rum en de 2 eetlepels ananassap in. Haal vervolgens alle ribfingers van de BBQ en leg ze bij het vocht in de schaal. Sluit de schaal daarna af met aluminiumfolie en zet terug op de BBQ.
  • Sluit de BBQ nu weer met de deksel en gaar de ingepakte ribfingers een uur, zodat ze mooi zacht stomen.
    Caribische Ribfingers van de BBQ
  • Nu is het tijd om de saus voor de ribfingers te maken. Van deze saus heb je maar een klein deel nodig, dus er is na de bereiding nog genoeg over voor volgende gerechten. En je kunt de ingrediënten eventueel ook halveren.
  • Zet voor de saus de steelpan op laag vuur en voeg alle ingrediënten voor de rum ananas saus toe. Roer door tot alles goed met elkaar vermengt is en breng dan rustig aan de kook.
  • Laat de saus vervolgens op laag vuur 15 minuten pruttelen, zodat deze kan indikken. Haal de pan vervolgens van het vuur en laat de saus afkoelen.
  • Hebben de ribfingers ingepakt een uur op de BBQ gelegen? Dan maag de schaal weer van de BBQ.
  • Pak er nu een ruime mengkom bij en doe de ribfingers hier in. Het vocht uit de schaal mag je weggooien.
  • Doe nu 5 eetlepels van de eerder gemaakte BBQ saus bij de ribfingers en schep de boel om, zodat de ribfingers rondom voorzien zijn van een laagje saus. Voeg eventueel nog wat extra saus toe als dat nodig is om alle ribfingers te voorzien van een mooi laagje.
  • Leg de ribfingers nu weer terug op het BBQ rooster en sluit de BBQ met de deksel. Gaar de ribfingers nu nog een laatste 15 minuten.
    Caribische Ribfingers van de BBQ
  • Daarna mogen de Caribische Ribfingers van de BBQ. Leg ze op een mooi bord of een serveerplank en serveer direct, eventueel met wat extra saus in een kommetje voor de liefhebbers. Eet smakelijk!

Benadering van voedingswaarden

Calories: 906kcal | Carbohydrates: 20g | Protein: 41g | Fat: 71g | Saturated Fat: 32g | Polyunsaturated Fat: 3g | Monounsaturated Fat: 35g | Trans Fat: 5g | Cholesterol: 188mg | Sodium: 372mg | Potassium: 639mg | Fiber: 0.4g | Sugar: 15g | Vitamin A: 146IU | Vitamin C: 3mg | Calcium: 44mg | Iron: 4mg
BBQ Junkie maakt gebruik van affiliate links in recepten en blogs. Door op één van deze links te klikken kom je bijvoorbeeld terecht bij Bol.com, Vanbeekumspecerijen.nl of Amazon. Als je vervolgens iets bij één van deze webwinkels koopt, ontvang ik daar commissie over, zonder dat jij extra betaalt. Zo steun je BBQ Junkie simpel tijdens het online shoppen!
Caribische Iberico Ribfingers
Caribische Ribfingers van de BBQ

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recept Beoordeling