Ga terug
+ servings

Gegrilde Paprika met Burrata van de BBQ

Gegrilde Paprika met Burrata
Gang: Bijgerecht
Keuken: Italiaans
Trefwoord: gegrilde paprika burrata, gegrilde paprika met burrata
Porties: 4 personen
calorieën: 118kcal

Ingrediënten:

Overige Benodigdheden:

  • BBQ

Instructies

  • Voor een bijgerecht als dit geldt waarschijnlijk dat je het gaat combineren met andere gerechten. Voor het grillen van de paprika’s heb je directe hitte nodig en een temperatuur van 180 tot 200 graden.
  • Snijd, terwijl de BBQ op temperatuur komt, de paprika’s in kwarten en ontdoe ze van de zaadjes en zaadlijsten. Kleinere paprika’s kun je eventueel in drieën snijden.
  • Zodra de BBQ op temperatuur is leg je de paprika’s op de BBQ, direct boven de hete kolen. Gril de paprika’s daar een minuut of 5.
  • Keer de paprika’s vervolgens om en gril ze nog eens 5 minuten. Uiteindelijk moeten ze een mooie grilstreep krijgen en iets zachter worden.
  • Zijn de paprika’s na in totaal 10 minuten grillen goed? Dan mogen ze van de BBQ. Anders draai je ze nog eens om en gril je ze nog een paar minuutjes.
  • Leg de paprika’s, zodra ze klaar zijn, op een mooi bord of een serveerplank. Scheur vervolgens de burrata open en verdeel deze over de paprika’s. Maak het geheel af met wat versgemalen zwarte peper en eventueel een klein beetje grof zout.
  • Serveer de gegrilde paprika met burrata vervolgens direct, samen met je hoofdgerecht en eventuele andere bijgerechten. Eet smakelijk!

Nutrition

Calories: 118kcal | Carbohydrates: 6g | Protein: 7g | Fat: 10g | Saturated Fat: 5g | Polyunsaturated Fat: 0.1g | Monounsaturated Fat: 0.01g | Cholesterol: 27mg | Sodium: 4mg | Potassium: 208mg | Fiber: 2g | Sugar: 3g | Vitamin A: 703IU | Vitamin C: 96mg | Calcium: 211mg | Iron: 0.4mg