Broodje Buikspek

Alweer een jaar of 8 geleden maakten we een reis door Vietnam en de Bánh Mi was daar toch wel één van mijn favoriete gerechten. Met dit broodje buikspek haalde ik die Vietnamreis even een beetje terug, want de smaken in dit broodje hadden wel wat weg van de Bánh Mi die ik in Vietnam at. Dit recept is trouwens perfect om aan een grote groep te serveren, want met een kilo buikspek maak je zo 8 tot 10 broodjes. Wat mij betreft dé aanrader om deze zomer eens te […]

Mediterraanse Pizza

Het werd weer eens tijd om pizza’s te bakken op de BBQ en dit keer gingen we voor pizza’s met een Mediterraans tintje. Uiteraard ’s ochtend s op tijd het deeg voorbereid. Later op de dag ook de tomatensaus voor de pizza’s zelf gemaakt en dan ’s avonds de BBQ flink opgestookt om de pizza’s te bakken. De combinatie van groenten met de het zoute van de feta doet het erg goed, dus ik gok dat deze pizza’s vaker op het menu staan!

Chicken al Pastor

Het werd wel weer tijd voor een leuk recept met de rotisserie! Eerder maakte ik al eens taco’s al pastor met buikspek en dit keer ging ik voor een variant met kippendijen. Chicken al Pastor dus! Weer eens iets anders met kippendijen en erg lekker! Al moet je wel liefhebber zijn van warme ananas. Pizza Hawaï haters kunnen dit recept wellicht dus ook niet waarderen. Heb je geen rostisserie? Zet hem dan bovenaan je verlanglijst, want je kunt er erg leuke gerechten mee maken!

Choripan

Een snack, een lunch van de BBQ of gewoon als onderdeel van het avondeten: Deze Choripan is sowieso lekker! Choripan komt oorspronkelijk uit Argentinië en is populair in veel Zuid-Amerikaanse landen. In die landen vind je dit gerecht dan ook terug in stalletje op straat waar het verkocht wordt als Streetfood. Wat mij betreft is het ook een perfect Streetfood gerecht, want er zijn weinig ingrediënten (er van uitgaande dat je de Chimichurri al voorbereidt) en de bereiding is eenvoudig en snel. Ideaal om in grote getalen te verkopen aan […]

Grilled Pork Taco’s

BBQ en taco’s eten gaat in huize BBQ Junkie hand in hand. Er valt met taco’s zo veel te variëren dat het nooit gaat vervelen en de BBQ is perfect om ze op te bereiden. Je kunt kiezen voor echte low and slow taco’s als Carnitas, maar met dit recept laat ik zien dat je ook met weinig tijd heerlijke taco’s kunt serveren.

Lemon Pepper Chicken Wings

Een tijdje terug kwam er een bus je Lemon Pepper Rub binnen en die associeerde ik vooral met zalm en andere vis. Nu ben ik er achter gekomen dat deze rub ook heerlijk combineert met kippenvleugels. De rub is fris, maar ook lekker peperig en creëert een heerlijk korstje op je kippenvleugeltjes. Aanrader om de volgende keer eens te proberen dus!

Gegrilde Asperges in Ham

Onlangs was het eindelijk weer tijd voor het witte goud! Na een vakantie in Limburg een maand eerder, en net voor het asperge seizoen van start ging, ontving ik een mooi pakket met asperges én een aspergeschiller. De eerste helft verwerkte ik tot deze gegrilde rolletjes van asperges in ham. Een eenvoudige, maar heerlijke bereiding op de BBQ. Uiteraard kun je eventueel nog met eieren en een sausje aan de slag, maar wat mij betreft is het niet nodig. Zonder zijn deze gegrilde asperges in ham namelijk ook top!

Aziatische Ribfingers

Iberico Ribfingers zijn toch wel de perfecte uitvinding voor op de BBQ. Het genot van spareribs, maar dan een kortere bereidingstijd en ook nog eens lekker voor mensen die niet van kluiven houden. En dan kun je er qua smaak ook nog eens alle kanten mee op. Dit keer ging ik voor een mooie marinade met een Aziatische twist, die je na het marineren ook nog inkookt en in de saus gebruikt om af te lakken. Heerlijk resultaat en zeker een aanrader!

Cheesy Chicken Taco’s

Waar ik bij het bereiden van taco’s altijd kies voor zachte taco’s in plaats van die krokante gevallen komen ze vandaag beide aan bod. Ik kies meestal voor de zachte variant omdat de harde taco schelpen nogal vaak breken bij het eten, waarna het eten er niet makkelijker op wordt. Bij deze cheesy chicken taco’s gebruik ik echter beide, voor een mooie combinatie van krokant en het makkelijkere eten. De taco schelpen gaan gevuld nog even op de BBQ en krijgen vervolgens nog een jasje van gordita en guacamole. Perfecte […]

Tex Mex Pizza

De BBQ gaat hier geregeld aan voor pizza’s en ik ben dan ook continu op zoek naar pizza inspiratie. Nu leent de Tex Mex keuken zich perfect om te vertalen naar de BBQ, maar ook zeker naar pizza’s. Daarom nu een Tex Mex pizza, met onder andere BBQ saus, bacon, cheddar en jalapeño. Het rijzen van het deeg duurt bij het bakken van pizza’s eigenlijk het langst. Verder is de bereiding van deze Tex Mex Pizza’s van de BBQ een eitje!

Aziatische Kipburgers met Ingelegde Rode Kool

Hoewel het grootste deel van de burgers hier op mijn site met rundergehakt worden gemaakt ben ik ook wel fan van een goede kipburger. Dit keer ging ik voor heerlijke Aziatische kipburgers, met sriracha mayonaise en ingelegde rode kool. Deze burger heeft een heerlijke mix van pittig en friszuur, met daartussen een sappige burger van kipgehakt. Wat mij betreft echt een aanrader om het weekend mee te starten!

Italian Sausage Skillet

Als BBQ verslaafde ben ik natuurlijk op zoek naar mogelijkheden om de BBQ zo vaak mogelijk aan te steken. Mooie recepten voor de doordeweekse maaltijd mogen dan ook niet ontbreken. Neem deze Italian Sausage Skillet bijvoorbeeld. Eenvoudig te bereiden, een mooie dosis groenten en perfect als saus met worst voor een pasta. Deze smaakvolle worsten doen het trouwens ook erg goed op een broodje, met de saus er over gelepeld! In meerdere vormen een aanrader dus!