Gerookt Varkensrack

Ik had al een tijdje een prachtig Iberico Varkensrack in de vriezer liggen, maar bij gebrek aan uitgebreide etentjes met wat meer mensen kwam het er maar niet van om dit varkensrack eindelijk eens te bereiden. Tot een paar weken terug! Ik ontdooide het vlees en besloot al snel om de Weber SmokeFire te gebruiken om het varkensrack mooi te kunnen roken met pellets van kersenhout. En om het Iberico vlees mooi uit te laten komen koos ik voor een eenvoudige rub van zout, zwarte peper en knoflook, ook wel […]

Hasselback Skillet Aardappelen

Oké, officieel zijn het geen hasselback aardappelen omdat je de aardappelen in dit recept in plakken snijdt en niet in snijdt. Maar hey, lekker belangrijk. Deze hasselback skillet aardappelen zijn namelijk nóg makkelijker te bereiden en minstens zo lekker! Omdat je ze namelijk gewoon in plakken snijdt hoef je niet voorzichtig met de aardappelen om te gaan en in de skillet op de BBQ is voorzichtig zijn al helemaal niet meer nodig. Terwijl een ‘echte’ hasselback aardappel wel met een beetje voorzichtigheid behandeld dient te worden om uit elkaar vallen […]

Balinese Kip

Kip op de BBQ gaat nooit vervelen, want je kunt er alle kanten mee op. Je kunt spiesen maken, kippendijen garen, een hele kip aan het spit rijgen, een kip op blik maken of, zoals in dit recept, een gevlinderde kip bereiden op je BBQ. En dan hebben we het nog niet gehad over de grote diversiteit aan smaken die je kip mee kunt geven. Zo zijn er eindeloos veel mogelijkheden met kip. Ik ging dit keer op de Balinese toer, met een gevlinderde Balinese kip van de BBQ. Smaakte […]

Jalapeño Cheddar Broodjes

De BBQ gaat bij veel mensen natuurlijk geregeld aan voor mooie stukken vlees en vis, maar brood bakken op de BBQ is minstens zo leuk! Althans, dat is mijn bescheiden mening. Ik bakte al diverse broden en broodjes op de BBQ, maar dit keer werd het tijd om iets te doen met de populaire combinatie van jalapeño en cheddar. Het werden heerlijke Jalapeño Cheddar Broodjes, gebakken in een gietijzeren broodpan. Heerlijk luchtig, licht pittig en smeuïg door de cheddar in de broodjes. Daarmee heerlijk als hapje vooraf, maar ook zeker […]

Gegrild Stokbrood met Gehakt

BBQ’en voor de avondmaaltijd is top, maar van snacks voor bij de borrel steek ik ook erg graag de BBQ aan! Dit keer liet ik me inspireren door een video van Sam The Cooking Guy. Uiteraard wel met mijn eigen draai er aan. Allereerst omdat ik het moest doen met de ingrediënten in de (koel)kast en daarnaast omdat ik bij ieder recept altijd wel een eigen idee heb om het net iets anders te doen. En dat betekent uiteraard ook dat jij dit recept weer een eigen draai kan geven. […]

Jalapeño Popper Pizza

Jalapeño Poppers ken je misschien wel. De BBQ afgeleide worden hier vaak Atomic Buffalo Turds genoemd, al komen ze ook geregeld voorbij als jalapeño poppers. De combinatie van jalapeño, Philadelphia kaas, cheddar en spek scoort altijd erg goed, dus ik besloot ze te gebruiken op een pizza. De Jalapeño Popper Pizza dus. En ik kan je vertellen dat het een goede keuze was om dat te proberen, want deze pizza’s waren zo weg!

Pulled Pork Loaded Potatoes

Een variatie op de loaded nacho’s dit keer, want ik maakte er een aardappelgerecht van! Pulled Pork Loaded Potatoes dus. Waarbij je eerst aardappelpartjes gaart op de BBQ, om ze vervolgens met nog wat toppings en een lading kaas nog even terug op de BBQ te schuiven. Is de kaas mooi gesmolten en is de pulled pork lekker warm? Dan is het tijd om aan tafel te gaan en te eten!

Pizza met Chorizo

De eenvoudigste pizza’s zijn vaak het lekkerst. Gewoon zelf een tomatensaus bereiden en een paar mooie ingrediënten als toppings en je bent er eigenlijk al. Zo ook met deze pizza met chorizo. Terwijl het deegt rijst bereid ik de saus voor en met een goede Iberico chorizo, mooie kalamata olijven en geraspte mozzarella als topping heb je een fantastisch lekkere pizza! Paar minuutjes op de pizzasteen en smullen maar!

Cuban Sandwiches

Met een hele lading hamburger recepten en diverse lunchwaardige recepten op mijn site is het inmiddels al weer aardig duidelijk dat BBQ’en echt niet alleen maar voor het avondeten is. Je kunt ook prima de BBQ aansteken voor een goede lunch. Ook dit keer ging ik weer eens voor een goede sandwich van de BBQ, waarbij ik gebruik maakte van de nieuwe Weber Crafted Bakplaat. Die past perfect op de Genesis EPX-435-smart gasbarbecue die ik heb staan en die combinatie was weer perfect voor een thuiswerklunch in de vorm van […]

Smokey Chicken Borrelbrood

Borrelen en BBQ’en gaat perfect samen. Je kunt tenslotte allerlei borrelhapjes bereiden op je BBQ. Dit keer ging ik voor een heerlijk smokey chicken borrelbrood van de BBQ. Hierbij rook je eerst kippendijen op de BBQ, die vervolgens als pulled chicken weer onderdeel zijn van een borrelbrood met heel veel kaas, wat rode ui en je favoriete BBQ saus. Nog even op de BBQ, in stukken snijden en laat de plank maar rondgaan. Die gaat namelijk gegarandeerd in 5 minuten leeg, met waarschijnlijk de vraag of je er niet nog […]

Pulled Pork uit de Dutch Oven

Pulled Pork bereiden op de BBQ is een kwestie van een lange adem en gedurende de hele bereiding eigenlijk niet weten hoe laat je aan tafel kunt. Een sessie kan gemakkelijk tussen de 7 en 12 uur duren en in sommige gevallen zelfs langer. Maar wat als ik je vertel dat dit een stuk sneller kan met een Dutch Oven? In een uur of 5 heb je heerlijke pulled pork, die zelfs gerookt is. En je hebt er niet eens een kernthermometer voor nodig! Kun je eindelijk eens mensen uitnodigden […]

Cheesy Hasselback Potatoes

Een hasselback aardappel heb je ongetwijfeld al eens gegeten en wellicht heb je ze ook al eens bereid op de BBQ. Ik schreef eerder al eens recepten voor Hasselback Aardappelen met Pesto en Hasselback Zoete Aardappelen, maar dit keer ging ik voor een kazige variant. Deze cheesy hasselback aardappelen worden tegen het einde van de bereiding namelijk gevuld met cheddar. Die laat je nog even smelten en klaar. Een heerlijk variatie op de standaard hasselback aardappel en zeker leuk om eens te proberen. Laat me weten wat je er van […]