Een tijd terug kwam ik op het Instagram kanaal van Snackspert een dubbele burger tegen met daartussen een kaassoufflé. Snackspert had deze burger ergens in Amsterdam getest en was enthousiast. En dat werden we hier thuis ook wel van de combinatie hamburger en kaassoufflé. En wat is er dan beter dan die kaassoufflé tussen twee smashburgers te stoppen en je handen vies te maken? Precies, helemaal niks! Het resultaat waren we dan ook erg over te spreken en wat mij betreft mogen deze Kaassoufflé Smashburgers hoog op je to-do lijst!
Archieven
Blauwe Bessen Crumble
Een toetje van de BBQ maakt voor mij de avond wel compleet. En zo’n toetje hoeft natuurlijk helemaal niet ingewikkeld te zijn. Neem deze crumble met blauwe bessen bijvoorbeeld. Bevroren fruit, wat suiker en een eetlepel maïzena mengen in een skillet. In 5 minuten een kruimeldeeg maken en je bent al klaar om te bakken. En houd je niet van blauwe bessen, dan kun je ook nog voor een apple crumble gaan. Of neem het fruit dat jij lekker vindt. Makkelijk én lekker!
Gerookte Kippenpoten
Tijd voor Classic BBQ met kippenpoten van de BBQ! Kippenpoten zijn hier al zo vaak op de BBQ gegaan, maar onlangs vroeg ik me af waarom ik er dan geen recept voor online had. De bereiding is dan wel niet zo ingewikkeld, maar deze kippenpoten moet je toch echt eens proberen! Rustig gerookt met appelhout, lichtjes afgelakt en perfect sappig! En een goed alternatief voor een hele kip, omdat je niet het risico hebt van droge kipfilets. Kortom, een klassieker die je zo nu en dan gewoon op de BBQ […]
Crispy Smashed Potatoes
Een goed aardappelgerecht van de BBQ hoort wat mij betreft wel bij een complete BBQ maaltijd. En als je je menu een beetje goed slim samenstelt qua bereidingstemperatuur en -tijden kan het ook prima. Deze Crispy Smashed Potatoes zijn denk mijn nieuwe favoriet als het om aardappeltjes gaat. Eerst even koken, dan goed plat drukken en op de BBQ tot ze mooi krokant en goudbruin zijn. Veel beter wordt een aardappelgerecht niet hoor!
Teriyaki Honing Spareribs
Van spareribs recepten kun je er nooit genoeg hebben toch? Je kunt er ook alle kanten mee op, van de klassieke Amerikaanse BBQ keuken tot een wat meer Aziatische twist. Ik ging dit keer voor een recept waarbij Teriyakisaus, gember en honing de hoofdrol spelen en de rub wat meer kruidig is. Blokje sinaasappelhout er bij voor een paar uurtjes rook en je hebt heerlijke Teriyaki Honing Spareribs van de BBQ. Geslaagd Spareribs recept kan ik wel stellen!
Short Rib Sandwich
Zoals wel vaker het geval is bij het bereiden van wat grotere stukken vlees bleef er onlangs nog een mooi stuk short rib over van een mooie low & slow BBQ sessie. En nu niet gelijk denken ‘oh, hier blijft er nooit iets over’, want dat betekent alleen maar dat je nog nooit écht genoeg hebt gemaakt 😉 Anyway, dat restje short rib gebruikte ik de volgende middag voor een heerlijke short rib sandwich. Hoeft overigens natuurlijk niet per se met een restje te zijn. Je mag ook prima short […]
Pulled Chicken uit de Dutch Oven
Pulled Chicken behoort voor mij ook wel tot de classics die op menig BBQ feestje van de BBQ komt. Gemakkelijk in een grote hoeveelheid te maken, makkelijk voor te bereiden en heerlijk op een broodje te serveren. Of als topping op je nacho’s, voor pulled chicken kroketten of voor een vulling van je taco’s. Dit keer bereidde ik de pulled chicken in de Dutch Oven, waarbij je misschien nog wel meer pulled chicken kunt bereiden dan wanneer je de kippendijen enkel rookt op de BBQ. In dit recept overigens geen […]
Franse Uien Galette
Heb ik eerder al eens twee galettes met fruit gedeeld die je als dessert kunt serveren, is het nu tijd voor een hartige variant die perfect als voorgerecht kan dienen. Deze Franse uien galette, afgetopt met gruyère, is eenvoudig te maken en smaakt ook nog eens heerlijk! Je bakt de galette op de pizzasteen, waarbij het belangrijk is dat deze niet te heet is als je de galette er op schuift. Leg de pizzasteen dus niet te vroeg op de BBQ, maar doe dit maximaal een minuut of 5 voor […]
Pulled Pork Pie
En ‘echte’ Engelse Pie op de BBQ bakken stond al een tijdje op de to-do lijst en een tijdje terug ging ik er voor. Ik had nog een goed restje pulled pork over en dat leek me een prima vulling voor een BBQ Pie. Dus pakte ik de skillet er bij, maakte zelf een mooi deeg en stak de BBQ aan. Nog wat uien voor wat extra smaak en een beetje BBQ saus kan ook nooit kwaad. En het resultaat mocht er zijn. Niet alleen was deze Pulled Pork Pie […]
Appel Cake van de BBQ
Als je mijn blog regelmatig bezoekt voor BBQ inspiratie, dan hoef ik je allang niet meer te vertellen dat een BBQ voor veel meer geschikt is dan alleen het bereiden van vlees en vis. Mocht je dat toch even gemist hebben, dan bewijst deze appel cake van de BBQ mijn punt. Deze heerlijke appel cake, die zowel appel in het beslag als bovenop de cake heeft is een aanrader om te bakken op je BBQ. Time het wel zo dat de cake van de BBQ komt als de visite er […]
Honey Glazed Halloumi
Of het nou als voorgerecht, als snack of als onderdeel van een tapas menu van de BBQ; Deze Honey Glazed Halloumi is een aanrader! Halloumi is een stevige geitenkaas die geschikt is om te bakken en grillen. De kaas smelt namelijk niet. Dat maakt halloumi dus ook zeer geschikt om op je BBQ te leggen. Door de kaas te grillen krijgt de halloumi namelijk een lekker krokante buitenkant. Bestrijk je de halloumi vervolgens ook nog met een beetje honing, dan heb je wat mij betreft de ideale snack voor een […]
Uiensoep Pizza
Voor een goede kom uiensoep, met zo’n broodje met gesmolten kaas er bovenop, kun je me wakker maken. En ook voor een goede pizza mag je me midden in de nacht uit bed trekken. Dat zal voor de Fransen en Italianen geen reden zijn om die twee te combineren, maar ik deed het toch. En ik kan je aanraden om dit ook te doen, want deze Uiensoep Pizza was TOP! Belangrijk is wel dat je de uien echt even goed de tijd geeft om smaak op te bouwen in de […]