Pizza met Venkelworst en Rode Ui

Pizza met Venkelworst

Als je net als ik verslaafd raakt aan het BBQ’en, dan ga je vroeg of laat een keer pizza’s bakken op je BBQ! Ik kan het je in ieder geval van harte aanraden, want dit is zo veel beter dan de gemiddelde afhaal pizza en diepvries pizza. Ben je nieuw met pizza’s bakken? Ik schreef een aantal jaren terug een uitgebreid blog over pizza bakken op de BBQ. Er staan inmiddels ook talloze pizza recepten op de site, want pizza is met uitstek geschikt om veel mee te variëren. Vandaag […]

Pimientos de Padron van de BBQ

Pimientos de Padron

Als wij het hier thuis over tapas eten hebben, dan kan dat niet zonder Pimientos de Padron. Daar kunnen we echt van blijven eten! Ik neem ze regelmatig mee als ik bij de Sligro kom en ook in de supermarkt en bij de groenteman hebben ze ze af en toe liggen. Maar toen we in 2023 met de camper door Spanje gingen hebben we ze helemaal vaak gegeten! De bereiding is namelijk super makkelijk en je hebt er ook bijna niks voor nodig. Ideaal bijgerecht dus! Mocht je ze eens […]

Broodje Indische Speklap

Broodje Indische Speklap

Bij een lekker broodje van de BBQ denken we natuurlijk al snel aan hamburgers. Je kunt echter zoveel meer! Wat dacht je bijvoorbeeld van dat oer Hollandse speklapje, omgetoverd tot een broodje Indische speklap? Dit was echt de perfecte lunch tijdens een dagje klussen! De bereiding is eenvoudig en terwijl de speklappen indirect op de BBQ lagen konden we ons klusje nog even afmaken en daarna aanschuiven. Aanrader om eens te proberen!

teriyaki kippenvleugels van de BBQ

Teriyaki Chicken Wings

Kippenvleugels op de BBQ zijn natuurlijk altijd een goed idee. Mijn recept voor Sticky Chicken Wings is erg populair en ik heb er nu weer een voor je die ik je van harte aan kan raden; Deze Teriyaki Chicken Wings! Ook deze kippenvleugels van de BBQ zijn lekker sticky, door de saus van teriyaki en honing, en hebben een lekker Azitaisch tintje. Zeker een aanrader om deze eens te serveren vooraf, op een lekkere plank vol BBQ snacks of tijdens de borrel!

broodje rib fingers

Broodje Ribfingers

Iberico Ribfingers ken je wellicht wel. Ze zijn inmiddels erg bekend onder BBQ liefhebbers en ik durf wel te stellen dat ze een BBQ klassieker in wording zijn. Een ribfinger is eigenlijk het vlees van de sparerib, maar dan zonder de botjes. De Iberico Ribfingers worden gesneden van het buikspek en zijn in feite een overblijfsel, omdat ze bij Iberico buikspek het vlees dat tussen de ribben vandaan komt niet aan het buikspek laten zitten. Ze willen daar een plat stuk vlees en dus snijden ze het vlees dat uiteindelijk […]

BBQ Jalapeno Popper Breekbrood

Jalapeño Popper Breekbrood

Pizzadeeg is geschikt voor meer dan alleen het bakken van pizza’s! Pak er een skillet bij, beleg het deeg en rol het op en je bakt een heerlijk breekbrood op de BBQ. Wat dacht je bijvoorbeeld van dit jalapeño popper breekbrood? Gevuld met kruiden roomkaas, jalapeño, cheddar en wat BBQ rub en echt superlekker om te serveren als voorgerecht óf voor bij een borrel. Ik zeg doen!

Soja Sesam Courgette BBQ

Soja Sesam Courgette

Een mooi hoofdgerecht bereiden op de BBQ is natuurlijk leuk, maar persoonlijk vind ik het nóg leuker als ook de bijgerechten van de BBQ komen. Dat maakt het wat mij betreft helemaal compleet. Het is soms natuurlijk een beetje zoeken welke hoofdgerechten en bijgerechten bij elkaar passen qua bereiding en temperatuur, maar met behulp van de filters op mijn recepten pagina moet je een eind komen denk ik! Een groente die zich in ieder geval goed leent om te grillen is de courgette. Wij eten het regelmatig en ik probeer […]

Gerookte Beef Hammer van de BBQ

Beef Hammer met Koffie Rub

Alweer een hele tijd terug ging ik hier met een paar vrienden aan de slag met een beef hammer op de BBQ. Alleen omdat het die middag vooral heel gezellig was en we iets minder bezig waren met die beef hammer op de BBQ was het resultaat niet helemaal zoals gewenst. Dat moest dus een keer over. En dit keer met succes! In 5 uur rookte en gaarde ik een mooie beefhammer van het Rubia Galega rund tot een heerlijk eindresultaat. Wat mij betreft dan ook zeker een aanrader, al […]

Meatloaf Burgers

Meatloaf Burgers

Onlangs stond er hier een heerlijk Italiaans gehaktbrood op het menu. Maar omdat een etentje dat we hadden gepland niet door ging werd het een gehaktbrood dat iets te veel van het goede was voor ons. Dus ging er een restje de koelkast in, om later nog iets mee te doen. Dat later werd direct de volgende dag met de lunch, want dat restje gehaktbrood turnde ik om tot heerlijke Meatloaf Burgers. Simpel, met een paar ingrediënten, die wij altijd wel in huis hebben, en zo klaar, want dat gehakbrood […]

Honing Mosterd Aardappeltjes van de BBQ

Honing Mosterd Aardappeltjes

Bijgerechten van de BBQ zijn voor mij minstens zo belangrijk als het hoofdgerecht. Ik probeer dan ook bijna altijd om de volledige maaltijd op de BBQ te bereiden en een aardappelgerecht mag dan natuurlijk niet ontbreken. Dit keer ging ik voor krieltjes in de schil, die ik bakte in een skillet. Door de aardappeltjes te coaten in een mengsel van honing en mosterd krijg je heerlijke aardappeltjes van de BBQ, zie ik je zeker kan aanraden!

Peren Kruimeltaart van de BBQ

Peren Kruimeltaart

Taart bakken op de BBQ blijft iets waarvan veel mensen verbaasd zijn dat het ook kan. Maar dat gaat dus prima! Door indirecte hitte te gebruiken maak je van je BBQ eigenlijk een oven en dat betekent dat je dus alles op de BBQ kunt bereiden dat ook in de oven kan. Voor het bakken van taarten gebruik ik zelf wel graag een neutrale houtskool, zodat de BBQ smaak niet te veel wordt, maar ik kan je aanraden om bijvoorbeeld deze Peren Kruimeltaart eens te bereiden op je BBQ!

Italiaans Gehaktbrood van de BBQ

Italiaans Gehaktbrood

Een gehaktbrood van de BBQ is wat mij betreft altijd een goed idee! Ik bereidde er al diversen op mijn BBQ en daar kwam er onlangs weer één bij in de vorm van dit Italiaanse Gehaktbrood van de BBQ. Gevuld met mozzarella en afgetopt met je favoriete pastasaus en geraspte Parmezaanse kaas. Ruim een uur op de BBQ en dan lekker aansnijden en serveren! Aanrader om binnenkort eens op de BBQ te bereiden, dus zorg dat je alvast een rookplankje in huis hebt!