Peren Kruimeltaart van de BBQ

Peren Kruimeltaart

Taart bakken op de BBQ blijft iets waarvan veel mensen verbaasd zijn dat het ook kan. Maar dat gaat dus prima! Door indirecte hitte te gebruiken maak je van je BBQ eigenlijk een oven en dat betekent dat je dus alles op de BBQ kunt bereiden dat ook in de oven kan. Voor het bakken van taarten gebruik ik zelf wel graag een neutrale houtskool, zodat de BBQ smaak niet te veel wordt, maar ik kan je aanraden om bijvoorbeeld deze Peren Kruimeltaart eens te bereiden op je BBQ!

Peren Kruimeltaart van de BBQ
Recept afdrukken Pin recept Deel op Facebook
5 van 1 stem
Voorbereidingstijd: 30 minuten
Bereidingstijd: 1 uur 15 minuten
Rusttijd: 1 uur
Totale tijd: 2 uur 45 minuten
Porties: 10 personen
calorieën: 506kcal

Ingrediënten:

Voor de bodem:

  • 265 gram Bloem
  • 1,5 theelepel Bakpoeder
  • 1 mespunt Zout
  • 1 theelepel Vanille Extract
  • 130 gram Witte Basterdsuiker
  • 0,5 Ei
  • 190 gram Roomboter

Voor de vulling:

  • 6 Peren (net niet rijp)
  • 2 theelepels Gemalen Kaneel
  • 2 eetlepels Kristalsuiker
  • 60 gram Rozijnen
  • 4 Speculaasjes

Voor de kruimels:

  • 100 gram Bloem
  • 100 gram Suiker
  • 75 gram Roomboter

Overige Benodigdheden:

  • BBQ met Deksel
  • Springvorm (24 Cm)
  • Deegroller
  • Boter om de vorm in te vetten

Instructies

  • Neem een mengkom en doe hier alle ingrediënten voor de bodem in. Kneed dit tot een samenhangend deeg dat je makkelijk tot een bal kunt vormen. Verpak het deeg in vershoudfolie en laat minimaal een uur in de koeling rusten.
  • Doe ondertussen de rozijnen in een kommetje met water en laat ze daar even wellen.
  • Schil vervolgens de peren en ontdoe ze van hun klokhuis. Snijd de peren in blokjes en doe ze in een kom met de kaneel, kristalsuiker en de gewelde suiker (niet het water). Meng alles door elkaar en zet aan de kant.
  • Steek nu de BBQ aan en ga hierbij voor indirecte hitte en een temperatuur van ongeveer 175 graden.
  • Neem daarna een andere mengkom en doe hier de bloem, rest van de suiker, het zout en de boter in. Meng de ingrediënten met je handen door elkaar, tot er een kruimeldeeg is ontstaan.
  • Pak nu je springvorm er bij en vet deze in. Optioneel kun je de bodem nog voorzien van bakpapier.
  • Haal nu het deeg uit de koeling en rol het op je werkblad uit tot een lap van ongeveer 4 millimeter dik. Bekleed de bodem van de springvorm mee en de randen tot ongeveer halverwege.
  • Verkruimel nu de speculaasjes en verdeel de kruimels over de bodem. Schep daarna de peren in de vorm en verdeel ook over de bodem. Verdeel tot slot het kruimeldeeg over de taart.
  • Is de BBQ op temperatuur? Leg dan de pizzasteen op de BBQ en zet hier de springvorm op. Sluit de BBQ met de deksel en bak de peren kruimeltaart nu 70 tot 80 minuten.
    Peren Kruimeltaart van de BBQ
  • Haal de peren kruimeltaart van de BBQ zodra het deeg mooi goudbruin en gaar is. Laat de kruimeltaart vervolgens bijna helemaal afkoelen, voordat je de springvorm verwijdert.
  • Snijd de peren kruimeltaart van de BBQ nu in punten en serveer direct, eventueel met een dot slagroom en een bol ijs. Eet smakelijk!

Benadering van voedingswaarden

Calories: 506kcal | Carbohydrates: 74g | Protein: 5g | Fat: 23g | Saturated Fat: 14g | Polyunsaturated Fat: 1g | Monounsaturated Fat: 6g | Trans Fat: 1g | Cholesterol: 65mg | Sodium: 247mg | Potassium: 233mg | Fiber: 5g | Sugar: 34g | Vitamin A: 701IU | Vitamin C: 5mg | Calcium: 38mg | Iron: 2mg
BBQ Junkie maakt gebruik van affiliate links in recepten en blogs. Door op één van deze links te klikken kom je bijvoorbeeld terecht bij Bol.com, Vanbeekumspecerijen.nl of Amazon. Als je vervolgens iets bij één van deze webwinkels koopt, ontvang ik daar commissie over, zonder dat jij extra betaalt. Zo steun je BBQ Junkie simpel tijdens het online shoppen!
Peren Kruimeltaart van de BBQ
Kruimeltaart met Peer van de BBQ
BBQ Kruimeltaart met peer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recept Beoordeling