BBQ Mais Ribs

Mais Ribs

Mais wordt hier met grote regelmaat als bijgerecht geserveerd als de BBQ aan gaat en dus werd het wel eens tijd om er een beetje mee te variëren. Niets mis natuurlijk met een old school geroosterde maïskolf, maar ik kwam deze zogenaamde mais ribs nu zo vaak tegen dat ik ze toch eens moest proberen. En nee, ze hebben natuurlijk niets met ‘ribs’ te maken, maar door het kromtrekken tijdens de bereiding krijgen ze wel een beetje de vorm er van. Voor dat kromtrekken is het rouwens belangrijk om met […]

Honing Sriracha Kip van de BBQ

Honing Sriracha Kip

Kip op de BBQ is natuurlijk altijd een goed idee. Zeker ook omdat je met kip heel veel kanten op kunt qua smaak toevoegen. Dit keer ging ik weer eens op de Aziatische toer, met een honing sriracha marinade voor wat lekkere kippendijen, waarbij de marinade ook nog gebruikt wordt om de kippendijen later mee af te lakken. Het resultaat was een heerlijke combinatie van zoet en pit, aangevuld met onder andere wat smaak van de knoflook en limoen die ook in de marinade gaan. Heerlijk om eens te proberen […]

Kip Saté Grillworst van de BBQ

Kip Saté Grillworst

Ik ben een tijdje terug op de grillworst toer geweest en heb toen een aantal verschillende grillworsten bereid. Eerder deelde ik al het 2.0 recept voor Kip Grillworst met Kaas met je en later kwam ook het recept voor de Jalapeño Cheddar Kip Grillworst online. Een derde variant die ik maakte was de kip saté grillworst en die is dus ook onwijs lekker! Ik heb overigens ook al een 2.0 versie voor deze grillworst in gedachten, maar voor nu is deze saté grillworst een dikke aanrader om eens te proberen!

Jalapeño Smash Burgers Recept

Jalapeño Smash Burgers

Dat ik wel van een goede burger houd is geen verrassing meer he? De website staat vol met heerlijke Burger recepten, waarbij je nog wel even voort kunt. De laatste tijd worden er hier geregeld smashburgers op de BBQ bereid. Vaak heel eenvoudig met wat ingrediënten die ik nog heb liggen. Zo ook dit keer, toen er nog een paar jalapeños over waren van de boodschappen voor de Atomic Buffalo Turds. Net als bij de Onion Smash Burgers pakte ik de mandoline er bij en smashte de flinterdunne schijfjes jalapeño […]

Mexicaanse Chicken Adobo van de BBQ

Chicken Adobo

Eén van de gerechten die al langere tijd op de to-do lijst stond was Chicken Adobo. Een recept waarbij je ook met de Dutch Oven aan de slag gaat, maar wat niet uren hoeft te stoven. Dus toen de Weber Summit Kamado E6 geleverd werd en ik er achter kwam dat er ook een Dutch Oven mee was gestuurd ging dit gerecht nog wat hoger op de to-do lijst! Er zijn overigens twee varianten; Filipijnse Chicken Adobo en Mexicaanse Chicken Adobo. Ik ging voor de laatste en bestelde daarvoor diverse […]

Gerookte Kalfswangen van de BBQ

Gerookte Kalfswangen

Als je wel van een mooie low & slow sessie op de BBQ houdt en wel eens iets anders wil dan de spareribs, pulled pork en andere low & slow gerecht, dan zijn deze gerookte kalfswangen precies wat je zoekt. Ze krijgen in dit recept eigenlijk een gelijksoortige bereiding als spareribs, maar ik gebruik een stuk minder smaakmakers. De kalfswangen worden slechts bestrooid met een rub van zout, peper en knoflook (SPG Dryrub)en er komt ook geen zoete BBQ saus aan te pas. Nee, deze kalfswangen zijn een heerlijk low […]

Onion Smashburgers Recept

Onion Smash Burgers

Burgers bouwen is altijd een goed idee en de laatste tijd zijn met name smashburgers erg populair. Ik bereid ze ook regelmatig en heb ook nu weer een lekker recept voor je. Als je een beetje bekend bent in de wereld van burgers ken je wellicht de Oklahoma Onion Burger wel. Op deze burger is mijn onion smashburger recept gebaseerd. Bij deze smashburgers druk je namelijk flinterdunne uienringen in je burger tijdens het smashen, die na het flippen van de burgers de tijd krijgen om te karameliseren op de bakplaat. […]

chorizo kaas dip uitgelicht

Chorizo Kaas Dip

Als voorgerecht vind ik het altijd leuk om de skillet er bij te pakken en een lekkere kaasdip te maken! Dit keer pakte ik er ook wat chorizo worstjes bij die ik had liggen en die combineerde ik met gekarameliseerde uien en cheddar. Die smaken, samen met de roomkaas en crème fraîche, waren gecombineerd echt een knaller. Ik serveerde de dip dit keer met zowel wat tortilla chips als met wat brood en met beide is deze erg lekker. Kortom, aanrader deze chorizo kaas dip!  

gegrilde aardappelsalade uitgelicht

Gegrilde Aardappelsalade

De aardappelsalade behoort in Nederland tot de klassiekers als het om bijgerechten bij de BBQ gaat. Helaas komt het er vaak wel op neer dat het dan zo’n kant-en-klare aardappelsalade betreft die voor ongeveer 50 procent uit mayonaise bestaat. Af en toe best lekker hoor, maar dat kan beter. Eerder deelde ik al eens een recept voor gerookte aardappelsalade met je en dit keer heb ik een heerlijk recept voor gegrilde aardappelsalade voor je. Echt een aanrader om eens te serveren bij je volgende BBQ!!  

patty melts uitgelicht

Patty Melts

Is het een burger? Is het een tosti? Nee, het is de Patty Melt! Eigenlijk het beste van twee werelden en ontzettend lekker om eens te bereiden op de BBQ. Als lunch, dan noemen we het gewoon een tosti, of als avondeten met wat friet en een salade. Het kan allemaal! Wat je in ieder geval nodig hebt om deze patty melts te bereiden is een bakplaat. Ik gebruikte de keramische bakplaat van Weber op mijn Weber Summit Kamado E6, waarbij ik, dankzij het ruime formaat van de BBQ, ook […]

bacon wrapped kipspiesen uitgelicht

Bacon Wrapped Kipspiesen

Alles wordt beter van bacon zeggen ze wel eens en ik denk dat ik het daar wel mee eens ben! Op BBQ vlak vallen bijna alle recepten waarin spek wordt gebruikt in de smaak. Zo ook deze bacon wrapped kipspiesen. Een gerecht met slechts 3 ingrediënten, maar ongelooflijk veel smaak. Oké, toegegeven, met name het omwikkelen van de kip met spek kost even wat tijd, maar als je deze spiesen eenmaal hebt geproefd ben je dat zo weer vergeten!  

pulled cupim beef uitgelicht

Pulled Cupim Beef

‘Pulled wat?’ zul je misschien denken bij het lezen van de titel van dit recept. Niet gek hoor, want de Cupim is nou niet het meest bekende stuk vlees en kan ook niet van zomaar ieder rund gesneden worden. De Cupim komt namelijk van het Zebu rund. Een ras dat is ontstaan vanuit kruisingen van verschillende Indiase runderrassen en enorm populair is in Zuid-Amerikaanse landen. Het Zebu rund staat namelijk bekend om de dikke huid en is daardoor goed bestand tegen de warmte. Oké, leuk. Maar wat is dan de […]