BBQ en taco’s eten gaat in huize BBQ Junkie hand in hand. Er valt met taco’s zo veel te variëren dat het nooit gaat vervelen en de BBQ is perfect om ze op te bereiden. Je kunt kiezen voor echte low and slow taco’s als Carnitas, maar met dit recept laat ik zien dat je ook met weinig tijd heerlijke taco’s kunt serveren.
Archieven
Lemon Pepper Chicken Wings
Een tijdje terug kwam er een bus je Lemon Pepper Rub binnen en die associeerde ik vooral met zalm en andere vis. Nu ben ik er achter gekomen dat deze rub ook heerlijk combineert met kippenvleugels. De rub is fris, maar ook lekker peperig en creëert een heerlijk korstje op je kippenvleugeltjes. Aanrader om de volgende keer eens te proberen dus!
Gegrilde Asperges in Ham
Onlangs was het eindelijk weer tijd voor het witte goud! Na een vakantie in Limburg een maand eerder, en net voor het asperge seizoen van start ging, ontving ik een mooi pakket met asperges én een aspergeschiller. De eerste helft verwerkte ik tot deze gegrilde rolletjes van asperges in ham. Een eenvoudige, maar heerlijke bereiding op de BBQ. Uiteraard kun je eventueel nog met eieren en een sausje aan de slag, maar wat mij betreft is het niet nodig. Zonder zijn deze gegrilde asperges in ham namelijk ook top!
Aziatische Ribfingers
Iberico Ribfingers zijn toch wel de perfecte uitvinding voor op de BBQ. Het genot van spareribs, maar dan een kortere bereidingstijd en ook nog eens lekker voor mensen die niet van kluiven houden. En dan kun je er qua smaak ook nog eens alle kanten mee op. Dit keer ging ik voor een mooie marinade met een Aziatische twist, die je na het marineren ook nog inkookt en in de saus gebruikt om af te lakken. Heerlijk resultaat en zeker een aanrader!
Cheesy Chicken Taco’s
Waar ik bij het bereiden van taco’s altijd kies voor zachte taco’s in plaats van die krokante gevallen komen ze vandaag beide aan bod. Ik kies meestal voor de zachte variant omdat de harde taco schelpen nogal vaak breken bij het eten, waarna het eten er niet makkelijker op wordt. Bij deze cheesy chicken taco’s gebruik ik echter beide, voor een mooie combinatie van krokant en het makkelijkere eten. De taco schelpen gaan gevuld nog even op de BBQ en krijgen vervolgens nog een jasje van gordita en guacamole. Perfecte […]
Tex Mex Pizza
De BBQ gaat hier geregeld aan voor pizza’s en ik ben dan ook continu op zoek naar pizza inspiratie. Nu leent de Tex Mex keuken zich perfect om te vertalen naar de BBQ, maar ook zeker naar pizza’s. Daarom nu een Tex Mex pizza, met onder andere BBQ saus, bacon, cheddar en jalapeño. Het rijzen van het deeg duurt bij het bakken van pizza’s eigenlijk het langst. Verder is de bereiding van deze Tex Mex Pizza’s van de BBQ een eitje!
Aziatische Kipburgers met Ingelegde Rode Kool
Hoewel het grootste deel van de burgers hier op mijn site met rundergehakt worden gemaakt ben ik ook wel fan van een goede kipburger. Dit keer ging ik voor heerlijke Aziatische kipburgers, met sriracha mayonaise en ingelegde rode kool. Deze burger heeft een heerlijke mix van pittig en friszuur, met daartussen een sappige burger van kipgehakt. Wat mij betreft echt een aanrader om het weekend mee te starten!
Italian Sausage Skillet
Als BBQ verslaafde ben ik natuurlijk op zoek naar mogelijkheden om de BBQ zo vaak mogelijk aan te steken. Mooie recepten voor de doordeweekse maaltijd mogen dan ook niet ontbreken. Neem deze Italian Sausage Skillet bijvoorbeeld. Eenvoudig te bereiden, een mooie dosis groenten en perfect als saus met worst voor een pasta. Deze smaakvolle worsten doen het trouwens ook erg goed op een broodje, met de saus er over gelepeld! In meerdere vormen een aanrader dus!
Chinese Spareribs
Het hele low & slow BBQ’en begon voor mij met het proberen van spareribs. Met de nadruk op proberen, want de eerste keer was geen succes! Maar oefening baart kunst en inmiddels behoren spareribs dan ook wel tot mijn favorieten van de BBQ. Van spareribs recepten kun je er volgens mij dan ook nooit genoeg hebben en dus heb ik weer een nieuwe voor je! Dit keer met een chinees tintje en ze smaken heerlijk!
Pulled Beef uit de Dutch Oven
Een mooie low en slow sessie om pulled beef te maken kan zomaar de hele dag duren. Lastig als je gasten hebt en wel op een fatsoenlijke tijd wil eten. Daarom nu de oplossing om wel pulled beef te kunnen serveren, maar zonder de stress te ervaren of er wel op tijd gegeten kan worden. En nee, dan heb ik het niet over een dag eerder de pulled beef al bereiden. We gaan namelijk voor een combinatie van kort roken en dan in de Dutch Oven verder garen. In een […]
Fugazzeta
Een tijdje terug stuitte ik op Netflix op de serie Street Food: Latin America, waarin ze verschillende landen afgaan en je kennis laten maken met de heerlijkste streetfood uit die landen. In de eerste aflevering word je meegenomen naar Argentinië en daar komt onder andere de Fugazzeta voorbij. Een Argentijnse, met kaas gevulde pizza, met een topping van uien en nog meer kaas. Nu behoren deeg, uien en kaas hier in huize BBQ Junkie wel tot de favoriete ingrediënten, dus deze Fugazzeta moest geprobeerd worden op de BBQ!
Jalapeño Cheddar Hotdogs
Als je een beetje fanatiek aan het BBQ’en bent geslagen dan is de kans groot dat er al wel eens jalapeño cheddar worsten op de grill zijn beland. Hier gaan ze er altijd goed in! Gewoon in stukjes bij de borrel, maar ook op een broodje. Dit keer ging ik wat verder een toverde ze om tot jalapeño cheddar hotdogs. Een hotdog met een beetje een Mexicaans tintje en zeker een aanrader om eens te proberen. Kan natuurlijk ook prima als lunch!