gegrilde mais courgette salade uitgelicht

Gegrilde Maïs & Courgette Salade

Ik weet het, BBQ’en gaat vooral om een mooi stuk vlees of vis tot perfectie garen en de rest is bijzaak. Maar die rest is dus geen bijzaak. Als ik een mooi hoofdgerecht van de BBQ tover, wil ik daar ook een mooi bijgerecht bij. Het liefst ook nog eens van de BBQ. Als het wat lekkerder weer wordt kan ik een salade wel waarderen. En zo’n salade geef je heel eenvoudig een BBQ touch door er wat gegrilde groenten, courgette en maïs in dit geval, aan toe te voegen! Wat mij betreft dan ook zeker een aanrader om eens te proberen deze lente of zomer!

gegrilde mais courgette salade recept
Recept afdrukken Pin recept Deel op Facebook
5 van 5 stemmen
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Totale tijd: 25 minuten
Porties: 4 personen
calorieën: 59kcal

Ingrediënten:

  • 85 gram Rucola
  • 1 Courgette
  • 2 Maïskolven (voorgekookt)
  • 75 gram Cherry Tomaatjes
  • 50 gram Feta
  • 4 eetlepels Olijfolie
  • Sap van een halve Citroen
  • Versgemalen Zwarte Peper
  • Zeezout

Overige Benodigdheden:

  • Scherp Mes

Instructies

  • Steek de BBQ aan en ga hierbij voor directe hitte en een temperatuur van ongeveer 180 graden.
  • Snijd de courgette in plakken van ongeveer 0,5 cm dik en doe ze in een schaal. Doe daar de 2 maïskolven bij en giet er 2 van de eetlepels olijfolie bij. Schep het geheel nu om, zodat de groenten rondom voorzien zijn van een beetje olie.
  • Bestrooi de plakken courgette nu rondom met versgemalen zwarte peper en wat zout en leg ook de maïskolven vast klaar.
  • Is de BBQ op temperatuur? Gril de plakken courgette dan 5 minuutjes per kant, tot de groente gaar is en een mooi grilkleurtje heeft gekregen. Gril de maïskolven ook aan alle kanten, tot ze voorzien zijn van een mooi gegrilde buitenkant.
  • Haal de groenten nu weer van de BBQ en laat een klein beetje afkoelen.
  • Neem ondertussen een grote saladeschaal en doe hier de rucola in. Voeg er de resterende olijfolie en het sap van een halve citroen aan toe en schep even om.
  • Halveer nu ook de tomaatjes en voeg deze toe aan de rucola. Neem nu de maïskolven en snijd met een scherp mes de maïs er af. Voeg de maïs, samen met de gegrilde courgette toe aan de salade. Brokkel tot slot de feta over de salade en schep het geheel nog even kort om.
  • Serveer de salade vervolgens bij een mooi stuk geroosterd vlees of bijvoorbeeld een lekkere kip van de BBQ. Eet smakelijk!

Benadering van voedingswaarden

Calories: 59kcal | Carbohydrates: 4g | Protein: 3g | Fat: 4g | Saturated Fat: 2g | Polyunsaturated Fat: 0.3g | Monounsaturated Fat: 1g | Cholesterol: 11mg | Sodium: 154mg | Potassium: 256mg | Fiber: 1g | Sugar: 2g | Vitamin A: 748IU | Vitamin C: 16mg | Calcium: 106mg | Iron: 1mg
BBQ Junkie maakt gebruik van affiliate links in recepten en blogs. Door op één van deze links te klikken kom je bijvoorbeeld terecht bij Bol.com, Vanbeekumspecerijen.nl of Amazon. Als je vervolgens iets bij één van deze webwinkels koopt, ontvang ik daar commissie over, zonder dat jij extra betaalt. Zo steun je BBQ Junkie simpel tijdens het online shoppen!

8 reacties

  1. Oohh dit is ook lekker met halfwarme garnalen, denk ik zo.
    Deze ga ik uitproberen. Wel met de DO maar het principe blijft t zelfde.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recept Beoordeling