cordon bleu rollade uitgelicht

Cordon Bleu Rollade

Een klassieker in de pan, maar dan als rollade op de BBQ. Geloof me, deze Cordon Bleu Rollade wil je proberen! Zelf een rollade maken klinkt misschien ingewikkeld, maar dat is het zeker niet. Neem er de tijd voor, zorg eventueel voor een handje hulp bij het knopen van de rollade en dan kan een kind de was doen! Deze cordon bleu rollade zal mensen zeker verrassen, waarbij het gebruik van een lekkere BBQ rub én het vleugje rook deze rollade nog net wat extra’s geven. Aanrader dus!

cordon bleu rollade recept
Recept afdrukken Pin recept Deel op Facebook
5 van 4 stemmen
Voorbereidingstijd: 30 minuten
Bereidingstijd: 1 uur 15 minuten
Marineren: 3 uur
Totale tijd: 4 uur 45 minuten
Porties: 6 personen
calorieën: 505kcal

Ingrediënten:

Overige Benodigdheden:

Instructies

  • De bereiding van deze rollade begint met het ‘vlinderen’ van de varkensfilet. Je wil namelijk een goed plat stuk vlees, dat je kunt beleggen en oprollen tot een rollade. Pak daar om een lang scherp mes en haal de varkensfilet uit de verpakking.
  • Leg het vlees op je werkblad en snijd het langs de langste kan in, maar niet door. Stop ongeveer 2 centimeter voordat je het vlees door zou snijden. Je kunt de varkensfilet nu openklappen en eventueel met een vleeshamer of koekenpan nog iets gelijkmatiger maken.
  • Bestrooi het vlees nu met de BBQ run en beleg vervolgens met de plakken ham, gevolgd door de plakken raclette kaas.
  • Nu is het tijd om een rollade te maken van het vlees. Leg daarom alvast 4 of 5 stukken slagerstouw klaar om de rollade te kunnen knopen. Bij het knopen kan het soms handig zijn om een extra handje te hebben, maar als je het slagerstouw voorbereid met de zogeheten ‘schuifknoop’ dan lukt het ook in je eentje.
  • Rol het vlees nu weer op en zorg er hierbij dat de vulling zoveel mogelijk aan de binnenkant blijft. Knoop de rollade daarna op met het slagerstouw en bestrooi de rollade rondom met je BBQ rub. Leg de cordon bleu rollade vervolgens op een bord en zet 2 tot 3 uur in de koeling.
  • Steek een paar uur later de BBQ aan en ga hierbij eerst voor indirecte hitte en een temperatuur van ongeveer 120 graden.
  • Is de BBQ op temperatuur? Voeg dan de chunk rookhout toe aan de brandende kolen en leg de rollade op de BBQ. Heb je een kernthermometer met een probe aan een draad? Steek deze dan in het midden van het vlees. Sluit de BBQ daarna met de deksel en laat de rollade rustig roken tot een kerntemperatuur van 52 graden is bereikt. Dit duurde bij mij ongeveer een uur.
    cordon bleu rollade recept2
  • Heeft de cordon bleu een kerntemperatuur van 52 graden bereikt? Dan mag het vlees even van de BBQ. Maak de BBQ nu gereed voor directe hitte en een temperatuur van ongeveer 200 graden.
  • Is de BBQ weer op temperatuur? Gril de rollade dan in 5 minuten rondom af voor een mooie gegrilde buitenkant. De kerntemperatuur zou op dat moment minimaal 56 graden moeten zijn.
  • Haal de cordon bleu rollade nu weer van de BBQ en laat deze 5 minuten rusten. Snijd dan het slagerstouw weg en snijd de rollade in mooie plakken die je direct serveert. Eet smakelijk!

Benadering van voedingswaarden

Calories: 505kcal | Carbohydrates: 0.2g | Protein: 33g | Fat: 41g | Saturated Fat: 16g | Polyunsaturated Fat: 3g | Monounsaturated Fat: 17g | Cholesterol: 136mg | Sodium: 132mg | Potassium: 492mg | Vitamin A: 150IU | Vitamin C: 1mg | Calcium: 172mg | Iron: 1mg
BBQ Junkie maakt gebruik van affiliate links in recepten en blogs. Door op één van deze links te klikken kom je bijvoorbeeld terecht bij Bol.com, Vanbeekumspecerijen.nl of Amazon. Als je vervolgens iets bij één van deze webwinkels koopt, ontvang ik daar commissie over, zonder dat jij extra betaalt. Zo steun je BBQ Junkie simpel tijdens het online shoppen!
Cordon Bleu Rollade van de BBQ

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept