Zoals wel vaker het geval is bij het bereiden van wat grotere stukken vlees bleef er onlangs nog een mooi stuk short rib over van een mooie low & slow BBQ sessie. En nu niet gelijk denken ‘oh, hier blijft er nooit iets over’, want dat betekent alleen maar dat je nog nooit écht genoeg hebt gemaakt 😉 Anyway, dat restje short rib gebruikte ik de volgende middag voor een heerlijke short rib sandwich. Hoeft overigens natuurlijk niet per se met een restje te zijn. Je mag ook prima short ribs op de BBQ leggen speciaal voor deze sandwich. Is gewoon de tijd en moeite waard ook. Alleen wat lastig om voor de lunch klaar te hebben! Maar dit broodje is dus een aanrader!

Voorbereidingstijd: 10 minuten minuten
Bereidingstijd: 30 minuten minuten
Totale tijd: 40 minuten minuten
Porties: 2 personen
calorieën: 622kcal
Voorkomt dat je scherm op zwart gaat
Ingrediënten:
- 1 Frans Stokbrood
- 400 gram Short Rib (reeds bereid)
- 2 Uien
- 1 eetlepel Donkere Basterdsuiker
- Mayonaise
- BBQ Saus
- Olijfolie
Overige Benodigdheden:
- BBQ met Deksel
- Koekenpan
Instructies
- Ik ga er in dit recept van uit dat je de short ribs al hebt bereid en dat er een restje over is, dat je gekoeld hebt bewaard om de volgende dag voor deze sandwich te gebruiken. Ga je aan de slag met short ribs die net van de BBQ komen en even hebben gerust? Dan hoef je het hele ‘opnieuw opwarmen’ gedeelte natuurlijk niet te volgen!
- Steek de BBQ aan en ga hierbij voor een combinatie van directe en indirecte hitte en een temperatuur van ongeveer 175 graden.
- Zet ondertussen een koekenpan op laag vuur en doe hier wat olijfolie in. Snijd ondertussen de uien in dunne halve ringen en voeg deze toe aan de koekenpan wanneer de olie warm is. Bak de uien zo’n 10 minuten, tot ze wat zachter beginnen te worden, en voeg dan de basterdsuiker toe. Roer dit goed door de uien en bak nog eens 10 minuten, terwijl je regelmatig roert. Haal de pan daarna van het vuur en laat de uien een beetje afkoelen.
- Snijd nu de short rib in plakken van ongeveer 5 mm dik en leg alvast klaar. Snijd ook het Franse stokbrood open en in 2 gelijke delen. Ik haal de kontjes er meestal af, maar je kunt ze er ook aan laten zitten.
- Is de BBQ op temperatuur? Leg dan de plakken short rib op het indirecte deel van de BBQ. Sluit de BBQ met de deksel en gaar het vlees hier 5 minuutjes.
- Leg nu ook de opengesneden broodjes met gesneden kant op het directe deel van het rooster en bak ze daar in een minuut een beetje krokant.
- Haal nu de broodjes van de BBQ en verplaats de plakken short rib naar het directe deel, waar je ze 1 minuut per kant grilt. Haal het vlees vervolgens ook van de BBQ.
- Neem nu de broodjes en bestrijk de onderste helft met de mayonaise en de bovenste helft met je favoriete BBQ saus.
- Beleg de broodjes vervolgens met de plakken short rib, gevolgd door een goede schep van de gekarameliseerde uien. Serveer de broodjes vervolgens direct. Eet smakelijk!
Benadering van voedingswaarden
Calories: 622kcal | Carbohydrates: 71g | Protein: 41g | Fat: 18g | Saturated Fat: 7g | Polyunsaturated Fat: 2g | Monounsaturated Fat: 7g | Cholesterol: 86mg | Sodium: 872mg | Potassium: 837mg | Fiber: 4g | Sugar: 11g | Vitamin A: 2IU | Vitamin C: 8mg | Calcium: 169mg | Iron: 8mg
BBQ Junkie maakt gebruik van affiliate links in recepten en blogs. Door op één van deze links te klikken kom je bijvoorbeeld terecht bij Bol.com, Vanbeekumspecerijen.nl of Amazon. Als je vervolgens iets bij één van deze webwinkels koopt, ontvang ik daar commissie over, zonder dat jij extra betaalt. Zo steun je BBQ Junkie simpel tijdens het online shoppen!