Een goed aardappelgerecht van de BBQ hoort wat mij betreft wel bij een complete BBQ maaltijd. En als je je menu een beetje goed slim samenstelt qua bereidingstemperatuur en -tijden kan het ook prima. Deze Crispy Smashed Potatoes zijn denk mijn nieuwe favoriet als het om aardappeltjes gaat. Eerst even koken, dan goed plat drukken en op de BBQ tot ze mooi krokant en goudbruin zijn. Veel beter wordt een aardappelgerecht niet hoor!

Voorbereidingstijd: 30 minuten minuten
Bereidingstijd: 45 minuten minuten
Totale tijd: 1 uur uur 15 minuten minuten
Porties: 2 personen
calorieën: 154kcal
Voorkomt dat je scherm op zwart gaat
Ingrediënten:
- 400 gram Vastkokende Krieltjes
- Olijfolie
- Versgemalen Zwarte Peper
- Grof Zeezout
Overige Benodigdheden:
- BBQ met Deksel
- Bakplaat voor de BBQ
- Ruime Kookpan
- Spatel
Instructies
- Voor de bereiding van deze Crispy Smashed Potatoes begin je met het koken van de aardappelen. Maak de krieltjes eventueel nog schoon, maar schil ze niet. Breng een pan met ruim water aan de kook en voeg hier de aardappeltjes aan toe. Kook ze tot ze gaar zijn en giet ze dan af. Laat de aardappeltjes in de pan een kwartiertje nagaren.
- Steek ondertussen de BBQ aan en ga hierbij voor indirecte hitte en een temperatuur van ongeveer 180 graden.
- Pak ondertussen je bakplaat erbij (ik gebruikte een geperforeerde) en vet deze in met een beetje olijfolie.
- Neem nu de aardappeltjes en druk ze, met bijvoorbeeld de deksel van de pan of een bord, één voor één plat. Verplaats ze vervolgens met de spatel naar je bakplaat.
- Besprenkel de gesmashte aardappeltjes nu met olijfolie en bestrooi daarna met versgemalen zwarte peper en grof zout.
- Is de BBQ op temperatuur? Zet dan de bakplaat op het rooster en sluit de BBQ met de deksel. Gaar de aardappeltjes nu 45 minuten, tot ze mooi kleuren en lekker krokant zijn.
- Haal de crispy smashed potatoes nu van de BBQ en laat ze 5 minuten rusten voor je ze serveert. Eet smakelijk!
Benadering van voedingswaarden
Calories: 154kcal | Carbohydrates: 35g | Protein: 4g | Fat: 0.2g | Saturated Fat: 0.1g | Polyunsaturated Fat: 0.1g | Monounsaturated Fat: 0.01g | Sodium: 12mg | Potassium: 842mg | Fiber: 4g | Sugar: 2g | Vitamin A: 4IU | Vitamin C: 39mg | Calcium: 24mg | Iron: 2mg
BBQ Junkie maakt gebruik van affiliate links in recepten en blogs. Door op één van deze links te klikken kom je bijvoorbeeld terecht bij Bol.com, Vanbeekumspecerijen.nl of Amazon. Als je vervolgens iets bij één van deze webwinkels koopt, ontvang ik daar commissie over, zonder dat jij extra betaalt. Zo steun je BBQ Junkie simpel tijdens het online shoppen!

Moet het niet 4 a 5 minuten garen zijn op de bakplaat? 45 minuten lijkt me erg lang als ze al voorgekookt zijn.
Nee, die 45 minuten klopt zeker. In 5 minuten met indirecte hitte ga je ze niet krokant krijgen 😉
Ga het straks proberen met iets kruimige piepertjes naast mooie dikke schouderkarbo’s en een salade…. Keep you posted.
Super gelukt! Dus zeker voor herhaling vatbaar 😉
Goed om te horen Tom!
Als die aardappeltjes 3 kwartier op indirecte hitte moet, het vlees er gewoon naast leggen…? Suggestie?
Een gehaktbrood lijkt me een goede combi! Of een tweede BBQ met wat lekkers er op 😉
De recepten zien er heerlijk uit en zou het graag willen maken, maar ik heb een bbq zonder deksel. Hoe moet ik dat dan doen.
Voor gerechten waarbij indirecte hitte nodig is heb je een deksel nodig om een oven van je BBQ te maken. De lucht circuleert dankzij de deksel door de BBQ en kan rondom je ingrediënten komen, die daardoor garen. Zonder deksel kun je dit soort gerechten dus eigenlijk niet bereiden. Een BBQ met deksel aanschaffen is dus de enige tip die ik kan geven.
Lekker simpel en makkelijk! Beetje parmezaan erover en genieten maar
Goed om te horen! Beetje Parmezaan is zeker een goed idee!
Het recept ziet er heerlijk uit! Ik heb helaas geen passende bakplaat. Zou het ook in een gietijzeren pan kunnen?