pulled pork pie uitgelicht

Pulled Pork Pie

En ‘echte’ Engelse Pie op de BBQ bakken stond al een tijdje op de to-do lijst en een tijdje terug ging ik er voor. Ik had nog een goed restje pulled pork over en dat leek me een prima vulling voor een BBQ Pie. Dus pakte ik de skillet er bij, maakte zelf een mooi deeg en stak de BBQ aan. Nog wat uien voor wat extra smaak en een beetje BBQ saus kan ook nooit kwaad. En het resultaat mocht er zijn. Niet alleen was deze Pulled Pork Pie […]

appel cake bbq uitgelicht

Appel Cake van de BBQ

Als je mijn blog regelmatig bezoekt voor BBQ inspiratie, dan hoef ik je allang niet meer te vertellen dat een BBQ voor veel meer geschikt is dan alleen het bereiden van vlees en vis. Mocht je dat toch even gemist hebben, dan bewijst deze appel cake van de BBQ mijn punt. Deze heerlijke appel cake, die zowel appel in het beslag als bovenop de cake heeft is een aanrader om te bakken op je BBQ. Time het wel zo dat de cake van de BBQ komt als de visite er […]

honey glazed halloumi uitgelicht

Honey Glazed Halloumi

Of het nou als voorgerecht, als snack of als onderdeel van een tapas menu van de BBQ; Deze Honey Glazed Halloumi is een aanrader! Halloumi is een stevige geitenkaas die geschikt is om te bakken en grillen. De kaas smelt namelijk niet. Dat maakt halloumi dus ook zeer geschikt om op je BBQ te leggen. Door de kaas te grillen krijgt de halloumi namelijk een lekker krokante buitenkant. Bestrijk je de halloumi vervolgens ook nog met een beetje honing, dan heb je wat mij betreft de ideale snack voor een […]

uiensoep pizza uitgelicht

Uiensoep Pizza

Voor een goede kom uiensoep, met zo’n broodje met gesmolten kaas er bovenop, kun je me wakker maken. En ook voor een goede pizza mag je me midden in de nacht uit bed trekken. Dat zal voor de Fransen en Italianen geen reden zijn om die twee te combineren, maar ik deed het toch. En ik kan je aanraden om dit ook te doen, want deze Uiensoep Pizza was TOP! Belangrijk is wel dat je de uien echt even goed de tijd geeft om smaak op te bouwen in de […]

gerookt varkensrack uitgelicht

Gerookt Varkensrack

Ik had al een tijdje een prachtig Iberico Varkensrack in de vriezer liggen, maar bij gebrek aan uitgebreide etentjes met wat meer mensen kwam het er maar niet van om dit varkensrack eindelijk eens te bereiden. Tot een paar weken terug! Ik ontdooide het vlees en besloot al snel om de Weber SmokeFire te gebruiken om het varkensrack mooi te kunnen roken met pellets van kersenhout. En om het Iberico vlees mooi uit te laten komen koos ik voor een eenvoudige rub van zout, zwarte peper en knoflook, ook wel […]

hasselback skillet aardappelen uitgelicht

Hasselback Skillet Aardappelen

Oké, officieel zijn het geen hasselback aardappelen omdat je de aardappelen in dit recept in plakken snijdt en niet in snijdt. Maar hey, lekker belangrijk. Deze hasselback skillet aardappelen zijn namelijk nóg makkelijker te bereiden en minstens zo lekker! Omdat je ze namelijk gewoon in plakken snijdt hoef je niet voorzichtig met de aardappelen om te gaan en in de skillet op de BBQ is voorzichtig zijn al helemaal niet meer nodig. Terwijl een ‘echte’ hasselback aardappel wel met een beetje voorzichtigheid behandeld dient te worden om uit elkaar vallen […]

balinese kip uitgelicht

Balinese Kip

Kip op de BBQ gaat nooit vervelen, want je kunt er alle kanten mee op. Je kunt spiesen maken, kippendijen garen, een hele kip aan het spit rijgen, een kip op blik maken of, zoals in dit recept, een gevlinderde kip bereiden op je BBQ. En dan hebben we het nog niet gehad over de grote diversiteit aan smaken die je kip mee kunt geven. Zo zijn er eindeloos veel mogelijkheden met kip. Ik ging dit keer op de Balinese toer, met een gevlinderde Balinese kip van de BBQ. Smaakte […]

jalapeno cheddar broodjes uitgelicht

Jalapeño Cheddar Broodjes

De BBQ gaat bij veel mensen natuurlijk geregeld aan voor mooie stukken vlees en vis, maar brood bakken op de BBQ is minstens zo leuk! Althans, dat is mijn bescheiden mening. Ik bakte al diverse broden en broodjes op de BBQ, maar dit keer werd het tijd om iets te doen met de populaire combinatie van jalapeño en cheddar. Het werden heerlijke Jalapeño Cheddar Broodjes, gebakken in een gietijzeren broodpan. Heerlijk luchtig, licht pittig en smeuïg door de cheddar in de broodjes. Daarmee heerlijk als hapje vooraf, maar ook zeker […]

gegrild stokbrood gehakt uitgelicht

Gegrild Stokbrood met Gehakt

BBQ’en voor de avondmaaltijd is top, maar van snacks voor bij de borrel steek ik ook erg graag de BBQ aan! Dit keer liet ik me inspireren door een video van Sam The Cooking Guy. Uiteraard wel met mijn eigen draai er aan. Allereerst omdat ik het moest doen met de ingrediënten in de (koel)kast en daarnaast omdat ik bij ieder recept altijd wel een eigen idee heb om het net iets anders te doen. En dat betekent uiteraard ook dat jij dit recept weer een eigen draai kan geven. […]

jalapeno popper pizza uitgelicht

Jalapeño Popper Pizza

Jalapeño Poppers ken je misschien wel. De BBQ afgeleide worden hier vaak Atomic Buffalo Turds genoemd, al komen ze ook geregeld voorbij als jalapeño poppers. De combinatie van jalapeño, Philadelphia kaas, cheddar en spek scoort altijd erg goed, dus ik besloot ze te gebruiken op een pizza. De Jalapeño Popper Pizza dus. En ik kan je vertellen dat het een goede keuze was om dat te proberen, want deze pizza’s waren zo weg!  

pulled pork loaded potatoes uitgelicht

Pulled Pork Loaded Potatoes

Een variatie op de loaded nacho’s dit keer, want ik maakte er een aardappelgerecht van! Pulled Pork Loaded Potatoes dus. Waarbij je eerst aardappelpartjes gaart op de BBQ, om ze vervolgens met nog wat toppings en een lading kaas nog even terug op de BBQ te schuiven. Is de kaas mooi gesmolten en is de pulled pork lekker warm? Dan is het tijd om aan tafel te gaan en te eten!  

pizza chorizo uitgelicht

Pizza met Chorizo

De eenvoudigste pizza’s zijn vaak het lekkerst. Gewoon zelf een tomatensaus bereiden en een paar mooie ingrediënten als toppings en je bent er eigenlijk al. Zo ook met deze pizza met chorizo. Terwijl het deegt rijst bereid ik de saus voor en met een goede Iberico chorizo, mooie kalamata olijven en geraspte mozzarella als topping heb je een fantastisch lekkere pizza! Paar minuutjes op de pizzasteen en smullen maar!