Omgekeerde Appelcake uit de Skillet

Omgekeerde Appelcake

Een cake bakken op de BBQ? Oh jazeker! Eerder bakte ik al eens een appel cake op de BBQ en dit keer werd het een variant op die cake, gebakken in de skillet. Het grootste verschil tussen de appelcake en deze omgekeerde appelcake? Door de bodem te bestrooien met basterdsuiker en daar de appel over te verdelen krijg je een heerlijk laagje karamel en gekarameliseerde appels boven op de cake, zodra je de cake hebt omgedraaid. Aanrader om eens te serveren als dessert of voor bij de koffie!

Crispy Nacho Chicken Burgers

Crispy Nacho Chicken Burgers

Burgers van de BBQ zijn natuurlijk altijd een goed idee! Je kunt er tenslotte alle kanten mee op qua smaken, om zo iedere keer weer iets nieuws op tafel te zetten. Op de site vind je al heel veel hamburger recepten en daar komt met deze Crispy Nacho Chicken Burgers weer een mooie bij! Deze burgers bereid je met indirecte hitte en door je favoriete Doritos smaak te gebruiken geef je de kipburgers een heerlijk krokant jasje mee. Echt een aanrader om eens te proberen!

Italiaanse Smashburgers

Italian Smashburgers

Hier in huis zijn we al een tijdje fan van smashburgers. Met slechts een paar ingrediënten, die we ook neg eens bijna altijd wel in huis hebben, een heerlijke burger bouwen is top en het is voor ons momenteel wel onze favoriet als het om ‘fastfood’ gaat. Nu kun je zo’n smashburger natuurlijk met van alles pimpen, maar die simpliciteit van zo’n burger is wat mij betreft één van de belangrijkste factoren voor een goede smashburger. Maar dat betekent natuurlijk niet dat er niet gevarieerd kan worden, want ook met […]

Camembert in Bladerdeeg van de Pizzasteen

Camembert in Bladerdeeg

Bladerdeeg, kaas en gekarameliseerde uien. Dat kan alleen maar lekker worden toch? En dat was deze camembert met gekarameliseerde rode uien in bladerdeeg dan ook! Met de kerstdiners en oud & nieuw op komst is dit nog wel een leuk gerechtje voor op de BBQ, dat je zou kunnen serveren als voorgerecht of als hapje bij de borrel. Eenvoudig, qua werk ook niet zoveel voorbereiding en super lekker! Grote kans dat ie hier thuis weer aangevraagd gaat worden zo tegen de Kerst aan.

Bacon Varkenshaas Rolletjes van de BBQ

Bacon Varkenshaas Rolletjes

De combinatie van varkenshaas en spek is er één die het altijd goed doet op de BBQ. Eerder deelde ik al eens een recept voor een soort varkenshaasrollade in spek, die wat geschikter is voor een etentje met gasten. Dit keer ging ik voor een variant met varkenshaas medaillons, die je ook prima kunt bereiden als je met zijn tweeën of zelfs alleen bent. Dus trek je favoriete dry rub uit de kast en haal varkenshaas medaillons en ontbijtspek en je kunt aan de gang!

Perzik Galette van de Pizzasteen

Perzik Galette

Een galette bakken op de BBQ is misschien wel de eenvoudigste manier om lekker dessert te bereiden op de BBQ. Eerder deelde ik al eens de recepten voor de appel galette en de peren galette. Nu komt daar ook een heerlijke galette met perzik bij. Het principe blijft hetzelfde en dit kun je natuurlijk met nog veel meer fruit doen. En dan gewoon serveren met een heerlijke bol ijs en een dot slagroom. Perfect!

Pizza Nduja

Pizza Nduja

Eén van mijn laatste favorieten voor op de pizza (en tosti’s!) is Nduja. Nduja is een smeerbare salami met lekker veel pit er in. Het is momenteel erg populair en in diverse supermarkten heb ik het al in het schap gezien. Ik vind het echt super lekker en deze smeerbare salami is dus ook zeer geschikt als topping voor je pizza’s. Ik combineerde de nduja op deze pizza’s met gekarameliseerde uien en natuurlijk lekkere mozzarella. En die combinatie kan ik je van harte aanraden als je wel van een beetje […]

Gevulde Pompoen met Tête de Moine

Gevulde Pompoen met Tête de Moine

Een tijdje terug mocht ik in samenwerking met Emmi al een mooi recept ontwikkelen met één van hun kazen en dit keer mocht ik met hun Tête de Moine kaas aan de slag. Deze kaas, die letterlijk vertaald ‘hoofd van de monnik’ heet is een half harde kaas, die je idealiter met een kaaskruller in rozetten snijdt. En met het echte herfstweer en veel regenachtige dagen werd het wel weer tijd voor een écht herfstgerecht. Dat het wat kouder wordt en wat vaker regent betekent namelijk natuurlijk niet dat de […]

Shoarma Kippenvleugels

Shoarma Style Chickenwings

Een kippenvleugel van de BBQ is altijd een goed idee en ik maak ze dan ook vrij regelmatig. Maar shoarma van het spit is zo nu en dan ook lang niet gek. Ik combineerde de smaken van die kip shoarma van het spit dit keer met de heerlijke kippenvleugels van de BBQ en dan krijg je dus een heerlijke BBQ snack voor bij de borrel. Uiteraard geserveerd met knoflooksaus en die maak je ondertussen ook gewoon even zelf. Heerlijk! Kortom; Shoarma Style Chickenwings kunnen op de to-do lijst!  

Choripan Pizza

Choripan Pizza

Het werd wel weer eens tijd om een paar lekkere pizza’s te bakken, dus ging ik op zoek naar inspiratie. Nu had ik nog ingrediënten liggen om chimichurri te maken en in de vriezer lagen nog een paar chorizo worstjes. Misschien niet de eerste ingrediënten waaraan je denkt bij het bakken van pizza’s, maar een pizza-versie van de choripan, een erg populair streetfood broodje in Argentinië, leek mij een top idee. En zo geschiedde. Met nog wat geraspte provolone werden het heerlijke pizza’s en ik kan je dan ook aanraden […]

Koreaanse Spareribs van de BBQ

Koreaanse Spareribs

De Koreaanse keuken wordt steeds populairder en één van de meest populaire ingrediënten momenteel is toch wel gochujang. Ik heb het ook al meermaals gebruikt in recepten en dit keer gaat dit heerlijke spul in de marinade voor deze Koreaanse spareribs. Die marinade wordt later ook weer de saus waarmee je de spareribs aflakt. Het resultaat was erg lekker en ik kan je deze spareribs dan ook zeker aanraden!  

BBQ Mais Ribs

Mais Ribs

Mais wordt hier met grote regelmaat als bijgerecht geserveerd als de BBQ aan gaat en dus werd het wel eens tijd om er een beetje mee te variëren. Niets mis natuurlijk met een old school geroosterde maïskolf, maar ik kwam deze zogenaamde mais ribs nu zo vaak tegen dat ik ze toch eens moest proberen. En nee, ze hebben natuurlijk niets met ‘ribs’ te maken, maar door het kromtrekken tijdens de bereiding krijgen ze wel een beetje de vorm er van. Voor dat kromtrekken is het rouwens belangrijk om met […]