buffalo chicken dip uitgelicht

Buffalo Chicken Dip

Of het nou als voorgerecht is of als snack voor bij de borrel, een dip serveren met wat nacho’s of een stokbroodje scoort altijd goed. Nu stonden er al een paar recepten voor een lekkere dip op de website, maar deze Buffalo Chicken Dip moest daar zeker nog bij komen! Het stond al een tijdje op de to-do lijst om deze te maken en eindelijk kwam het er van. En dan betekent dat jij deze fantastisch lekkere dip nu ook kunt gaan proberen!  

jalapeno cheddar grillworst uitgelicht

Jalapeño Cheddar Grillworst

Laatst deelde ik al het 2.0 recept voor de kip grillworst met kaas hier op de site, maar dat was niet de enige grillworst die ik die dag bereidde. Ik ging namelijk ook voor deze versie met jalapeño en cheddar door de worst verwerkt. Het resultaat was verbluffend lekker en deze grillworst ging dan ook niet heel lang mee! Net als met de 2.0 versie met kaas heb ik in dit recept weer gebruik gemaakt van alle juiste tools en ingrediënten, maar je kunt in de basis ook de bereiding […]

oosterse ribfingers uitgelicht2

Oosterse Ribfingers

Ribfingers zijn inmiddels immens populair voor op de BBQ! Het zijn eigenlijk spareribs zonder botje en dus ook erg geschikt voor mensen die niet zo van kluiven houden. Daar komt nog eens bij dat de bereidingstijd ook nog eens een stukje korter is en dat maakt het bereiden van ribfingers natuurlijk ook wel interessant! Ik had al een tweetal recepten voor ribfingers op de website staan, maar daar is met deze Oosterse Ribfingers een derde variant bijgekomen, die ik je ook van harte kan aanraden! Ik bereidde de ribfingers dit […]

snicker brownie skillet uitgelicht

Snickers Brownie Skillet

Op de een of andere manier hebben we hier altijd nog wel ruimte voor een dessert na een avondje BBQ’en. En het is natuurlijk het leukst als dat dessert ook van de BBQ komt. Er staan inmiddels al heel wat BBQ desserts op de site en ook aan brownie recepten voor in de skillet geen gebrek. En toch deel ik er gewoon nog eentje met je, want de smaken van brownies en Snickers gaan echt perfect samen. Bolletje ijs en wat slagroom er bij en je hebt een heerlijk dessert, […]

koreaanse kip bulgogi uitgelicht

Koreaanse Kip Bulgogi

Alweer een hele tijd terug probeerde ik voor het eerst gochujang, een smaakmaker uit de Koreaanse keuken, en dat was zó top! Sindsdien staat dat spul hier altijd wel in de voorraadkast en wordt het ook geregeld gebruikt. Ook nu weer, want het is een belangrijk ingrediënt in deze Koreaanse kip bulgogi van de BBQ. Licht pittig, maar vooral heel smaakvol en super sappige kippendijen. Wat wil je nou nog meer?  

gevulde varkenshaas emmentaler uitgelicht

Gevulde Varkenshaas met Emmentaler

Onlangs was ik aanwezig op de Cheesy Summer Day, georganiseerd door Emmi en Bettine, om daar een aantal BBQ recepten met kaas te gaan bereiden. Eén van de kazen waar ik mee aan de slag mocht was de Emmi Kaltbach Emmentaler AOP, een heerlijke grotgerijpte kaas met een pittige en nootachtige smaak. Die emmentaler gebruikte ik, samen met wat tomaten tapenade, als vulling voor varkenshaas, die vervolgens weer in spek werd ingepakt. Het resultaat was heerlijk en zeker het proberen waard!  

gegrilde aziatische courgette uitgelicht

Gegrilde Aziatische Courgette

Voor een eenvoudig, maar smaakvol bijgerecht is altijd nog wel plaats op de site en ik heb er weer eentje voor je. Courgette is sowieso erg geschikt om te grillen op de BBQ. Daar komt nog bij dat je het op allerlei manieren kun kruiden en marineren. Alleen met wat peper en zout is courgette al lekker, maar met deze Aziatische marinade wordt de gegrilde courgette nóg lekkerder! Zeker een aanrader om eens te proberen dus!  

kip grillworst kaas tweepuntnul uitgelicht

Kip Grillworst met Kaas 2.0

Alweer heel wat jaren terug schreef ik een recept om zelf kip grillworst met kaas te maken. Een leuk recept dat nog altijd veel bezocht wordt. Het stond echter toch al een hele tijd op mijn to do lijst om een 2.0 versie te maken, met de juiste tools en wat andere ingrediënten voor een nóg beter en langer houdbaar resultaat. Dat langer houdbaar was hier trouwens niet echt nodig, want deze grillworst ging er zo doorheen tijdens een familieweekend! Anyway, ik bestelde bij Van Beekum hun grillworst pakket, kocht […]

choripan snackbrood uitgelicht

Choripan Snackbrood

Vorig jaar zomer stond het gegrild stokbrood met gehakt op het menu en het recept daarvan werd goed bezocht. Sindsdien maakte ik dit brood ook nog een aantal keer, waarbij ik de laatste keer voor een nieuwe variant ging. Ik had namelijk nog wat chorizo braadworstjes liggen en het leek me wel een goed plan om een soort Choripan versie van dit brood te maken. Dat resulteerde in dit heerlijke Choripan Snackbrood, dat gemakkelijk te bereiden is, er erg lekker uit ziet en ook nog eens zo smaakt! Zet dus […]

beenham burnt ends uitgelicht

Beenham Burnt Ends

Onlangs bereidde ik weer eens een heerlijke beenham op de BBQ, maar het was een beetje een groot stuk voor het gezelschap waarmee we aten. Dat betekende dat ik nog een flink stuk over had. Daarvan ging een deel de volgende dag op brood, maar met het andere deel wilde ik iets anders doen. Je bent wellicht bekend met gerechten als Brisket Burnt Ends, Porkbelly Burnt Ends of Sausage Burnt Ends. Een dergelijke bereiding wilde ik ook eens met beenham doen. Nu wordt beenham natuurlijk niet zo botermals als bijvoorbeeld […]

cheesy potato stacks uitgelicht

Cheesy Potato Stacks

Als je een BBQ Blog hebt en met regelmaat nieuwe recepten wil delen, dan ben je dus ook steeds weer op zoek naar nieuwe ideeën. Voor vlees, maar ook zeker voor bijgerechten. Een volledige maaltijd bereiden op de BBQ is tenslotte erg leuk om te doen. Dit keer een eenvoudig, maar erg lekker aardappelgerecht, dat er ook nog eens leuk uit ziet. Aanrader om eens te serveren bij een mooi stuk vlees!  

bacon brie burgers uitgelicht

Bacon & Brie Burgers

Met al een hele lading aan hamburger recepten op de website zou je misschien denken dat het wel eens ophoudt met de burger inspiratie. Maar niets is minder waar! Ik blijf groot fan van de hamburger en ik kom dan ook geregeld inspiratie tegen om weer wat nieuws te proberen. Ditmaal werd het een combinatie van brie en bacon, aangevuld met gekarameliseerde uien en een eenvoudige, maar heerlijke mosterd mayonaise. Klein blaadje sla er bij en je hebt een heerlijke hamburger van de BBQ. Eet smakelijk!