Pizza Bianca met Spek

Ik moet bekennen dat ik bij het bakken van pizza al snel naar de tomatensaus als basis grijp. En dat terwijl een pizza bianca zo lekker kan zijn. Het werd dus wel weer eens tijd voor een pizza zonder tomatensaus. Deze pizza bianca met spek en baby spinazie is een aanrader. De basis van crème fraîche combineert goed met de spek, spinazie en rode ui, terwijl de groene pesto een aangename verrassing was bij de rest van de ingrediënten. Wat mij betreft zet je deze pizza dan ook op je […]

Gegrilde Zoete Aardappelen

Een eenvoudig, maar lekker bijgerecht voor op de BBQ is altijd welkom dacht ik zo en dus bereidde ik deze gegrilde zoete aardappelen. Door de plakken zoete aardappel eerst even beetgaar te koken en daarna nog te kruiden en grillen zijn de aardappeltjes van de BBQ van binnen heerlijk zacht, terwijl je ze mooi krokant hebt gegrild aan de buitenkant. Voel je trouwens vrij om lekker te experimenteren met je favoriete specerijen om de aardappeltjes op smaak te brengen!  

Griekse Kip aan het Spit

Ik haalde de rotisserie weer eens uit de kast om er een kippetje aan te rijgen. Want als het om de bereiding van hele kippen gaat is aan het spit toch wel mijn favoriet. Dit keer ging ik voor een kip met een Grieks tintje. Na bereiding sneed ik de kip in stukken en serveerde het vlees met versgebakken pitabroodjes van de pizzasteen, een Griekse salade en natuurlijk huisgemaakte Tzatziki! Dat ging er meer dan prima in kan ik je vertellen!

Plaattaart met Groene Asperges

Met deze zomer een flinke gas BBQ van Weber in de tuin probeer ik de BBQ ook doordeweeks vaker te gebruiken. Zo’n gas BBQ is namelijk lekker snel op temperatuur en dus ook prima geschikt om direct uit je werk mee aan de slag te gaan. En doordeweekse BBQ sessies vragen natuurlijk ook wel om doordeweekse maaltijden. Daarom nu dit recept voor een heerlijke plaattaart met groene asperges, ham en eieren. Ik bakte hem op de nieuwe Crafted grillsteen van Weber en het resultaat is een aanrader! En ja, ik […]

Sweet & Sour Spareribs

Jawel, ik heb weer een mooi spareribs recept voor je voor op de BBQ! Dit keer een variant met een eenvoudige rub en een heerlijke zoetzure saus, die je trouwens ook heel eenvoudig zelf maakt. De spareribs krijgen dankzij de zoutzure saus een heerlijke smaak en een mooie glans! In dit recept werk ik met een zogeheten SPG (Salt Pepper Garlic) Rub; Een basismengsel van zout, zwarte peper en knoflook. Dit mengsel kun je natuurlijk ook zelf maken, maar omdat deze combinatie in vrij veel rubs en bereidingen voor komt […]

Paddenstoelen Taartjes

Een avond met hapjes van de BBQ op de planning? Of op zoek naar een lekker voorgerecht van de BBQ? Dan kan ik je deze paddenstoelentaartjes van harte aanbevelen. Een leuke bereiding, serveert makkelijk en is ook nog eens uit de hand te eten. En die gruyère geeft natuurlijk een heerlijke smaak aan deze paddenstoelentaartjes. Een aanrader is wel om een lekker grote pizzasteen te gebruiken, zodat je wat meer taartjes tegelijk kunt bakken op de BBQ.  

Swineapple Hotdogs

Geen fan van warme ananas? Sla dit recept dan vooral over, want anders ga ik je tegen het verkeerde been schoppen. Wel fan van bijvoorbeeld gegrilde ananas? Dan is dit een recept dat je zeker eens moet proberen! Wellicht heb je wel eens van de Swineapple gehoord. Het is een met varkensvlees gevulde ananas, die omwikkelt wordt met spek en vervolgens op de BBQ gaat. Ik toverde dit gerecht om tot een hotdog variant, waarbij ik heerlijke braadworsten heb gevuld met ananas en omwikkeld met spek. Biertje erbij en je […]

Hasselback Aubergines

Om een BBQ diner helemaal compleet te maken moeten natuurlijk ook de bijgerechten van de BBQ komen. En hoewel we allemaal nog erg op vlees gericht zijn bij het BBQ’en kun je ook met groenten alle kanten op. Dit keer maakte ik hasselback aubergines op de BBQ. Een leuke bereiding van de aubergine, die je vult met pesto en mozzarella. Aanrader om eens te proberen!  

Broodje Buikspek

Alweer een jaar of 8 geleden maakten we een reis door Vietnam en de Bánh Mi was daar toch wel één van mijn favoriete gerechten. Met dit broodje buikspek haalde ik die Vietnamreis even een beetje terug, want de smaken in dit broodje hadden wel wat weg van de Bánh Mi die ik in Vietnam at. Dit recept is trouwens perfect om aan een grote groep te serveren, want met een kilo buikspek maak je zo 8 tot 10 broodjes. Wat mij betreft dé aanrader om deze zomer eens te […]

Mediterraanse Pizza

Het werd weer eens tijd om pizza’s te bakken op de BBQ en dit keer gingen we voor pizza’s met een Mediterraans tintje. Uiteraard ’s ochtend s op tijd het deeg voorbereid. Later op de dag ook de tomatensaus voor de pizza’s zelf gemaakt en dan ’s avonds de BBQ flink opgestookt om de pizza’s te bakken. De combinatie van groenten met de het zoute van de feta doet het erg goed, dus ik gok dat deze pizza’s vaker op het menu staan!  

Chicken al Pastor

Het werd wel weer tijd voor een leuk recept met de rotisserie! Eerder maakte ik al eens taco’s al pastor met buikspek en dit keer ging ik voor een variant met kippendijen. Chicken al Pastor dus! Weer eens iets anders met kippendijen en erg lekker! Al moet je wel liefhebber zijn van warme ananas. Pizza Hawaï haters kunnen dit recept wellicht dus ook niet waarderen. Heb je geen rostisserie? Zet hem dan bovenaan je verlanglijst, want je kunt er erg leuke gerechten mee maken!

Choripan

Een snack, een lunch van de BBQ of gewoon als onderdeel van het avondeten: Deze Choripan is sowieso lekker! Choripan komt oorspronkelijk uit Argentinië en is populair in veel Zuid-Amerikaanse landen. In die landen vind je dit gerecht dan ook terug in stalletje op straat waar het verkocht wordt als Streetfood. Wat mij betreft is het ook een perfect Streetfood gerecht, want er zijn weinig ingrediënten (er van uitgaande dat je de Chimichurri al voorbereidt) en de bereiding is eenvoudig en snel. Ideaal om in grote getalen te verkopen aan […]