plaattaart groene asperges uitgelicht

Plaattaart met Groene Asperges

Met deze zomer een flinke gas BBQ van Weber in de tuin probeer ik de BBQ ook doordeweeks vaker te gebruiken. Zo’n gas BBQ is namelijk lekker snel op temperatuur en dus ook prima geschikt om direct uit je werk mee aan de slag te gaan. En doordeweekse BBQ sessies vragen natuurlijk ook wel om doordeweekse maaltijden. Daarom nu dit recept voor een heerlijke plaattaart met groene asperges, ham en eieren. Ik bakte hem op de nieuwe Crafted grillsteen van Weber en het resultaat is een aanrader! En ja, ik […]

sweet sour spareribs uitgelicht

Sweet & Sour Spareribs

Jawel, ik heb weer een mooi spareribs recept voor je voor op de BBQ! Dit keer een variant met een eenvoudige rub en een heerlijke zoetzure saus, die je trouwens ook heel eenvoudig zelf maakt. De spareribs krijgen dankzij de zoutzure saus een heerlijke smaak en een mooie glans! In dit recept werk ik met een zogeheten SPG (Salt Pepper Garlic) Rub; Een basismengsel van zout, zwarte peper en knoflook. Dit mengsel kun je natuurlijk ook zelf maken, maar omdat deze combinatie in vrij veel rubs en bereidingen voor komt […]

paddenstoelen taartjes uitgelicht

Paddenstoelen Taartjes

Een avond met hapjes van de BBQ op de planning? Of op zoek naar een lekker voorgerecht van de BBQ? Dan kan ik je deze paddenstoelentaartjes van harte aanbevelen. Een leuke bereiding, serveert makkelijk en is ook nog eens uit de hand te eten. En die gruyère geeft natuurlijk een heerlijke smaak aan deze paddenstoelentaartjes. Een aanrader is wel om een lekker grote pizzasteen te gebruiken, zodat je wat meer taartjes tegelijk kunt bakken op de BBQ.  

swineapple hotdogs uitgelicht

Swineapple Hotdogs

Geen fan van warme ananas? Sla dit recept dan vooral over, want anders ga ik je tegen het verkeerde been schoppen. Wel fan van bijvoorbeeld gegrilde ananas? Dan is dit een recept dat je zeker eens moet proberen! Wellicht heb je wel eens van de Swineapple gehoord. Het is een met varkensvlees gevulde ananas, die omwikkelt wordt met spek en vervolgens op de BBQ gaat. Ik toverde dit gerecht om tot een hotdog variant, waarbij ik heerlijke braadworsten heb gevuld met ananas en omwikkeld met spek. Biertje erbij en je […]

hasselback aubergines uitgelicht

Hasselback Aubergines

Om een BBQ diner helemaal compleet te maken moeten natuurlijk ook de bijgerechten van de BBQ komen. En hoewel we allemaal nog erg op vlees gericht zijn bij het BBQ’en kun je ook met groenten alle kanten op. Dit keer maakte ik hasselback aubergines op de BBQ. Een leuke bereiding van de aubergine, die je vult met pesto en mozzarella. Aanrader om eens te proberen!  

broodje buikspek uitgelicht2

Broodje Buikspek

Alweer een jaar of 8 geleden maakten we een reis door Vietnam en de Bánh Mi was daar toch wel één van mijn favoriete gerechten. Met dit broodje buikspek haalde ik die Vietnamreis even een beetje terug, want de smaken in dit broodje hadden wel wat weg van de Bánh Mi die ik in Vietnam at. Dit recept is trouwens perfect om aan een grote groep te serveren, want met een kilo buikspek maak je zo 8 tot 10 broodjes. Wat mij betreft dé aanrader om deze zomer eens te […]

mediterraanse pizza uitgelicht

Mediterraanse Pizza

Het werd weer eens tijd om pizza’s te bakken op de BBQ en dit keer gingen we voor pizza’s met een Mediterraans tintje. Uiteraard ’s ochtend s op tijd het deeg voorbereid. Later op de dag ook de tomatensaus voor de pizza’s zelf gemaakt en dan ’s avonds de BBQ flink opgestookt om de pizza’s te bakken. De combinatie van groenten met de het zoute van de feta doet het erg goed, dus ik gok dat deze pizza’s vaker op het menu staan!  

chicken al pastor uitgelicht

Chicken al Pastor

Het werd wel weer tijd voor een leuk recept met de rotisserie! Eerder maakte ik al eens taco’s al pastor met buikspek en dit keer ging ik voor een variant met kippendijen. Chicken al Pastor dus! Weer eens iets anders met kippendijen en erg lekker! Al moet je wel liefhebber zijn van warme ananas. Pizza Hawaï haters kunnen dit recept wellicht dus ook niet waarderen. Heb je geen rostisserie? Zet hem dan bovenaan je verlanglijst, want je kunt er erg leuke gerechten mee maken!  

choripan uitgelicht

Choripan

Een snack, een lunch van de BBQ of gewoon als onderdeel van het avondeten: Deze Choripan is sowieso lekker! Choripan komt oorspronkelijk uit Argentinië en is populair in veel Zuid-Amerikaanse landen. In die landen vind je dit gerecht dan ook terug in stalletje op straat waar het verkocht wordt als Streetfood. Wat mij betreft is het ook een perfect Streetfood gerecht, want er zijn weinig ingrediënten (er van uitgaande dat je de Chimichurri al voorbereidt) en de bereiding is eenvoudig en snel. Ideaal om in grote getalen te verkopen aan […]

grilled pork tacos uitgelicht

Grilled Pork Taco’s

BBQ en taco’s eten gaat in huize BBQ Junkie hand in hand. Er valt met taco’s zo veel te variëren dat het nooit gaat vervelen en de BBQ is perfect om ze op te bereiden. Je kunt kiezen voor echte low and slow taco’s als Carnitas, maar met dit recept laat ik zien dat je ook met weinig tijd heerlijke taco’s kunt serveren.  

lemon pepper chickenwings uitgelicht

Lemon Pepper Chicken Wings

Een tijdje terug kwam er een bus je Lemon Pepper Rub binnen en die associeerde ik vooral met zalm en andere vis. Nu ben ik er achter gekomen dat deze rub ook heerlijk combineert met kippenvleugels. De rub is fris, maar ook lekker peperig en creëert een heerlijk korstje op je kippenvleugeltjes. Aanrader om de volgende keer eens te proberen dus!  

gegrilde asperges ham uitgelicht

Gegrilde Asperges in Ham

Onlangs was het eindelijk weer tijd voor het witte goud! Na een vakantie in Limburg een maand eerder, en net voor het asperge seizoen van start ging, ontving ik een mooi pakket met asperges én een aspergeschiller. De eerste helft verwerkte ik tot deze gegrilde rolletjes van asperges in ham. Een eenvoudige, maar heerlijke bereiding op de BBQ. Uiteraard kun je eventueel nog met eieren en een sausje aan de slag, maar wat mij betreft is het niet nodig. Zonder zijn deze gegrilde asperges in ham namelijk ook top!