Chicken al Pastor

Het werd wel weer tijd voor een leuk recept met de rotisserie! Eerder maakte ik al eens taco’s al pastor met buikspek en dit keer ging ik voor een variant met kippendijen. Chicken al Pastor dus! Weer eens iets anders met kippendijen en erg lekker! Al moet je wel liefhebber zijn van warme ananas. Pizza Hawaï haters kunnen dit recept wellicht dus ook niet waarderen. Heb je geen rostisserie? Zet hem dan bovenaan je verlanglijst, want je kunt er erg leuke gerechten mee maken!

Recept afdrukken Pin recept Deel op Facebook
5 van 2 stemmen
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 1 uur 30 minuten
Marineren: 2 uur
Totale tijd: 3 uur 45 minuten
Porties: 4 personen

Ingrediënten:

Overige Benodigdheden:

Instructies

  • Voor de bereiding van de Chicken al pastor begin je met het in de rub zetten van de kippendijen. Doe dit ongeveer 2 uur voordat je de kip wil gaan garen. Meng hiervoor het gerookt paprikapoeder, de basterdsuiker, de oregano, de tijm, de peper, de chipotle, het zout, het knoflookpoeder, de gemalen komijn, het uienpoeder en het chilipoeder tot een rub. Bestrooi de kippendijen hier rondom mee en doe ze vervolgens in een ziplock zak. Leg een paar uurtjes in de koeling.
  • Voor de bereiding van de Chicken al Pastor heb je zo’n 1,5 uur nodig, dus steek de BBQ op tijd aan. Ga hierbij voor directe hitte, een temperatuur van 150 graden en het gebruik van de rotisserie.
  • Pak, terwijl de BBQ op temperatuur komt, het spit erbij en haal de kippendijen uit de koeling. Pak ook de ananas er bij en ontdoe deze van de schil. Snijd de ananas nu in plakken van zo’n 2 centimeter dik. Rijg vervolgens om en om 2 kippendijen en 1 plak ananas op het spit.
  • Is de BBQ op temperatuur? Plaats het spit dan in de rotisserie en zet de motor van de rotisserie aan. Sluit de BBQ met de deksel en laat de kip nu rustig garen. Heb je een draadloze kernthermometer? Dan kun je deze uiteraard in de kip steken. Gaar de kippendijen tot ze een kerntemperatuur van minimaal 70 graden hebben. Dit duurde bij mij een kleine 1,5 uur.
  • Bereid ondertussen de salsa voor op de taco’s met kip en ananas. Neem hiervoor een mengkom en doe hier de olijfolie en de helft van het sap van de limoen in. Snipper de rode ui klein en voeg ook toe. Snijd daarna de tomaten in kwarten. Ontdoe ze van hun vruchtvlees en snijd in kleine blokjes. Voeg ook toe aan de kom en meng alles goed door elkaar. Snijd de andere helft van de limoen in partjes om bij de taco’s te serveren.
  • Heeft de kip de minimale kerntemperatuur van 70 graden bereikt en heeft het vlees en de ananas een mooie kleur en korst? Pak dan je BBQ handschoenen er bij en til het spit uit de rotisserie zodat het buiten de BBQ even kan rusten.
  • Plaats nu het BBQ rooster terug op de BBQ en rooster de gordita’s kort, zodat ze warm zijn en een mooi grilstreepje krijgen. Is dat gebeurd? Dan is het tijd om het vlees en de ananas van het spit aan te snijden. Neem hiervoor een grote snijplank een zet het spit hier rechtop op. Houd het spit aan de bovenkant met een BBQ handschoen vast en snijd met een scherp mes reepjes van de kip ananas.
  • Neem nu de taco’s en vul ze met een goede schep van het vlees en de ananas, gevolgd door een lepel van de salsa van rode ui en tomaat. Serveer de taco’s vervolgens direct. Eet smakelijk!
Chicken al Pastor

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *