Choripan

Een snack, een lunch van de BBQ of gewoon als onderdeel van het avondeten: Deze Choripan is sowieso lekker! Choripan komt oorspronkelijk uit Argentinië en is populair in veel Zuid-Amerikaanse landen. In die landen vind je dit gerecht dan ook terug in stalletje op straat waar het verkocht wordt als Streetfood. Wat mij betreft is het ook een perfect Streetfood gerecht, want er zijn weinig ingrediënten (er van uitgaande dat je de Chimichurri al voorbereidt) en de bereiding is eenvoudig en snel. Ideaal om in grote getalen te verkopen aan hongerige voorbijgangers dus! Ook voor hongerige gasten in je tuin is dit broodje echter een welkome versnapering. Een lekker knapperig broodje, een licht pittige chorizo worst en een heerlijke Chimichurri om het af te maken. Klinkt goed toch?

Recept afdrukken Pin recept Deel op Facebook
5 van 1 stem
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Totale tijd: 30 minuten
Porties: 4 personen

Ingrediënten:

Overige Benodigdheden:

  • BBQ met Deksel

Instructies

  • Voor dit recept ga ik er van uit dat je de Chimichurri al hebt voorbereid. Is dit niet het geval? Doe dit dan eerst.
  • Steek de BBQ aan en ga hierbij voor een combinatie van directe en indirecte hitte en een temperatuur van ongeveer 180 graden.
  • Is de BBQ op temperatuur? Leg de chorizo braadworsten dan op het indirecte deel van de BBQ en sluit de BBQ met de deksel. Gaar de worsten hier 5 minuutjes.
  • Verplaatst de worsten na 5 minuten naar het directe deel van de BBQ en gril ze daar, met gesloten deksel, 3 á 4 minuutjes per kant. Snijd ondertussen de broodjes open.
  • Haal de chorizo braadworsten nu even van de BBQ. Rooster ondertussen de opengesneden broodjes met de gesneden kanten even kort op het directe deel van de BBQ, zodat de broodjes warm worden en iets knapperig. Haal de broodjes vervolgens weer van de BBQ.
  • Snijd nu de braadworsten over de lengte doormidden en leg ze met de open kant terug op het directe deel van de BBQ. Gril ze daar 2 minuten.
  • Bestrijk ondertussen de broodjes met de Chimichurri en leg hier de gegrilde chorizo worstjes op zodra ze gereed zijn. Lepel er eventueel nog een klein beetje Chimichurri over en serveer vervolgens direct. Eet smakelijk!
Choripan van de BBQ

2 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.