swineapple hotdogs uitgelicht

Swineapple Hotdogs

Geen fan van warme ananas? Sla dit recept dan vooral over, want anders ga ik je tegen het verkeerde been schoppen. Wel fan van bijvoorbeeld gegrilde ananas? Dan is dit een recept dat je zeker eens moet proberen! Wellicht heb je wel eens van de Swineapple gehoord. Het is een met varkensvlees gevulde ananas, die omwikkelt wordt met spek en vervolgens op de BBQ gaat. Ik toverde dit gerecht om tot een hotdog variant, waarbij ik heerlijke braadworsten heb gevuld met ananas en omwikkeld met spek. Biertje erbij en je hebt een perfect begin van je weekend!

 

swineapple hotdogs recept
Recept afdrukken Pin recept Deel op Facebook
5 van 2 stemmen
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 45 minuten
Totale tijd: 1 uur
Porties: 4 personen
calorieën: 557kcal

Ingrediënten:

Overige Benodigdheden:

  • BBQ met Deksel

Instructies

  • Steek de BBQ aan en ga hierbij voor een combinatie van directe en indirecte hitte en een temperatuur van ongeveer 160 graden.
  • Neem de ananas en ontdoe deze van zijn schil. Snijd vervolgens langs de kern van de ananas een mooi stuk af en snijd dit in repen van ongeveer 1,5 x 1,5 cm groot. Snijd de repen daarna zo dat ze qua lengte ongeveer 2 cm korter zijn dan je braadworsten.
  • Is de BBQ op temperatuur? Bestrooi de repen ananas dan rondom met de BBQ rub en leg ze daarna op het indirecte deel van de BBQ. Sluit de BBQ met de deksel en gaar de ananas daar 10 tot 15 minuten, tot de suikers in de rub een beetje beginnen te karamelliseren. Haal de repen ananas dan van de BBQ en leg ze op een bord.
  • Laat de ananas even afkoelen en pak dan de braadworsten er bij. Neem nu een scherp mes en snijd over de lengte een inkeping in de worsten, net zo lang als de repen ananas.
  • Vul de braadworsten met de repen ananas en wikkel vervolgens 2 plakken ontbijtspek om iedere braadworst.
  • Leg de braadworsten nu op het indirecte deel van de BBQ en sluit de BBQ met de deksel. Gaar de braadworsten 10 minuten.
  • Verplaats de braadworsten vervolgens naar het directe deel van de BBQ en gril ze daar 5 minuten, zodat ze rondom een mooi kleurtje hebben. Haal de braadworsten vervolgens van de BBQ.
  • Neem nu de hotdog broodjes en warm deze eventueel nog even op, op het indirecte deel van de BBQ. Snijd de broodjes vervolgens open en vul ze met de braadworsten. Maak de Swineapple Hotdogs af met je favoriete BBQ saus en serveer ze direct. Eet smakelijk!

Benadering van voedingswaarden

Calories: 557kcal | Carbohydrates: 37g | Protein: 24g | Fat: 34g | Saturated Fat: 11g | Polyunsaturated Fat: 5g | Monounsaturated Fat: 14g | Trans Fat: 0.2g | Cholesterol: 83mg | Sodium: 1083mg | Potassium: 399mg | Fiber: 1g | Sugar: 6g | Vitamin A: 97IU | Vitamin C: 2mg | Calcium: 115mg | Iron: 4mg
BBQ Junkie maakt gebruik van affiliate links in recepten en blogs. Door op één van deze links te klikken kom je bijvoorbeeld terecht bij Bol.com, Vanbeekumspecerijen.nl of Amazon. Als je vervolgens iets bij één van deze webwinkels koopt, ontvang ik daar commissie over, zonder dat jij extra betaalt. Zo steun je BBQ Junkie simpel tijdens het online shoppen!
Swineapple Hotdogs van de BBQ
Swine Apple Hotdogs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recept Beoordeling