Lemon Pepper Chicken Wings

Een tijdje terug kwam er een bus je Lemon Pepper Rub binnen en die associeerde ik vooral met zalm en andere vis. Nu ben ik er achter gekomen dat deze rub ook heerlijk combineert met kippenvleugels. De rub is fris, maar ook lekker peperig en creëert een heerlijk korstje op je kippenvleugeltjes. Aanrader om de volgende keer eens te proberen dus!

Recept afdrukken Pin recept Deel op Facebook
5 van 2 stemmen
Voorbereidingstijd: 30 minuten
Bereidingstijd: 30 minuten
Totale tijd: 1 uur
Porties: 4 personen

Ingrediënten:

  • 16 Kippenvleugels
  • 5 eetlepels Lemon Pepper Rub
  • 1 eetlepel Honing
  • 6 eetlepels Roomboter

Overige Benodigdheden:

Instructies

  • Steek de BBQ aan en ga daarbij voor indirecte hitte en een temperatuur van ongeveer 160 graden.
  • Haal de kippenvleugels uit de verpakking en kruid ze met 4 eetlepels van de Lemon Pepper Rub. Zitten er erg grote stukken citroen in de rub? Maal de rub dan met een keukenmachine eerst even wat fijner.
  • Is de BBQ op temperatuur? Leg de kippenvleugels dan op de BBQ en sluit de BBQ met de deksel. Voeg eventueel eerst nog wat rookhout toe. Gaar de kippenvleugels 20 minuten.
  • Smelt ondertussen in een steelpannetje of in een kommetje in de magnetron de boter. Meng hier de honing en de resterende eetlepel rub doorheen.
  • Liggen de kippenvleugels 20 minuten op de BBQ? Bestrijk ze dan rondom met het mengsel van boter, honing en rub en sluit de BBQ weer met de deksel. Gaar de kippenvleugels nu nog 10 minuten.
  • Na deze 10 minuten zijn je kippenvleugels klaar en mogen ze van de BBQ. Eventueel kun je de kerntemperatuur nog even meten. Deze dient minimaal 70 graden te zijn.
  • Haal de kippenvleugels van de BBQ, leg ze op een bord of in een schaal en serveer ze vervolgens direct. Eet smakelijk!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.