Zalmspiesen met Citroen

Zalm kun je op diverse manieren bereiden op de BBQ. Je kunt zalm koud roken, je kunt zalm grillen en je kunt zalm ook warm roken op een plankje. Ik ging echter voor eenvoudige zalmspiesen, met dille en citroen. Een heerlijke klassieke combinatie, die het altijd goed doet. Bovendien proef je in dit gerecht nog écht de zalm en dat vind ik wel zo lekker!

Op zoek naar een eenvoudig BBQ recept voor zalm? Deze zalmspiesen met citroen zijn erg lekker!
Op zoek naar een eenvoudig BBQ recept voor zalm? Deze zalmspiesen met citroen zijn erg lekker!

Hoofdgerecht

4 personen

25 minuten

Ingrediënten

– 300 gram Zalm
– 1 Citroen
– 2 eetlepels Dille
– Versgemalen Zwarte Peper

Overige Benodigdheden

– 4 (Houten) Spiesen

Bereiding

Gebruik je houten spiesen voor dit recept? Leg ze dan van te voren in water, zodat ze wat vocht opnemen en minder snel verbranden op de BBQ.

Steek de BBQ aan en ga hierbij voor directe hitte en een temperatuur van ongeveer 180 graden.

Snijd de zalm in 16 gelijke delen. Snijd de citroen over de lengte doormidden en snijd er vervolgens 12 schijfjes van, van ongeveer 0,5 cm dik

Rijg de stukjes zalm en de schijfjes citroen om en om op de spiesen. Op iedere spies gaan 4 stukjes zalm en 3 schijfjes citroen. Knijp de overgebleven stukjes citroen uit over de spiesen en bestrooi de spiesen vervolgens met de dille en versgemalen zwarte peper.

Is de BBQ op temperatuur? Leg de zalmspiesen dan op de BBQ en gril ze in 4 á 5 minuten rondom, tot ze gaar zijn en een mooi grilstreepje hebben. Haal de spiesen nu van de BBQ en serveer ze direct. Eet smakelijk!

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *