Barbecue Recept: Chicken Wing Roulette

Chicken Wing Roulette

Een tijdje terug ontving ik van Heatsupply een pakketje met hete sauzen. Nu houd ik wel van pittig eten, maar ik vond het niet leuk om een recept te maken, waarbij je maar een druppel hete saus gebruikt. Het moest extremer. Dus nodigde ik wat vrienden uit voor een BBQ en ging voor een chicken wing roulette. Een wat?! Een chicken wing roulette. 4 vrienden, 8 kippenvleugels. Waarvan 2 een nachtje hebben gemarineerd in hot sauce. Qua uiterlijk niets aan te zien, maar bij het eten wordt het snel duidelijk wie de pineut is! Een keer proberen? Hieronder het recept!

Kippenvleugels van de BBQ in de vorm van een leuk spel. Dat is Chicken Wing Roulette!

Voor-/Bijgerecht

4 personen

50 minuten + tijd om te marineren

Ingrediënten

– 8 Kippenvleugels
– 4 eetlepels Vicious Viper Hot Sauce
– 6 eetlepels BBQ Rub
– 4 eetlepels BBQ Saus

Overige Benodigdheden

– BBQ met Deksel
– Basting Kwast

Bereiding

Begin de avond van te voren met 2 van de kippenvleugels. Doe deze in een kommetje met de 4 eetlepels hot sauce en masseer de saus goed in de vleugels. Dek af met vershoudfolie en zet een nachtje in de koelkast.

Neem de volgende ochtend de 2, in hot sauce gemarineerde, vleugels en dep ze met keukenpapier schoon. Pak vervolgens ook de overige kippenvleugels erbij. Smeer alle kippenvleugels nu rondom in met de BBQ rub en dek ze vervolgens af met vershoudfolie. Laat dit 1 tot 2 uur in de koeling marineren.

Steek daarna de BBQ aan en ga hierbij voor indirecte hitte en een temperatuur van 160 graden.

Is de BBQ op temperatuur? Leg de kippenvleugels dan op het rooster en sluit de BBQ met de deksel. Laat de kippenvleugels 20 minuten garen en bestrijk ze dan rondom met de helft van de BBQ saus. Sluit de BBQ weer met de deksel en herhaal dit na 10 minuten met de rest van de BBQ saus.

Gaar de vleugels nog 5 minuten en haal ze daarna van de BBQ. Laat ze even rusten onder aluminiumfolie, terwijl iedereen zich klaar maakt voor de roulette. Zet bijvoorbeeld de melk vast klaar, voor diegene die pech heeft.

Helemaal klaar? Dan is het tijd voor de roulette. Neem allemaal een kippenvleugel en begin tegelijk met eten. Heb je geluk? Dan heb je de niet pittige vleugel te pakken en kun je kijken hoe het voor de anderen verloopt! Herhaal dit met de overige kippenvleugels en geniet van de moeilijke gezichten óf succes met het verwerken van je kippenvleugel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *