bananen rolo uitgelicht

Bananen met Rolo’s

Hoewel ik zelf totaal niet van bananen houdt stond dit dessert al een hele tijd op de wishlist van een aantal van mijn regelmatig terugkerende BBQ gasten. Banaan, gevuld met Rolo’s dus. Eerder bereidde ik ze al een met gewone chocolade, maar de karamel van de Rolo’s geeft dit gerecht nog net dat beetje extra (heb ik van horen zeggen, want ik heb dit toetje van de BBQ zelf dus niet geproefd). De bereiding is doodeenvoudig en dat maakt deze bananen met Rolo’s dan ook ideaal als afsluiter van een […]

chimichurri chicken uitgelicht

Chimichurri Chicken van het Spit

Er gaat hier met grote regelmaat een kip op het spit. Het is een lekkere én eenvoudige manier om een perfect kippetje te grillen en ik vind het leuk om met de smaken van de kip te variëren. Dit keer combineerde ik een mooie Label Rouge Zwartpoot Kip van The Butchery met de chimichurri boter en chimichurri die je al op mijn blog terug kunt vinden. Het resultaat? Een heerlijk mals kippetje van de BBQ met de mooie smaken van chimichurri. Aanrader dus!

taco style braaibroodjies uitgelicht

Taco Style Braaibroodjies

Dat de BBQ niet altijd alleen maar hoeft te worden gebruikt is je ongetwijfeld bekend. Een mooie burger bijvoorbeeld kan ook prima als lunch tenslotte. Braaibroodjies zijn daarnaast voor mij de ultieme BBQ lunch. Het zijn eigenlijk een soort tosti’s van de BBQ en daar kun je alle kanten mee op. Ik schreef al braaibroodjies recepten voor diverse varianten en daar is nu deze taco variant bijgekomen. Heerlijk met tortilla chips, kaas, en een lekker gekruid gehaktmengsel. Zet deze taco style braaibroodjies dus maar op de to-do list voor komend […]

tapas van de bbq uitgelicht

Compleet Tapas Menu

Hoewel er inmiddels steeds meer landen zijn om op vakantie te gaan, kies jij er wellicht nog voor om het vakantiegevoel naar je eigen tuin te halen en gewoon lekker vaak de BBQ aan te steken. Helemaal geen gek idee ook! Om dat vakantiegevoel naar je eigen tuin te halen ben ik deze zomer gastlid van de PLUS kookclub. Hierin dagen Francesca, Leonie, Linda, Saskia en ik elkaar uit om in een landenthema te gaan BBQ’en. Uiteraard met enkel ingrediënten van PLUS. Ik had al de eer om de challenge […]

aardbeienspiesen uitgelicht

Aardbeienspiesen

Een lekker etentje sluit je traditioneel gezien natuurlijk af met een dessert. Waarom zouden we dat bij een lekker avondje BBQ’en dan niet doen? En als die BBQ dan toch aan staat, dan kunnen we hem net zo goed gebruiken ook! Dit recept voor gegrilde aardbeienspiesen is heel simpel, maar zal bij vrijwel iedereen in de smaak vallen. Het grillen van de aardbeien zorgt er voor dat de smaak nog wat intenser wordt en door de spiesen te serveren met slagroom en gesmolten chocolade maak je je dessert compleet!

indisch gehaktbrood uitgelicht

Indisch Gehaktbrood

Ik maakte al eens eerder een gehaktbrood op een rookplank en ging toen iets meer de Amerikaanse kant op met een rub en BBQ saus. Dit keer liet ik me beïnvloeden door de Indische keuken en ging ik logischerwijs dus voor een Indisch gehaktbrood, gevuld met gekookte eieren en gegaard en gerookt op een eikenhouten rookplankje. Uiteraard maakte ik ook zelf de pindasaus die er aan het eind van de bereiding overheen gaat.

marokkaanse kip van het spit uitgelicht

Marokkaanse Kip van het Spit

Als je eenmaal een rotisserie voor de BBQ tot je beschikking hebt komt er op de een of andere manier met regelmaat een kip van spit van de BBQ. Dit keer ging ik voor een Marokkaans tintje, met onder andere ras el hanout en sumak als ingrediënten van de rub. Het resultaat? Een heerlijk kruidig en mals kippetje van het spit, die zelfs bij de kleinste hier in huis in de smaak viel!

fruit pizza uitgelicht

Fruit Pizza

Pizza’s bakken op de BBQ is sowieso al lekker, maar je kunt die pizzasteen voor veel meer gerechten gebruiken natuurlijk. Dit keer bereidde ik een zomers dessert op de pizzasteen en dat viel goed in de smaak! Deze fruit pizza, met een bodem van bladerdeeg en vol lekker fruit is dan ook echt een aanrader om eens te proberen. Doe het echter niet na het bakken van ‘echte’ pizza’s, want dan is je BBQ een beetje te warm voor dit dessert denk ik.

indische spareribs uitgelicht

Indische Spareribs

Het was alweer even geleden dat ik spareribs bereidde op de BBQ, dus het werd wel weer eens tijd. En dan kun je net zo goed gelijk voor een nieuw recept gaan, toch? Het werden deze Indische spareribs en ik verwacht dat deze hier nog wel eens op het menu gaan komen! Waar ik bij spareribs meestal gebruik maak van zogenoemde dry rubs, ging ik dit keer voor een natte marinade. Het resulteerde in heerlijke malse ribs, die je zeker eens moet proberen!

thaise kip aan het spit uitgelicht

Thaise Kip aan het Spit

Een kip aan het spit is voor mij wel echt comfort food van de BBQ. Kip lekker in de marinade of rub, de BBQ aan en dat kippetje in ruim een uur rustig garen. Als je wilt voeg je nog wat rookhout toe voor extra smaak en met de kruiden en marinade kun je eindeloos variëren. Dit keer ging ik bijvoorbeeld voor een Thais tintje, met een marinade die ik ook gebruikte om de kip regelmatig mee te bestrijken. Het resultaat? Een heerlijk sappig kippetje van de BBQ!

lamsspiesjes tomaten salsa uitgelicht

Lamsspiesjes met Tomatensalsa

Ik ben hier in huis de enige die van lamsvlees houdt, dus het gaat iets minder vaak op de BBQ helaas. Toch pak ik zo nu en dan mijn kans om een mooi gerecht met lamsvlees te maken. Dit keer ging ik voor lekkere spiesjes met lamsgehakt, die ik serveerde met een lekker frisse tomatensalsa. Heerlijk op een zonnige avond in de tuin, maar ook als lunch tussen het thuiswerken door. Dat laatste kan ik uit ervaring vertellen. Zet de ingrediënten dus maar op je boodschappenlijstje!

pizza caprese uitgelicht

Pizza Caprese

Het werd weer tijd voor een nieuw pizza recept en dit keer ging ik aan de slag met de ingrediënten van een caprese. Dat resulteerde dus in deze Pizza Caprese, die je wat mij betreft zeker moet proberen! Want wat kan er nou mis gaan met mozzarella, pesto, cherry tomaatje, balsamico siroop en basilicum op een pizza? Precies, helemaal niks! Op de to-do lijst dus deze pizza!