Hasselback Aubergines

Om een BBQ diner helemaal compleet te maken moeten natuurlijk ook de bijgerechten van de BBQ komen. En hoewel we allemaal nog erg op vlees gericht zijn bij het BBQ’en kun je ook met groenten alle kanten op. Dit keer maakte ik hasselback aubergines op de BBQ. Een leuke bereiding van de aubergine, die je vult met pesto en mozzarella. Aanrader om eens te proberen!

Recept afdrukken Pin recept Deel op Facebook
5 van 1 stem
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Totale tijd: 35 minuten
Porties: 4 personen

Ingrediënten:

Overige Benodigdheden:

  • BBQ met Deksel
  • Rasp

Instructies

  • Steek de BBQ aan en ga daarbij voor indirecte hitte en een temperatuur van ongeveer 180 graden.
  • Pak nu de aubergines er bij en leg ze op een snijplank. Pak een scherp mes en maak om de 0,5 cm een snede in de aubergines, tot ongeveer 1 cm van de onderkant. Snijd de aubergines dus niet volledig door.
  • Snijd vervolgens de mozzarella in dunne plakken en pak de pesto er bij. Vul nu iedere gemaakte snede met wat pesto en mozzarella. Het is daarbij prima als de mozzarella een beetje uitsteekt. Bestrooi het geheel tot slot met versgemalen zwarte peper en zeezout naar smaak.
  • Is de BBQ op temperatuur? Leg de hasselback aubergines dan op het rooster en sluit de BBQ met de deksel. Gaar de aubergines hier 15 tot 20 minuten.
  • Haal de aubergines van de BBQ en leg ze op een serveerplank. Pak er de rasp en Parmezaanse kaas bij en rasp wat van de kaas over iedere hasselback aubergine. Serveer de aubergines als geheel en laat je gasten zelf een stuk afsnijden. Eet smakelijk!
Hasselback Aubergine van de BBQ

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *