lamsspiesjes tomaten salsa uitgelicht

Lamsspiesjes met Tomatensalsa

Ik ben hier in huis de enige die van lamsvlees houdt, dus het gaat iets minder vaak op de BBQ helaas. Toch pak ik zo nu en dan mijn kans om een mooi gerecht met lamsvlees te maken. Dit keer ging ik voor lekkere spiesjes met lamsgehakt, die ik serveerde met een lekker frisse tomatensalsa. Heerlijk op een zonnige avond in de tuin, maar ook als lunch tussen het thuiswerken door. Dat laatste kan ik uit ervaring vertellen. Zet de ingrediënten dus maar op je boodschappenlijstje!

pizza caprese uitgelicht

Pizza Caprese

Het werd weer tijd voor een nieuw pizza recept en dit keer ging ik aan de slag met de ingrediënten van een caprese. Dat resulteerde dus in deze Pizza Caprese, die je wat mij betreft zeker moet proberen! Want wat kan er nou mis gaan met mozzarella, pesto, cherry tomaatje, balsamico siroop en basilicum op een pizza? Precies, helemaal niks! Op de to-do lijst dus deze pizza!

thai style kipsate uitgelicht

Thai Style Kipsaté

De kipsaté is hoogstwaarschijnlijk nog altijd het meest bereidde gerecht op de Nederlandse BBQ’s. Helaas nog vaak kant-en-klaar uit de supermarkt, terwijl je in een handomdraai zelf heerlijke saté maakt. Met dit kipsaté recept in Thaise stijl daag ik je uit om die supermarktstokjes eens te laten liggen en zelf aan de slag te gaan met heerlijke kippendijen en een handjevol ingrediënten, waarmee je zowel een heerlijke marinade voor de kip, als een homemade pindasaus maakt. Klinkt goed toch?

massaman uitgelicht

Massaman

Dat de Dutch Oven echt niet alleen geschikt is voor winterse stoofpotjes heb ik denk al wel bewezen. Was je toch nog niet helemaal overtuigd? Dan is dit recept voor Massaman uit de Dutch Oven nog een reden om de gietijzeren pan ook in de zomer eens te gebruiken, want deze curry van langzaam gestoofd rundvlees is erg lekker! De lijst met ingrediënten ziet er wellicht lang uit, maar zo’n massaman currypasta vraagt nu eenmaal om wat verschillende smaken. Heb je die currypasta klaar? Dan is de rest van dit […]

cheesy potatoes uitgelicht

Cheesy Potatoes

Deze cheesy potatoes kunnen natuurlijk ook prima in de oven worden bereid, maar ik heet niet voor niks BBQ Junkie, dus die BBQ moet aan! Qua temperaturen is het soms wat puzzelen bij het bereiden van aardappelgerechten en andere bijgerechten, maar gelukkig kan ik altijd nog een tweede BBQ aansteken hier. Verder kan ik niet veel meer zeggen dan dat de combinatie van aardappeltjes en gesmolten kaas het natuurlijk altijd goed doet en dat deze cheesy potatoes het dus ook prima deden naast een mooi stukje vlees!

sausage burnt ends uitgelicht

Sausage Burnt Ends

Het principe van Burnt Ends is een ding in de BBQ wereld. Het begon denk ik met brisket burnt ends, waar vervolgens de Pork Belly Burnt Ends een afgeleide van waren. Later kwam ik de hotdog burnt ends nog tegen en nog niet heel lang terug bracht Noskos met het recept voor Frikandel Burnt Ends ook een versie online. En toen dacht ik, dan moet ik mijn burnt ends creatie ook maar eens delen: Sausage Burnt Ends. Geen ingewikkeld recept of 1000 ingrediënten. Wel een hele lekkere BBQ snack voor […]

dakkochi uitgelicht

Dakkochi

Toen ik een tijdje terug Korean Shortribs ging bereiden besloten we er gelijk maar een hele Korean style BBQ van te maken. Daarom maakte ik naast de shortribs ook nog Dakkochi. Pittige Koreaanse kipspiesen. Een makkelijk recept, want waar je kip in veel recepten ruim van te voren kruidt met de lekkerste kruidenmixen, is dat hier niet het geval De heerlijke smaak van deze spiesen komt namelijk grotendeels op het conto van de Dakkochi saus, waarmee je de spiesen tijdens de bereiding een paar keer mee bestrijkt.

Tikka Masala Burgers

Tikka Masala Burgers

Dat je met burgers alle kanten op kunt weet je wel als je me al een tijdje volgt. Meestal varieer ik voornamelijk in de toppings op mijn burgers, maar je kunt je burgers natuurlijk ook met de kruiden in het vlees een bepaalde kant op sturen. Zo ging ik met de Tikka Masala Burgers van The Butchery aan de slag en maakte deze Indiase Tikkas Masala Burgers. Naast de heerlijk gekruide burgers ging ik voor een simpele Raita, gekarameliseerde kerrie uien en een mango chutney als toppings. Het resultaat? Een […]

Carnitas van de BBQ

Carnitas

Pulled Pork kennen we allemaal als een BBQ Klassieker en wellicht bereid je die al regelmatig. Carnitas is een Mexicaanse variant van de pulled pork. De bereiding is alleen iets eenvoudiger en er komt een Dutch Oven aan te pas. Daarnaast serveer je Carnitas niet op een broodjes met wat coleslaw en BBQ saus, tenminste dat zou ik niet doen. Nee, je maakt er street style taco’s van, met Pico de Gallo, avocado, feta en koriander. Heerlijk! Recept Video De bereiding van dit recept heb ik gefilmd en tot een […]

Chicken Tago Burgers

Chicken Taco Burgers

Jawel, het is weer gelukt. Een nieuw hamburger recept. Alsof er nog niet genoeg waren! Inmiddels kun je al meer dan een jaar iedere week een ander hamburger recept uitkiezen van mijn blog, maar er is altijd genoeg inspiratie voor meer! Dit keer Mexicaanse Taco Burgers, met burgers van kipgehakt, avocado uiteraard en een lekkere tomaten salsa. Prima om het weekend mee in te luiden denk ik zo!

Hasselback Chicken Fajita Style

Fajita Hasselback Chicken

De eerdere recepten met hasselback kipfilets vielen goed in de smaak en dus was ik weer op zoek naar een nieuwe variant. Eerder ging ik voor Kip Caprese en Jalapeño Popper Chicken, dit keer ging op de Mexicaanse toer met Fajita Hasselback Chicken. Heerlijke ingesneden kipfilets, waarbij de inkepingen zijn gevuld en er tot slot wat kaas over is gesmolten. Aanrader!

Lamsköfte van de BBQ

Lamsköfte met Yoghurt Harissa Dip

Waar we in Nederland veel met rundergehakt werken wordt in bijvoorbeeld Turkije veel meer met lamsgehakt gedaan. En met dat lamsgehakt maken ze de lekkerste gerechten op de grill. Ik houd zelf enorm van de smaak van lamsvlees en ook tegen lamsgehakt eg ik geen nee. Zeker niet als het gehakt wordt omgetoverd in deze lekker lamsköfte met yoghurt harissa dip! Het vlees is heerlijk kruidig en de dip is fris en pittig tegelijk. Heerlijk!