Chicken Tago Burgers

Chicken Taco Burgers

Jawel, het is weer gelukt. Een nieuw hamburger recept. Alsof er nog niet genoeg waren! Inmiddels kun je al meer dan een jaar iedere week een ander hamburger recept uitkiezen van mijn blog, maar er is altijd genoeg inspiratie voor meer! Dit keer Mexicaanse Taco Burgers, met burgers van kipgehakt, avocado uiteraard en een lekkere tomaten salsa. Prima om het weekend mee in te luiden denk ik zo!

Chicken Taco Hamburgers
Recept afdrukken Pin recept Deel op Facebook
0 van 0 stemmen
Voorbereidingstijd: 30 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Totale tijd: 50 minuten
Gang: Hoofdgerecht, Lunchgerecht
Trefwoord: Burgers, Chicken, Taco, Taco Burgers
Porties: 4 personen

Ingrediënten:

Overige Benodigdheden:

  • BBQ met Deksel

Instructies

  • Steek de BBQ aan en ga daarbij voor een combinatie van directe en indirecte hitte en een temperatuur van ongeveer 200 graden.
  • Neem een mengkom en doe er het kipgehakt in, samen met alle droge kruiden en specerijen. Meng alles goed door elkaar en vorm tot 4 gelijke burgers die net iets groter zijn dan de diameter van je hamburger broodjes. Leg de burgers op een bord en zet in de koeling, zodat de burgers een beetje op kunnen stijven.
  • Neem er een tweede mengkom bij. Snipper de rode ui goed fijn en doe in de kom. Snijd vervolgens de tomaten in kwarten en ontdoe ze van hun vruchtvlees. Snijd de tomaten daarna in kleine blokjes en voeg ook toe aan de kom. Hak vervolgens de blaadjes peterselie fijn en voeg samen met de olijfolie toe. Meng alles door elkaar en zet aan de kant. Neem nu nog een mengkom en prak hierin de avocado’s fijn en zet ook deze kom aan de kant.
  • Ondertussen zal de BBQ op temperatuur zijn. Haal de burgers nu uit de koeling en bestrooi ze rondom met versgemalen zwarte peper en een beetje zeezout. Leg de burgers op het directe deel van de BBQ en gril ze 4 minuten. Keer de burgers vervolgens en gril ze nog eens 4 minuten. Schuif de burgers vervolgens naar het indirecte deel van de BBQ en verdeel de geraspte cheddar over de burgers. Sluit de BBQ met de deksel en laat de kaas in 5 minuutjes smelten.
  • Snijd ondertussen de hamburger broodjes open en zet de blaadjes Romaine sla en de mayonaise klaar.
  • Zijn de burgers klaar? Haal ze dan van de BBQ en rooster de hamburger broodjes even kort op de BBQ.
  • Bestrijk nu de onderste helften van de broodjes met mayonaise en beleg ze vervolgens met de blaadjes sla. Hierop gaan de burgers met cheddar, gevolgd door een goede schep avocado en een schep tomaten salsa. Maak de burgers af met de bovenkanten van de broodjes en serveer de burgers direct. Eet smakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *