Cheesy Potatoes

Deze cheesy potatoes kunnen natuurlijk ook prima in de oven worden bereid, maar ik heet niet voor niks BBQ Junkie, dus die BBQ moet aan! Qua temperaturen is het soms wat puzzelen bij het bereiden van aardappelgerechten en andere bijgerechten, maar gelukkig kan ik altijd nog een tweede BBQ aansteken hier. Verder kan ik niet veel meer zeggen dan dat de combinatie van aardappeltjes en gesmolten kaas het natuurlijk altijd goed doet en dat deze cheesy potatoes het dus ook prima deden naast een mooi stukje vlees!

Recept afdrukken Pin recept Deel op Facebook
No ratings yet
Voorbereidingstijd: 20 minuten
Bereidingstijd: 40 minuten
Totale tijd: 1 uur
Porties: 4 personen

Ingrediënten:

Overige Benodigdheden:

  • BBQ met Deksel
  • Aluminium BBQ Schaal of Ovenschaal
  • Knoflookpers

Instructies

  • Steek de BBQ aan en ga hierbij voor indirecte hitte en een temperatuur van ongeveer 200 graden.
  • Was en boen ondertussen de aardappelen schoon en snijd ze in ongeveer gelijke partjes. Ik snijd flinke aardappelen vaak in 6 parten en wat kleine in 4 parten.
  • Doe de aardappel partjes in een aluminium BBQ schaal of ovenschaal die op de BBQ gebruikt kan worden. Voeg de olijfolie toe, knijp de teentjes knoflook uit in de schaal en voeg naar smaak peper en zout toe. Hussel alles door elkaar zodat alle aardappeltjes in contact zijn gekomen met de olijfolie en de knoflook, peper en zout zich hebben verdeeld.
  • Is de BBQ op temperatuur? Zet de schaal dan op de BBQ en sluit de BBQ vervolgens met de deksel. Gaar de aardappeltjes nu 30 minuten en controleer dan of ze gaar zijn door er met een vork in te prikken. Zijn de aardappeltjes gaar? Strooi dan de geraspte kaas over de aardappeltjes en sluit de BBQ weer met de deksel. Laat de kaas nu in een minuut of 10 smelten.
  • Zijn de aardappeltjes mooi gaar en is de kaas gesmolten? Dan mag de schaal van de BBQ. Serveer de aardappeltjes direct. Eet smakelijk!
BBQ Junkie maakt gebruik van affiliate links in recepten en blogs. Door op één van deze links te klikken kom je bijvoorbeeld terecht bij Bol.com, Vanbeekumspecerijen.nl of Amazon. Als je vervolgens iets bij één van deze webwinkels koopt, ontvang ik daar commissie over, zonder dat jij extra betaalt. Zo steun je BBQ Junkie simpel tijdens het online shoppen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *