Iberico Secreto van de BBQ. Wordt het nog beter?

Iberico Secreto met Romesco

Laatst deelde ik al het recept voor Romesco, een heerlijk sausje op basis van geroosterde paprika’s, en dan mag een recept waarin de Romesco wordt gebruikt natuurlijk niet ontbreken. In dit recept combineerde ik dit Spaanse sausje met een mooi stukje vlees dat zijn herkomst ook in Spanje kent; Iberico Secreto. Misschien wel het lekkerste stukje varkensvlees om te grillen en dus heerlijk in combinatie met Romesco!

Fastfood, maar dan écht lekker? Ga voor deze Chicken Waffle Burgers!

Chicken Waffle Burgers

Voor dit recept raakte ik geïnspireerd door 2 recepten die al eerder online kwamen. Te beginnen met mijn recept voor kipnuggets van de BBQ. Dat wilde ik altijd al eens als burger proberen. Het tweede recept dat ik gebruikte als inspiratie was dat voor hartige wafels met pulled pork. Neem 2 wafels en ze doen hun werk als broodje. De krokante kipburgers ertussen, wat toppings en je hebt een heerlijke burger én een opvallende verschijning!

Hotdogs van de BBQ? Kom maar door!

Chili Dogs

Als je aan fast food denkt, kom je al gauw uit bij burgers en pizza. Maar voor mij horen hotdogs er ook bij. Als fast food bestaat een hotdog meestal uit een klef broodje met daarop een net warme worst en wat saus, maar maak je ze zelf dan kun je er echt wat moois van maken. Ok, het zal minder fast food zijn dan afhalen, maar het is zeker de moeite waard. Ga voor deze chili dogs van de BBQ bijvoorbeeld! Een vers broodje, belegd met een gegrilde hotdog, […]

Stoofvlees met een zomers tintje? Deze Lente Stoof is wat je zoekt!

Lente Stoof met Spaghetti

Stoofvlees wordt vaak gezien als een wat zwaarder gerecht dat het goed doet in de winter. Dan vinden we het allemaal heerlijk om urenlang te stoven en vervolgens heerlijk te eten. Maar stoofvlees kan ook prima in de lente en zomer, als je het geheel wat frisser en lichter maakt. Dit stoofvlees wordt bijvoorbeeld geserveerd met spaghetti, veldsla en ricotta en door zilveruitjes en cherrytomaatjes te gebruiken smaakt dit stoofvlees heerlijk zomers!

baked beans uitgelicht nieuw

Baked Beans

Meer BBQ dan baked beans gaat een bijgerecht van de BBQ niet worden. Baked Beans is dan ook een echte BBQ klassieker, die in zo’n beetje ieder BBQ restaurant in de Verenigde Staten wel op het menu staat. In allerlei varianten trouwens, want het is een gerecht waar enorm mee geëxperimenteerd wordt. Verwacht van baked beans overigens geen gezond BBQ bijgerecht want door BBQ saus, basterdsuiker en stroop toe te voegen krijg je voor een week suiker binnen. Desalniettemin is baked beans een BBQ gerecht dat je zeker eens moet […]

Het perfecte kippetje van de BBQ? Ga voor deze jalapeño popper chicken!

Jalapeño Popper Chicken

Om te imponeren met een gerecht van de BBQ hoef je niet de hele dag in de buitenkeuken te staan en is het echt niet per se nodig om met grote stukken duur vlees in de weer te gaan. Je kunt ook gewoon dit recept jalapeño popper chicken bereiden, binnen het uur klaar zijn en dan alle credits ontvangen voor de smaakexplosie die je jouw gasten hebt voorgeschoteld! Want geloof me, dit is lekker!

BBQ Recept voor Babi Pangang van buikspek

Babi Pangang van Buikspek

Een hele tijd geleden deelde ik al eens het recept voor babi pangang van de BBQ. Ik gebruikte toen procureur en ondanks dat dat heerlijk was kreeg ik ook berichten dat je babi pangang met buikspek hoort te maken. Dat moest ik dus maar eens proberen! Ik gebruikte ongeveer dezelfde bereiding als voor de babi pangang van procureur en het resultaat was heerlijk!

BBQ Recept voor Kip Cajun Spiesen

Kip Cajun Spiesen

Een spiesje van de BBQ doet het altijd goed. Zeker als je de spiesjes volledig zelf bereidt en ook nog eens serveert met een huisgemaakt sausje. Dat geldt dus ook voor deze kip cajun spiesen met limoen mayonaise. Deze kipspiesen hebben een klein beetje pit van de cajun kruiden, maar die wordt gelijk afgeblust door een heerlijke frisse limoen mayonaise. Klinkt dat niet goed?

BBQ Recept voor Cajun Kip Burgers

Cajun Kip Burgers

Vaak maken we hamburgers van gehakt en vooral burgers van rundvlees zijn populair. Daarna volgen ook wel burgers van varkensgehakt en kipgehakt. Je kunt echter ook burgers maken zonder gehakt te gebruiken. Bijvoorbeeld door een kipfilet te grillen en te gebruiken als burger. Dat deed ik ook in dit recept voor cajun kip burgers. Een heerlijke burger, die ook nog eens gezien mag worden!

Christmas Burgers

Christmas Burgers

Als we met Kerst het gourmetstel of de steengrill niet aanzetten, maar voor een driegangen kerstdiner gaan, denken we al gauw aan luxe gerechten en grote stukken vlees. Maar waarom zou je Kerstmis eigenlijk niet met een goede burger kunnen vieren? Met deze Christmas Burgers speel je in ieder geval op het thema in, dus wat mij betreft gaan we er voor!

Pittige gehaktballetjes met paprika mayonaise

Pittige Gehaktballetjes

De BBQ beginnen met een klein hapjes terwijl het hoofdgerecht wordt bereid is altijd een goed idee. Of een lekker avondje bestaande uit allerlei kleine hapjes. Ook niet verkeerd. Waar je ook voor kiest, deze spicy gehaktballetjes met een paprika mayonaise om de boel een beetje af te blussen, mogen op je lijstje! Dit hapje is relatief eenvoudig, is zo voorbereid en kost niet veel tijd om te bereiden op de BBQ. Paar prikkertjes er bij, pannetje op tafel en smullen maar!

BBQ Recept Road Kill Chicken

Roadkill Chicken

Hoewel de Beer Can Chicken een echte BBQ Klassieker is, vind ik het niet de beste manier om een hele kip te bereiden. Mijn voorkeur gaat uit naar een gevlinderde kip, ook wel bekend als roadkill chicken of spatchcock chicken. De naam Roadkill Chicken komt van de platte, denk aan overreden door een vrachtwagen, vorm van de kip. Door de kip plat te bereiden krijg je een gelijkmatigere garing en wordt ook het vel krokanter dan bij een Beer Can Chicken. Neemt niet weg dat ook een kip op een […]