Een tijdje terug ging ik voor het eerst met mijn wafelijzer aan de slag. Het is erg leuk om als dessert wafels te bakken en die te serveren met bijvoorbeeld aardbeien en slagroom, maar al snel kwamen de mogelijkheden tot echte BBQ wafels om de hoek. Hartige wafels met gesmolten cheddar en pulled pork zijn de eerste en ik verwacht dat er nog wel wat varianten gaan volgen!
Archieven
Turkse Pizza
Eén van mijn favoriete fast food snacks na het uitgaan is denk de Turkse pizza, ook wel bekend als lahmacun. Op de een of andere manier heb ik namelijk altijd honger na een avond stappen en een Turkse pizza gaat er dan altijd wel in! Ik wilde die lekkernij echter ook wel eens zelf maken en dan het liefst op de BBQ. En zelf Turkse pizza maken is dus nog veel lekkerder dan diegene je na het uitgaan eet. Dit recept moet je dan ook zeker eens proberen!
Kip Pesto Pizza
Een pizza hoeft niet veel ingrediënten te bevatten om lekker te zijn, als je maar goede en verse ingrediënten neemt en de tijd neemt om er iets lekkers mee te maken. Dat bewijst ook deze pizza met kip en pesto wel. Het pizzadeeg krijgt de tijd om lekker lang te rijzen, de pizzasaus mag rustig pruttelen en ook de pesto is vers gemaakt. Wat wil je eigenlijk nog meer?
Indiase Kip Paneer Spiesen
Hoewel India niet erg hoog op mijn lijstje staat met landen waar ik naar toe zou willen, houd ik wel erg van de Indiase keuken. Zo af en toe maak ik dan ook een Indiaas getint gerecht op de BBQ, zoals nu deze kip paneer spiesen. Paneer heeft in dit geval niets met paneren te maken, want paneer komt van het Perzische woord panir, dat kaas betekent. Paneer is dus een kaas, die wij vooral uit de Indiase keuken kennen. Ideaal dus om te gebruiken in deze spiesjes.
Kip Kerrie Burgers
Deed ik vorig jaar een lange tijd aan Burger Friday, heb ik dit jaar nog niet enorm veel nieuwe hamburger recepten geschreven. Daar moest met het online komen van deze Kip Kerrie Burgers maar weer eens verandering in komen, want ik blijf toch wel fan van een goede burger! Deze burgers bedacht ik toen ik één van de nieuwe smaken Dollie Sauce proefde: Pepper Curry. Die zit logischerwijs dan ook verwerkt in dit recept. En nee, ik krijg geen geld omdat ik deze saus heb gebruikt 😉
Tosti Rolletjes met Bacon
Soms kom je online recepten tegen waarvan je gelijk denkt ‘Dit wil ik eten!’. Dat had ik een tijdje terug bij een recept van Dennis van BBQ-NL. Ik geloof dat hij het ook weer ergens was tegengekomen en er zijn eigen draai aan had gegeven. Hoe dan ook, toen ik deze tosti rolletjes, of Bacon-kaassticks zoals Dennis ze heeft genoemd, zag, zette ik ze direct vrij hoog op mijn to-do lijst. En niet onterecht, want dit is echt goed! Ik heb een iets andere bereidingswijze aangehouden en de tip gebruikt […]
Cajun Kipspiesen met Mango Salsa
Als er in Nederland spiesjes op de BBQ gaan, gaat het 9 van de 10 keer om kipsaté. Wil je een keer iets anders bereiden, maar wel het gemak van spiesjes hebben? Dan zijn deze cajun kipspiesen met mango salsa iets voor jou! De spiesjes zijn licht pittig gekruid en worden geserveerd met een lekker frisse salsa. De bereiding is daarbij eenvoudig en de voorbereiding is zo gedaan. Kortom, zet deze spiesen maar op je to-do lijstje!
Halloumi Burgers
Een tijdje terug schafte ik Fire Food aan, het nieuwe BBQ boek van DJ BBQ. DJ BBQ ken je wellicht van de dingen die hij met Jamie Oliver heeft gedaan en nog steeds doet zo nu en dan. Ik volg hem al een hele tijd op social media en was dan ook erg benieuwd naar zijn boek. Tijdens het doorbladeren van het boek viel mijn oog gelijk op deze halloumi burgers. Deze vegetarische burgers moest ik dan ook proberen! En ze vielen in de smaak! Zet deze dus maar op […]
Saté Lilit Ayam
Bij saté van de BBQ denken we al snel aan stukje gemarineerde kip of varkenshaas op een stokje, geserveerd met satésaus. Maar saté betekent ‘op een stokje’ en kan dus met allerlei ingrediënten worden gemaakt. Deze saté lilit ayam is gemaakt met kigehakt, dat op smaak is gebracht en vervolgens om stengels sereh wordt gekneed. De saté wordt vervolgens op de BBQ gegrild en op de stengels sereh geserveerd. De saté lilit ayam heeft al genoeg smaak van zichzelf en heeft geen satésaus nodig. Ga jij hem proberen?
Spinazie & Artisjok Pizza
Als je pizza gaat bakken, dan begin je vaak automatisch al met het besmeren van de bodem met een saus op basis van tomaten. Maar dat hoeft dus helemaal niet! Er zijn ook genoeg pizza’s te bedenken zonder tomatensaus te gebruiken. Deze met artisjok & spinazie bijvoorbeeld! Combineer die twee met mozzarella, geraspte kaas en kruidenkaas en je hebt een heerlijke pizza! Ga jij hem proberen?
Witlof in Spek
Wil je wat groente serveren tijdens je volgende BBQ, dan hoeft dat helemaal niet moeilijk te zijn. Deze witlof in spek is makkelijk voor te bereiden, kost weinig tijd en is bovendien erg lekker. Witlof is absoluut niet mijn favoriete groente, maar van de BBQ wilde ik het nog wel een kans geven. En ik moet zeggen dat ik witlof van de BBQ wel erg lekker vind. En de ontbijtspek maakt natuurlijk ook een hoop goed!
Bacon & Geitenkaas Pizza
Zelf pizza’s bakken, daar kan geen diepvriespizza of plaatselijke afhaalpizza tegenop! Heerlijk vers deeg en dan zelf je pizza beleggen met verse ingrediënten. Veel beter wordt het niet! Helemaal niet als je de BBQ flink heet opstookt, de pizzasteen voorverwarmd en dan je pizza in een paar minuten afbakt. Heerlijk! Met een BBQ met deksel kun je een steenoven imiteren. Je kunt veel hogere temperaturen bereiken en zo dus in kortere tijd een pizza bakken. Deze pizza, met geitenkaas met bacon is er eentje die tot mijn favorieten van de […]