Sausage Burnt Ends

Het principe van Burnt Ends is een ding in de BBQ wereld. Het begon denk ik met brisket burnt ends, waar vervolgens de Pork Belly Burnt Ends een afgeleide van waren. Later kwam ik de hotdog burnt ends nog tegen en nog niet heel lang terug bracht Noskos met het recept voor Frikandel Burnt Ends ook een versie online. En toen dacht ik, dan moet ik mijn burnt ends creatie ook maar eens delen: Sausage Burnt Ends. Geen ingewikkeld recept of 1000 ingrediënten. Wel een hele lekkere BBQ snack voor bij de borrel!

Recept afdrukken Pin recept Deel op Facebook
5 van 2 stemmen
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 1 uur 15 minuten
Totale tijd: 1 uur 30 minuten
Porties: 4 personen

Ingrediënten:

  • 4 Varkens Braadworsten
  • 2 eetlepels Amerikaanse Mosterd
  • 2 eetlepels BBQ Rub (kies je favoriet)
  • 3 eetlepels BBQ Saus
  • 2 eetlepels Roomboter

Overige Benodigdheden:

  • BBQ met Deksel
  • Aluminium BBQ Schaal

Instructies

  • Steek de BBQ aan en ga hierbij voor indirecte hitte en een temperatuur van ongeveer 120 graden.
  • Haal ondertussen de braadworsten uit de verpakking en dep ze rondom droog. Bestrijk ze vervolgens rondom met de mosterd en bestrooi ze vervolgens met je favoriete BBQ rub.
  • Is de BBQ op temperatuur? Voeg dan je rookhout toe (ik gebruikte een chunk kersenhout) en leg de braadworsten op de BBQ. Sluit de BBQ met de deksel en rook de worsten nu ongeveer 45 minuten.
  • Haal na de braadworsten na 45 minuten van de BBQ en snijd ze allemaal in 4 gelijke delen. Doe deze in de aluminium BBQ schaal en verdeel er vervolgens de roomboter en BBQ saus over.
  • Zet de BBQ schaal nu op de BBQ en sluit de BBQ weer met de deksel. Laat de sausage burnt ends nu staan tot de boter is gesmolten en de BBQ saus een beetje is gaan karamelliseren. Dit duurt zo’n 30 minuten.
  • Haal na 30 minuten de schaal van de BBQ en serveer de sausage burnt ends direct, uiteraard met een paar prikkers en een biertje. Eet smakelijk!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *