Thai Style Kipsaté

De kipsaté is hoogstwaarschijnlijk nog altijd het meest bereidde gerecht op de Nederlandse BBQ’s. Helaas nog vaak kant-en-klaar uit de supermarkt, terwijl je in een handomdraai zelf heerlijke saté maakt. Met dit kipsaté recept in Thaise stijl daag ik je uit om die supermarktstokjes eens te laten liggen en zelf aan de slag te gaan met heerlijke kippendijen en een handjevol ingrediënten, waarmee je zowel een heerlijke marinade voor de kip, als een homemade pindasaus maakt. Klinkt goed toch?

Recept afdrukken Pin recept Deel op Facebook
5 van 1 stem
Voorbereidingstijd: 20 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Marineren: 1 uur
Totale tijd: 1 uur 40 minuten
Gang: Hoofdgerecht
Trefwoord: kipsaté, thaise kipsaté
Porties: 6 personen

Ingrediënten:

  • 500 gram kippendijen
  • 0,5 Ananas
  • 4 eetlepels Sojasaus
  • 4 eetlepels Donkere Basterdsuiker
  • 1 eetlepel Vissaus
  • 1 Limoen
  • 2 theelepels Sriracha
  • 1 teen Knoflook
  • 2 cm Verse Gember
  • 6 eetlepels Pindakaas
  • 120 milliliter Kokosmelk
  • 30 milliliter Sojasaus
  • 1 Bosui
  • 1 Rode Peper
  • 1 handje Pinda’s

Overige Benodigdheden:

  • BBQ met Deksel
  • 6 (houten) Spiesen
  • Keukenmachine
  • Ziplock Zak

Instructies

  • Neem de keukenmachine en doe hier de 4 eetlepels sojasaus, basterdsuiker, vissaus, rasp en sap van de limoen, 1 theelepel sriracha, knoflook en gember in en draai tot een gladde marinade.
  • Snijd ondertussen de kippendijen in blokjes van ongeveer 2 cm groot. Doe de blokje kip in een ziplock zak en giet hier de marinade bij. Druk zoveel mogelijk lucht uit de zak en sluit af. Laat de kip nu minimaal een uur marineren.
  • Gebruik je straks houten spiesen? Leg deze dan even in het water, zodat ze wat vocht op kunnen nemen. Zo verbranden ze minder snel op de BBQ.
  • Snijd vervolgens de ananas alvast in blokjes die ongeveer even groot zijn als de blokjes kip.
  • Heeft de kip lang genoeg gemarineerd? Haal de kip dan uit de koeling. Steek daarna de BBQ aan en ga hierbij voor een combinatie van directe en indirecte hitte en een temperatuur van ongeveer 160 graden.
  • Neem nu de houten spiesen en rijg hier om en op blokjes kip en ananas op. Leg de spiesen op een bord en wacht tot de BBQ op temperatuur is.
  • Is de BBQ op temperatuur? Leg die saté dat op het indirecte deel van de BBQ en sluit de BBQ met de deksel. Gaar de kipsaté nu 10 minuten.
  • Zet ondertussen een steelpannetje op laag vuur en doe hier de kokosmelk, de resterende sojasaus, de pindakaas en een theelepel sriracha in. Warm de ingrediënten al roerend goed door, tot je een mooie pindasaus hebt.
  • Na 10 minuten op het indirecte deel van de BBQ, mogen de spiesen worden verplaatst naar het directe deel, waar de saté 4 á 5 minuutjes per kan mag worden gegrild.
  • Na in totaal ongeveer 20 minuten op de BBQ is je Thai Style Kipsaté klaar en mogen de spiesen van de BBQ.
  • Neem nu een serveerplank en leg hier de spiesen op. Lepel wat van de pindasaus over de spiesen. Snijd daarna het bosuitje en de rode peper in dunne ringen en hak de pinda’s grof door. Bestrooi de spiesen met de bosui, rode peper en pinda’s en serveer direct met de rest van de pindasaus. Eet smakelijk!
Thai Style Kipsaté

Eén reactie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *