Waar we in Nederland veel met rundergehakt werken wordt in bijvoorbeeld Turkije veel meer met lamsgehakt gedaan. En met dat lamsgehakt maken ze de lekkerste gerechten op de grill. Ik houd zelf enorm van de smaak van lamsvlees en ook tegen lamsgehakt eg ik geen nee. Zeker niet als het gehakt wordt omgetoverd in deze lekker lamsköfte met yoghurt harissa dip! Het vlees is heerlijk kruidig en de dip is fris en pittig tegelijk. Heerlijk!

Voorbereidingstijd: 20 minuten minuten
Bereidingstijd: 10 minuten minuten
Totale tijd: 30 minuten minuten
Porties: 4 personen
Voorkomt dat je scherm op zwart gaat
Ingrediënten:
- 300 gram Lamsgehakt
- 1 Ei
- 1 grote Sjalot
- 1 teen Knoflook
- 1,5 theelepels Gemalen Komijn
- 1 theelepel Gemalen Kaneel
- 1 theelepel Chilipoeder
- 1 eetlepel Gedroogde Peterselie
- 1 theelepel Gedroogde Munt
- Paneermeel
- Versgemalen Zwarte Peper
- Zeezout
- 6 eetlepels Turkse Yoghurt (Griekse mag ook)
- 1 theelepel Harissa
Overige Benodigdheden:
- BBQ met Deksel
- Spiesen
Instructies
- Steek de BBQ aan en ga hierbij voor directe hitten en een temperatuur van ongeveer 160 graden. Ga je houten spiesen gebruiken? Leg deze dan even in een laagje water, zodat ze wat vocht opnemen en minder snel verbranden op de BBQ.
- Neem ondertussen een mengkom en doe hier het lamsgehakt en het ei in. Snipper de sjalot en teen knoflook goed fijn en voeg toe. Voeg daarna ook de komijn, kaneel, chili, peterselie en munt toe. Voeg nu flink wat zwarte peper en zeezout naar smaak toe en meng alle ingrediënten door elkaar. Is het mengsel nog wat te nat? Meng dan wat paneermeel door het gehakt, tot je het mengsel goed om je spiesen kunt kneden.
- Verdeel het gehaktmengsel nu in 8 gelijke delen en vorm hier gehaktballen van. Neem daarna de spiesen en prik de gehakt ballener op. Kneed ze vervolgens een beetje om de spiesen heen, zodat ze goed blijven zitten.
- Is de BBQ op temperatuur? Dan mogen de spiesen het rooster op. Sluit de BBQ vervolgens met de deksel en gril de köfte 5 minuten. Draai de spiesen vervolgens om en gril nog eens 5 minuten.
- Nee ondertussen een kleiner mengkommetje en doe daar de yoghurt en harissa in. Meng dit losjes door elkaar.
- Zijn de lamsköfte gaar? Dan mogen de spiesen van de BBQ. Serveer ze samen met de yoghurt harissa dip. Eet smakelijk!
BBQ Junkie maakt gebruik van affiliate links in recepten en blogs. Door op één van deze links te klikken kom je bijvoorbeeld terecht bij Bol.com, Vanbeekumspecerijen.nl of Amazon. Als je vervolgens iets bij één van deze webwinkels koopt, ontvang ik daar commissie over, zonder dat jij extra betaalt. Zo steun je BBQ Junkie simpel tijdens het online shoppen!