bacon pineapple pizza uitgelicht

Bacon & Pineapple Pizza

Met het recept voor deze pizza schop ik waarschijnlijk alle Italianen en een hoop andere pizza liefhebbers tegen het zere been. Ananas op een pizza is volgens velen namelijk not done en in Italië waarschijnlijk zelfs een doodzonde. De combinatie van BBQ saus, spek en gekaramelliseerde ananas is er echter één die zich uitstekend leent voor een pizza. Wat lekkere geraspte mozzarella er over en je hebt een heerlijke pizza. Alleen zorgen dat je geen Italianen of anti-ananas-op-een-pizza betogers uitnodigt als je deze pizza’s gaat bakken!

grilled chicken salad uitgelicht

Grilled Chicken Salad

Ben je net zo’n BBQ fanaat als ik, maar moet er toch ook wel eens iets gezonds op tafel komen af en toe? Geen probleem, want ook daarvoor kun je gewoon de BBQ aansteken! Kijk deze Grilled Chicken Salad maar. Mooi bereidde kipfilets van de BBQ en gegrilde paprika’s en rode ui. Nog wat slablaadjes en een avocado en je hebt een heerlijke salade, terwijl je toch de BBQ aan hebt gestoken. Ideaal!

kip jambalaya uitgelicht

Kip Jambalaya

Ik gebruik de BBQ de laatste tijd steeds vaker om gerechten te bereiden in de paella pan. Eerder al verscheen er een recept voor paella op mijn blog en nu komt daar ook een recept voor Kip Jambalaya bij. Kip Jambalaya heeft wel iets weg van paella, maar komt qua bereiding dichter in de buurt van risotto. Want waar je bij paella niet meer mag roeren zodra er bouillon de pan in gaat, is dat bij Kip Jambalaya wel toegestaan. Mijn Kip Jambalaya van de BBQ is er een met […]

street corn nachos uitgelicht2

Street Corn Nacho’s

Eén van mijn favoriete voorgerechten en snacks van de BBQ zijn nacho’s. Voor zo’n skillet vol nacho’s met gesmolten kaas en andere lekkere ingrediënten kun je me echt wakker maken! Ik heb dan ook al varianten met onder andere pulled pork en pulled chicken online staan en met dit recept volgt ook een heerlijke street corn variant. Een heerlijke schaal vol nacho’s, met al het lekkers van de Mexicaanse street corn. Heerlijk!

vietnamese varkens spiesjes uitgelicht

Vietnamese Varkens Spiesjes

Alweer wat jaren terug ben ik op reis geweest in Vietnam en daar ben ik enorm fan geworden van de Vietnamese keuken. Je kunt er enorm gevarieerd eten en tijdens de bijna 4 weken dat we door het land reisden is het eten eigenlijk nooit gaan vervelen. Tijd dus om die Vietnamese smaken naar de eigen achtertuin te halen met deze varkens spiesjes die gebaseerd zijn op die heerlijke Vietnamese keuken. Uiteraard met een lekkere dipsaus om de spiesjes in te dippen. Heerlijk!

chicken pot pie uitgelicht

Chicken Pot Pie

Op de BBQ kun je al heel veel verschillende bereidingen doen. Met een paar accessoires vergroot je die mogelijkheden nog meer. Ik schreef al eens een blog met leuke BBQ accessoires en met één van die accessoires ging ik in dit recept aan de slag: de skillet. In een skillet kun je van alles bereiden. Ik maak er regelmatig nacho’s in, maar dit keer ging ik voor een zogeheten ‘one pan dinner’ door een chicken pot pie te maken. Een soort kippenragout met verschillende groenten en afgedekt met een deksel […]

Kaasdip met Bacon & Ui

Bacon Kaas Ui Dip

Een avondje gezellig borrelen voor de boeg en op zoek naar een lekker BBQ gerecht voor bij een drankje? Of begin je je BBQ graag met een lekker kazig voorgerecht? Dan is deze kaasdip met bacon en ui iets voor jou! Serveer hem met een stokbroodje, laat iedereen lekker zelf dippen en ik weet zeker dat je gasten de volgende keer weer willen dat je de BBQ aansteekt en dit gerecht in je vaste repertoire terecht komt!

Goulash van Wild Zwijn

Wild Zwijn Goulash

In de herfst en winter periode gaat de BBQ bij mij zeker niet terug de schuur in. Er komen echter wel heel andere gerechten van de BBQ dan in de zomer. In de herfst en winter ga ik namelijk graag voor stoofpotjes van de BBQ. Zo maakte ik al eens lekker stoofvlees van rund en een heerlijke herfst stoof. Dit keer weer een lekker stoofgerecht, maar dan met vlees van wild zwijn. Deze wild zwijn goulash is heerlijk in de koudere maanden en is dan ook zeker een aanrader om […]

Peren in Bladerdeeg

Peren in Bladerdeeg

Een toetje van de BBQ hoort er bij mij vaak wel bij. En vaak probeer ik mensen dan ook te verrassen met iets dat ze niet zo snel van de BBQ verwachten. Daarnaast wil het oog natuurlijk ook wat en zeker bij desserts is het leuk als je gerecht er mooi uit ziet. Dat zit bij deze heerlijke peren in bladerdeeg wel goed. De smaak ook trouwens, want dit BBQ dessert ga ik zeker vaker bereiden!

Procureur Rollade met Mosterdsaus

Procureur Rollade met Mosterdsaus

Bij procureur denk je misschien al snel aan het bereiden van pulled pork. Je kunt echter veel meer met dit mooie stukje varkensvlees. Zo maakte ik bijvoorbeeld ook al eens babi pangang van procureur. Een rollade maken kan echter ook. Met een Livar procureur rollade van The Butchery bereidde ik een heerlijke gerookte variant, die ik serveerde met een mosterdsaus. En die saus maak je natuurlijk ook zelf.

Low & Slow Oosterse Stijl Spareribs

Spareribs Oosterse Stijl

Spareribs blijven voor mij toch wel echt het ultieme BBQ gerecht! In geen restaurant zijn ze net zo lekker als wanneer ik ze zelf maak en als we gasten hebben, dan krijg ik er ook altijd complimenten over. Daarnaast is het natuurlijk het perfecte BBQ gerecht om een zondag niks doen te verantwoorden, waarbij je ook nog eens zeker weet dat je op tijd kunt eten. Dat is bij bijvoorbeeld pulled pork nog wel eens anders, omdat je daar van een kerntemperatuur uit gaat. Bij spareribs staat de bereidingstijd vast. […]

Zoete Aardappelen met Pulled Chicken

Pulled Chicken Sweet Potatoes

Ik weet zeker dat je wel eens een gepofte aardappel hebt gegeten. Klassiek met zure room, of wellicht een andere variant. Sterker nog, waarschijnlijk heb je ze ook wel eens zelf gemaakt. Op de BBQ, of in de oven. Maar heb je hetzelfde ook wel eens met zoete aardappelen gedaan? Nee? Snel doen dan! En als je dan toch aan de slag gaat, ga dan gelijk voor deze heerlijke variant met een vulling van pulled chicken en een lekker fris sausje op basis van yoghurt.