Hasselback Chicken Fajita Style

Fajita Hasselback Chicken

De eerdere recepten met hasselback kipfilets vielen goed in de smaak en dus was ik weer op zoek naar een nieuwe variant. Eerder ging ik voor Kip Caprese en Jalapeño Popper Chicken, dit keer ging op de Mexicaanse toer met Fajita Hasselback Chicken. Heerlijke ingesneden kipfilets, waarbij de inkepingen zijn gevuld en er tot slot wat kaas over is gesmolten. Aanrader!

Fajita Hasselback Chicken
Recept afdrukken Pin recept Deel op Facebook
5 van 1 stem
Voorbereidingstijd: 30 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Totale tijd: 50 minuten
Gang: Hoofdgerecht
Trefwoord: fajita, hasselback, kip, kipfilet
Porties: 4 personen

Ingrediënten:

Overige Benodigdheden:

Instructies

  • Steek de BBQ aan en ga hierbij voor indirecte hitte en een temperatuur van ongeveer 160 graden.
  • Haal ondertussen de kipfilets uit de koeling en dep ze droog met keukenpapier. Meng alle specerijen met elkaar en bestrooi de kipfilets rijkelijk met de kruidenmix. Snijd in de kipfilets nu om de 2 cm inkepingen, maar snijd ze niet door. Stop ongeveer een centimeter voor je de kipfilet zou doorsnijden.
  • Was de paprika’s en snijd ze in dunne repen. Snijd ook de rode ui in dunne halve ringen.
  • Vul nu iedere inkeping in de kipfilets met een reepje rode paprika, gele paprika en rode ui. Herhaal dit tot alle inkepingen zijn gevuld.
  • Is de BBQ ondertussen op temperatuur gekomen? Leg de kipfilets dan voorzichtig op het BBQ rooster en sluit de BBQ met de deksel. Gaar de kipfilets nu in 15 tot 20 minuten gaar, waarbij je de geraspte kaas 5 minuten voor het eind over de kipfilets verdeeld om mee te smelten. De kipfilets zijn gaar als er een kerntemperatuur van 70 graden is bereikt. Haal de kipfilets nu voorzichtig weer van de BBQ en laat ze heel even een paar minuutjes rusten voor je ze serveert. Eet smakelijk!
Fajita Hasselback Chicken
Hasselback Chicken Fajita
Fajita Hasselback Chicken

4 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *