De eerdere recepten met hasselback kipfilets vielen goed in de smaak en dus was ik weer op zoek naar een nieuwe variant. Eerder ging ik voor Kip Caprese en Jalapeño Popper Chicken, dit keer ging op de Mexicaanse toer met Fajita Hasselback Chicken. Heerlijke ingesneden kipfilets, waarbij de inkepingen zijn gevuld en er tot slot wat kaas over is gesmolten. Aanrader!
Voorbereidingstijd: 30 minuten minuten
Bereidingstijd: 20 minuten minuten
Totale tijd: 50 minuten minuten
Porties: 4 personen
Voorkomt dat je scherm op zwart gaat
Ingrediënten:
- 4 Kipfilets
- 0,5 Rode Paprika
- 0,5 Gele Paprika
- 1 Rode Ui
- 80 gram Geraspte Kaas
- 1 eetlepel Gerookt Paprikapoeder
- 1 theelepel Zout
- 1 theelepel Chilipoeder
- 0,5 theelepel Uienpoeder
- 0,5 theelepel Knoflookpoeder
- 1 theelepel Gemalen Komijn
- 2 theelepels Gedroogde Oregano
Overige Benodigdheden:
- BBQ met Deksel
Instructies
- Steek de BBQ aan en ga hierbij voor indirecte hitte en een temperatuur van ongeveer 160 graden.
- Haal ondertussen de kipfilets uit de koeling en dep ze droog met keukenpapier. Meng alle specerijen met elkaar en bestrooi de kipfilets rijkelijk met de kruidenmix. Snijd in de kipfilets nu om de 2 cm inkepingen, maar snijd ze niet door. Stop ongeveer een centimeter voor je de kipfilet zou doorsnijden.
- Was de paprika’s en snijd ze in dunne repen. Snijd ook de rode ui in dunne halve ringen.
- Vul nu iedere inkeping in de kipfilets met een reepje rode paprika, gele paprika en rode ui. Herhaal dit tot alle inkepingen zijn gevuld.
- Is de BBQ ondertussen op temperatuur gekomen? Leg de kipfilets dan voorzichtig op het BBQ rooster en sluit de BBQ met de deksel. Gaar de kipfilets nu in 15 tot 20 minuten gaar, waarbij je de geraspte kaas 5 minuten voor het eind over de kipfilets verdeeld om mee te smelten. De kipfilets zijn gaar als er een kerntemperatuur van 70 graden is bereikt. Haal de kipfilets nu voorzichtig weer van de BBQ en laat ze heel even een paar minuutjes rusten voor je ze serveert. Eet smakelijk!
BBQ Junkie maakt gebruik van affiliate links in recepten en blogs. Door op één van deze links te klikken kom je bijvoorbeeld terecht bij Bol.com, Vanbeekumspecerijen.nl of Amazon. Als je vervolgens iets bij één van deze webwinkels koopt, ontvang ik daar commissie over, zonder dat jij extra betaalt. Zo steun je BBQ Junkie simpel tijdens het online shoppen!
Lekker recept weer👍
Goed om te horen!
Wat een heerlijk recept. Hier in huis waren ze er erg blij mee.
Goed om te horen! Leuk dat je een berichtje stuurt 🙂
Was lekker en recept goed te volgen. Kip lekker mals. “bestrooi de kipfilets rijkelijk met de kruidenmix”. Dat is bij mij denk ik alleen té rijkelijk geweest, haha.
Goed om te horen dat het heeft gesmaakt! Hopelijk heeft het te veel aan kruidenmix de pret niet mogen drukken 😉
Hij was heerlijk en zo makkelijk
Goed om te horen dat het heeft gesmaakt!
Top recept, heb ook goede kip van groothandel dus niet bewerkt. Maar erg sappig blijft de filet door de groentes!! zeker een aanrader
Thanks! Goed om te horen 🙂
Afgelopen weekend gemaakt was heerlijk
Men wil dit vaker
Goed om te horen!
Wauw! Deze is lekker! Bedankt voor het recept.
Goed om te horen Bernard! Hier ook wel één van de favorieten!