Kip Caprese

Kip Caprese

Een tijdje terug deelde ik het recept voor Jalapeño Popper Chicken, waarbij je een kipfilet voorziet van inkepingen, die je vervolgens vult. Smaakte heerlijk en ik vond dat er zo leuk uit zien dat ik op zoek ging naar een andere lekkere vulling. Uiteindelijk dook ik de Italiaanse hoek in en kwam ik uit bij de caprese. Mozzarella, tomaat en pesto. Dat combineert natuurlijk heel goed met kip en dat moest hem worden. De kip Caprese was geboren en met dit recept kun jij dit gerecht nu ook bereiden!

Kip Caprese van de BBQ
Kip Caprese van de BBQ

Hoofdgerecht

2 personen

40 minuten

Ingrediënten

– 2 Grote Kipfilets
– 1 Tomaat
– 1 Bol Mozzarella
– 3 eetlepels Groene Pesto
– Versgemalen Zwarte Peper
– Grof Zeezout

Overige Benodigdheden

– BBQ met Deksel
Kernthermometer

Bereiding

Steek de BBQ aan en ga hierbij voor indirecte hitte en een temperatuur van ongeveer 160 graden.

Haal ondertussen de kipfilets uit de koeling en dep ze droog met keukenpapier. Bestrooi ze met versgemalen zwarte peper en wat grof zeezout. Snijd in beide kipfilets nu om de 2 cm inkepingen, maar snijd ze niet door. Stop ongeveer een centimeter voor je de kipfilet zou doorsnijden.

Was de tomaat en snijd deze in dunne plakken. Snijd de plakken vervolgens door de helft. Dep de bol mozzarella een beetje droog en snijd deze vervolgens ook in plakken, die je daarna ook halveert. Pak nu ook de pesto er bij.

Vul nu iedere inkeping in de kipfilet met een halve plak tomaat, een halve plak mozzarella en een beetje pesto. Herhaal dit tot alle inkepingen zijn gevuld.

Is de BBQ ondertussen op temperatuur gekomen? Leg de kipfilets dan voorzichtig op het BBQ rooster en sluit de BBQ met de deksel. Gaar de kipfilets nu 15 tot 20 minuten, tot het vlees een kerntemperatuur van 70 graden heeft bereikt. Haal de kipfilets dan weer voorzichtig van de BBQ en laat ze heel even een paar minuutjes rusten voor je ze serveert. Eet smakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *