Het perfecte kippetje van de BBQ? Ga voor deze jalapeño popper chicken!

Jalapeño Popper Chicken

Om te imponeren met een gerecht van de BBQ hoef je niet de hele dag in de buitenkeuken te staan en is het echt niet per se nodig om met grote stukken duur vlees in de weer te gaan. Je kunt ook gewoon dit recept jalapeño popper chicken bereiden, binnen het uur klaar zijn en dan alle credits ontvangen voor de smaakexplosie die je jouw gasten hebt voorgeschoteld! Want geloof me, dit is lekker!

Eens wat anders doen met kip op de BBQ? Ga voor deze jalapeño popper chicken!
Eens wat anders doen met kip op de BBQ? Ga voor deze jalapeño popper chicken!

Hoofdgerecht

2 personen

45 minuten

Ingrediënten

– 2 Kipfilets met Vel
– 30 gram Geraspte Cheddar
– 2 eetlepels Roomkaas
– 1 eetlepel Limoensap
– 1 Jalapeño
– 1 theelepel BBQ Rub (kies je favoriet)
– Versgemalen Zwarte Peper
– Grof Zeezout

Overige Benodigdheden

– BBQ met Deksel
– Scherp Mes
Kernthermometer

Bereiding

Steek de BBQ aan en ga hierbij voor indirect hitte en een temperatuur van ongeveer 175 graden. Haal de kipfilets uit de verpakking en dep ze droog met keukenpapier.

Meng in een kommetje de roomkaas met het limoensap en de BBQ rub. Snipper de jalapeño goed fijn en roer deze met de geraspte cheddar door de roomkaas.

Bestrooi nu de vleeskant van de kipfilets met peper en zout en snijd in de kant van het vel de kipfilets overdwars een aantal keren in, maar niet door. Zorg dat er een aantal inkepingen ontstaan die je kunt vullen met het roomkaas mengsel. Vul iedere inkeping nu met het mengsel en zorg dat je alle een beetje goed aandrukt.

Is de BBQ op temperatuur? Dan mogen de kipfilets op de BBQ. Sluit de BBQ met de deksel en gaar de kipfilets in ongeveer 20 minuten gaar. De kip is gaar bij een kerntemperatuur van 70 graden.

Haal de jalapeño popper kipfilets van de BBQ en laat ze een paar minuutjes rusten voor je ze serveert. Eet smakelijk!

Eens wat anders doen met kip op de BBQ? Ga voor deze jalapeño popper chicken!

2 reacties

  1. Lekker van gegeten weer hoor, bedankt!
    De groene jalapeno was vers nog wel pittig maar eenmaal op de kip uit de bbq was dat er wel af. Dus denk dat ik nog wat peper oid in de roomsaus doe volgende keer 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *