Paddenstoelen Taartjes

Een avond met hapjes van de BBQ op de planning? Of op zoek naar een lekker voorgerecht van de BBQ? Dan kan ik je deze paddenstoelentaartjes van harte aanbevelen. Een leuke bereiding, serveert makkelijk en is ook nog eens uit de hand te eten. En die gruyère geeft natuurlijk een heerlijke smaak aan deze paddenstoelentaartjes. Een aanrader is wel om een lekker grote pizzasteen te gebruiken, zodat je wat meer taartjes tegelijk kunt bakken op de BBQ.

Recept afdrukken Pin recept Deel op Facebook
5 van 1 stem
Voorbereidingstijd: 20 minuten
Bereidingstijd: 40 minuten
Totale tijd: 1 uur
Porties: 4 personen

Ingrediënten:

Overige Benodigdheden:

  • BBQ met Deksel
  • Koekenpan of Skillet
  • Bakpapier

Instructies

  • Steek de BBQ aan en ga daarbij voor directe hitte en een temperatuur van ongeveer 175 graden.
  • Maak ondertussen de champignons schoon en snijd ze in plakken. Snipper ook de teen knoflook goed fijn.
  • Is de BBQ op temperatuur? Zet dan de koekenpan of skillet op de BBQ en voeg er wat olijfolie aan toe. Laat dit warm worden.
  • Voeg nu de champignons toe en bak ze al roerend 5 á 7 minuten, tot ze een beetje beginnen te slinken. Breng ze dan op smaak met versgemalen peper en zeezout en bak nog 5 minuten door. Voeg tot slot de knoflook toe en bak nog 1 minuut mee. Haal daarna de pan van de BBQ en laat afkoelen.
  • Maak de BBQ nu gereed voor indirecte hitte en een temperatuur van ongeveer 200 graden.
  • Neem nu het bakpapier en knip hier een cirkel uit met dezelfde diameter als die van je pizzasteen.
  • Haal het bladerdeeg uit de vriezer en laat dit ontdooien. Steek vervolgens een cirkel uit iedere plak bladerdeeg en prik hier met je vork wat gaatjes in. Leg zoveel plakken bladerdeeg als past op het bakpapier en beleg iedere cirkel bladerdeeg met wat van de champignons.
  • Is de BBQ op temperatuur? Leg dan de pizzasteen op het rooster en schuif hier het bakpapier met de paddenstoelentaartjes op. Sluit de BBQ met de deksel en bak de paddenstoelentaartjes 10 minuten.
  • Strooi na 10 minuten de gruyère over de paddenstoelentaartjes en sluit de BBQ weer met de deksel. Bak de paddenstoelentaartjes nu nog eens 10 minuten, tot het bladerdeeg mooi krokant is en de kaas is gesmolten.
  • Zijn je paddenstoelentaartjes klaar? Haal ze dan van de BBQ en leg ze op een serveerplank. Serveer direct. Eet smakelijk!

Notities

Ik gebruikte voor de bereiding van deze paddenstoelentaartjes een BBQ met een zijbrander, waar ik de champignons bereidde. Het is dan niet nodig om eerst voor directe hitte te gaan bij het aansteken van de BBQ. Je zou het bereiden van de champignons eventueel ook op het fornuis kunnen doen. Zo kun je de BBQ vanaf het begin voorbereiden voor de indirecte bereiding met de pizzasteen.
Paddenstoelentaartjes van de BBQ
Paddenstoelentaartjes van de pizzasteen

2 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.