Italiaans Gehaktbrood

Een gehaktbrood van de BBQ is wat mij betreft altijd een goed idee! Ik bereidde er al diversen op mijn BBQ en daar kwam er onlangs weer één bij in de vorm van dit Italiaanse Gehaktbrood van de BBQ. Gevuld met mozzarella en afgetopt met je favoriete pastasaus en geraspte Parmezaanse kaas. Ruim een uur op de BBQ en dan lekker aansnijden en serveren! Aanrader om binnenkort eens op de BBQ te bereiden, dus zorg dat je alvast een rookplankje in huis hebt!

Recept afdrukken Pin recept Deel op Facebook
5 van 4 stemmen
Voorbereidingstijd: 30 minuten
Bereidingstijd: 1 uur 15 minuten
Totale tijd: 1 uur 45 minuten
Porties: 6 personen
calorieën: 490kcal

Ingrediënten:

Overige Benodigdheden:

Instructies

  • Steek de BBQ aan en ga hierbij voor een combinatie van directe en indirecte hitte en een temperatuur van ongeveer 200 graden.
  • Neem ondertussen een ruime mengkom en doe hier het gehakt in. Voeg er vervolgens 100 milliliter van je pastasaus aan toe, samen met de eieren, Italiaanse kruiden, peper, zout en de helft van het paneermeel.
  • Meng nu alle ingrediënten goed door elkaar. Is het gehaktmengsel nog te nat? Voeg dan nog meer paneermeel toe. Het mengsel moet iets ‘natter’ zijn dan voor bijvoorbeeld burgers, maar je moet er wel een gehaktbrood van kunnen vormen.
  • Neem nu het gehakt en maak er een grote plak van, die ongeveer even breed is als je rookplankje. Verdeel vervolgens de bolletjes mini mozzarella over het midden en rol deze in het gehakt. Vorm er vervolgens een ovaalvormig gehaktbrood van, dat op je rookplank past. Kneed de naden hierbij goed dicht, zodat de mozzarella niet kan ontsnappen.
  • Is de BBQ op temperatuur? Leg het gehaktbrood dan op je rookplank en steek de probe van je kernthermometer in het midden van het gehaktbrood.
  • Leg de rookplank nu op het directe deel van de BBQ en sluit de BBQ met de deksel. Gaar het gehaktbrood nu eerst tot een kerntemperatuur van 60 graden, waarbij je af en toe controleert of de rookplank niet vlam vat. Mocht dat gebeuren, dan kun je de rookplank naar het indirecte deel van de BBQ. Bij mij duurde het ongeveer een uur tot de kerntemperatuur van 60 graden was bereikt.
  • Bij een kerntemperatuur van 60 graden is het tijd om de resterende pastasaus over het gehaktbrood te verdelen. Bestrooi het gehaktbrood daarna met de geraspte Parmezaanse kaas en sluit de BBQ weer met de deksel en gaar het gehaktbrood tot een kerntemperatuur van 65 graden. Dit duurde bij mij nog een minuut of 10.
  • Haal het Italiaanse Gehaktbrood van de BBQ en laat 5 minuten rusten. Verplaats het gehaktbrood vervolgens naar een snij- of serveerplank en snijd het in mooie plakken. Dit kun je uiteraard ook aan tafel doen, met je gasten er bij! Eet smakelijk!

Benadering van voedingswaarden

Calories: 490kcal | Carbohydrates: 14g | Protein: 33g | Fat: 34g | Saturated Fat: 14g | Polyunsaturated Fat: 1g | Monounsaturated Fat: 14g | Trans Fat: 2g | Cholesterol: 169mg | Sodium: 673mg | Potassium: 502mg | Fiber: 2g | Sugar: 2g | Vitamin A: 466IU | Vitamin C: 5mg | Calcium: 230mg | Iron: 4mg
BBQ Junkie maakt gebruik van affiliate links in recepten en blogs. Door op één van deze links te klikken kom je bijvoorbeeld terecht bij Bol.com, Vanbeekumspecerijen.nl of Amazon. Als je vervolgens iets bij één van deze webwinkels koopt, ontvang ik daar commissie over, zonder dat jij extra betaalt. Zo steun je BBQ Junkie simpel tijdens het online shoppen!
Italiaans Gehaktbrood van de BBQ

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept