gevulde pompoen uitgelicht

Gevulde Pompoen

In Nederland draait BBQ’en toch nog vaak om veel vlees. Ook ik maak me er wel eens schuldig aan. Tijd om dat dus weer een beetje te compenseren met een verrassend gerecht dat ook prima als doordeweekse maaltijd geserveerd kan worden. Deze gevulde pompoen bevat ook vlees, maar dit gerecht bestaat toch grotendeels uit groenten. De combinatie van half-om-half gehakt, spinazie en kastanjes werkt erg goed met de geitenkaas en de pompoen en ik kan je deze gevulde pompoen van de BBQ dan ook zeker aanraden!

gevulde pompoen recept
Recept afdrukken Pin recept Deel op Facebook
5 van 3 stemmen
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 1 uur 10 minuten
Totale tijd: 1 uur 25 minuten
Porties: 4 personen

Ingrediënten:

Overige Benodigdheden:

 • BBQ met Deksel
 • Koekenpan
 • Scherp Mes
 • Vergiet

Instructies

 • Steek de BBQ aan en ga hierbij voor indirecte hitte en een temperatuur van ongeveer 200 graden.
 • Snijd nu de bovenkant van de pompoen en lepel de zaden er uit.
 • Is de BBQ op temperatuur? Leg de pompoen dan op het rooster en sluit de BBQ met de deksel. Gaar de pompoen nu 45 minuten.
 • Zet ondertussen de koekenpan op laag vuur en voeg wat olijfolie toe. Voeg vervolgens de spinazie toe en laat dit slinken. Schep de spinazie vervolgens in het vergiet en druk er zoveel mogelijk vocht uit.
 • Voeg nu opnieuw olijfolie toe aan de pan en laat dit warm worden. Snipper vervolgens de knoflook fijn en voeg dit toe. Bak de knoflook een minuutje en voeg dan het gehakt toe, samen met het paprikapoeder, chilipoeder en de oregano. Bak al roerend tot het gehakt net gaar is en schep de inhoud van de pan vervolgens in een mengkom.
 • Voeg de spinazie ook toe aan de mengkom. Snijd de cherrytomaatjes vervolgens in kwarten en snipper de rode ui en voeg beide ook toe. Hak daarna de kastanjes grof door en voeg ook toe aan de kom. Brokkel tot slot driekwart van de geitenkaas in de kom en breng het geheel op smaak met peper en zout. Meng alle ingrediënten goed door elkaar.
 • Heeft de pompoen drie kwartier op de BBQ gelegen? Dan is het tijd om hem te vullen met het gehaktmengsel. Druk dit goed aan en vul de pompoen tot de rand. Verbrokkel daarna de resterende geitenkaas over de bovenkant en sluit de BBQ weer met de deksel.
 • Gaar de gevulde pompoen nu nog ongeveer 15 minuten, tot de geitenkaas bovenop mooi gesmolten is. Haal de pompoen vervolgens van de BBQ en zet hem op een serveerplank. Snijd de gevulde pompoen aan tafel in kwarten en serveer iedereen een deel. Eet smakelijk!
BBQ Junkie maakt gebruik van affiliate links in recepten en blogs. Door op één van deze links te klikken kom je bijvoorbeeld terecht bij Bol.com, Vanbeekumspecerijen.nl of Amazon. Als je vervolgens iets bij één van deze webwinkels koopt, ontvang ik daar commissie over, zonder dat jij extra betaalt. Zo steun je BBQ Junkie simpel tijdens het online shoppen!
gevulde pompoen recept2

6 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *