Chicken Smash Burgers

Eerder deelde ik al mijn recept voor de tegenwoordig erg populaire smash burgers. Smash burgers worden vaak bereid met rundergehakt, maar dat hoeft eigenlijk niet. Door ze op een plancha of bakplaat plat te drukken worden de burgers namelijk zo dun, dat ze door en door gaar zijn. Daarom ging ik aan de slag met kipgehakt en maakte heerlijke chicken smash burgers. Heerlijk krokant en zeker een aanrader om eens te proberen!

Recept afdrukken Pin recept Deel op Facebook
No ratings yet
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Totale tijd: 30 minuten
Porties: 2 personen

Ingrediënten:

  • 2 Hamburgerbroodjes
  • 200 gram Kipgehakt
  • 1 eetlepel Cajunkruiden
  • 4 plakken Rookkaas
  • 2 Augurken
  • 4 eetlepels Mayonaise
  • 2 eetlepels Ketchup
  • 1,5 theelepel Amerikaanse Mosterd
  • 1,5 theelepel Hot Sauce (neem je favoriet)
  • Zonnebloemolie

Overige Benodigdheden:

  • Plancha
  • Bakpapier
  • Burger Smasher
  • Spatel

Instructies

  • Steek de BBQ aan en ga hierbij voor directe hitte onder de bakplaat. De temperatuur in mijn BBQ was zo’n 220 graden. Leg de plancha op de BBQ en laat deze mee opwarmen.
  • Neem nu een ruime mengkom en doe hier het kipgehakt en de cajun kruiden in. Meng de kruiden door het gehakt en vorm 2 gelijke ballen van het kipgehakt. Knip van het stuk bakpapier ook alvast een vierkant stuk van ongeveer 15 x 15 cm.
  • Neem nu een kommetje en doe hier de mayonaise, ketchup, mosterd en hot sauce in. Snijd vervolgens de augurken in hele kleine blokje en voeg ook toe aan de kom. Meng alles goed door elkaar tot een heerlijke burger saus.
  • Is de BBQ op temperatuur en de plancha goed heet? Vet de plancha dan in met wat zonnebloemolie. Snijd daarna de broodjes open en toast deze op de bakplaat tot ze een mooi kleurtje hebben.
  • Neem nu de ballen kipgehakt, het stuk bakpapier en je burger smasher (ik gebruik een plakspaan). Leg een bol gehakt op de bakplaat en leg het stuk bakpapier er op. Druk de bal gehakt vervolgens plat met je burger smasher tot een burger van ongeveer 1 cm dik. Herhaal dit met de overige ballen (of zoveel als je er in één keer kwijt kunt op je bakplaat).
  • Bak de burgers op de bakplaat tot ze aan de zijkant mooi krokant beginnen te worden en al een mooi kleurtje krijgen. Dat duurt bij mij ongeveer 3 minuten.
  • Keer de burgers nu om met je spatel en leg op iedere burger direct 2 plakken rookkaas. Bak de chicken smashburgers nu nog 3 minuten, met het deksel van de BBQ gesloten.
  • Nu is het tijd om je burgers te bouwen. Neem hiervoor de onderste helften van de broodjes en verdeel hier tweederde van de burger saus over. Leg daar vervolgens de kipburgers met de rookkaas op. Verdeel de rest van de saus over de burgers en maak je chicken smash burgers af met de bovenste helften van de broodjes. Serveer de burgers daarna direct. Eet smakelijk!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *