Gepofte aardappelen met Pulled Pork

2 klassiekers combineren tot één gerecht mooi BBQ gerecht. Dat leek me wel een goed idee. En later kwam ik er achter dat ik waarschijnlijk onbewust ben geïnspireerd door Noskos! Die combineerde gepofte aardappelen al eens met pulled pork en in dit recept doe ik het nog eens dunnetjes over. Mijn recept is net iets anders, dus aan jou om ze allebei te proberen en de lekkerste vaker te bereiden! In dit recept ga ik er van uit dat je de pulled pork al hebt bereid. Heb je dat nog niet, dan vind je hier mijn pulled pork recept om mee te starten.

Recept afdrukken Pin recept Deel op Facebook
5 van 2 stemmen
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 1 uur 15 minuten
Totale tijd: 1 uur 30 minuten
Porties: 6 personen

Ingrediënten:

  • 6 grote Iets Kruimige Aardappelen
  • 450 gram Pulled Pork
  • 4 eetlepels Crème Fraîche
  • 3 eetlepels BBQ Saus
  • 200 gram Geraspte Cheddar
  • 3 Lente Uitjes

Overige Benodigdheden:

  • BBQ met Deksel
  • Aluminiumfolie

Instructies

  • Steek de BBQ aan en ga hierbij voor indirecte hitte en een temperatuur van ongeveer 200 graden.
  • Boen ondertussen de aardappelen schoon. Scheur vervolgens 6 flinke stukken aluminiumfolie van de rol en pak iedere aardappel in.
  • Is de BBQ op temperatuur? Leg de aardappelen in aluminiumfolie dan op het rooster en sluit de BBQ met de deksel. De aardappelen mogen nu een uur poffen, tot ze mooi zacht zijn.
  • Is het uur om? Test dan met een satéprikker of een mesje of de aardappelen mooi zacht zijn gepoft. Is dat het geval? Haal de aardappelen dan van de BBQ. Anders laat je ze nog een minuut of 10 liggen en voel je het nog eens.
  • Als de aardappelen van de BBQ zijn pak je de skillet er bij. Doe hier de pulled pork in, samen met de BBQ saus. Zet op de BBQ en laat in 10 minuutjes warm worden. Roer af en toe door.
  • Is de pulled pork warm? Snijd dan de lente uitjes in dunne ringen en roer de crème fraîche los. Pak ook de geraspte cheddar er bij.
  • Pak alle aardappelen uit en kijk op welke kant ze het best blijven liggen. Maak nu in de bovenkant een snede tot een centimeter van de onderkant en trek de beide zijden wat uit elkaar om ze te kunnen vullen.
  • Verdeel nu de helft van de cheddar over de inkepingen en meng de andere helft van de kaas door de pulled pork. Vul iedere aardappel vervolgens met pulled pork. Maak de gepofte aardappelen met pulled pork af met een lepel crème fraîche en wat ringetjes lente ui. Eet smakelijk!
Gepofte Aardappelen met Pulled Pork

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.